Ο Jadon Sancho έγινε Κόκκινος Διάβολος

O 21χρονος Άγγλος άσος φιλοδοξεί να γίνει ο νέος ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το φλερτ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Jadon Sancho είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Τελικά, κατέληξε σε γάμο, με τον 21χρονο Άγγλο διεθνή να συμφωνεί αρχικά με τους Κόκκινους Διαβόλους (σε μία μεταγραφή που θα κοστίσει συνολικά €100.000.000 και τον ίδιο να τριπλασιάζει τις ετήσιες αποδοχές του - για την ιστορία θα αμείβεται με €400.000/εβδομάδα) και εν συνεχεία να ανακοινώνεται και επισήμως από την ομάδα του Μάντσεστερ.

 

 

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, με καταγωγή από την Καραϊβική και γεννημένος στις 25 Μαρτίου του 2000, έγινε ποδοσφαιρικός εμιγκρές για να πάρει ευκαιρίες και να ωριμάσει στο βορειοδυτικό άκρο της Kοιλάδας του Ruhr. Στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ξέρουν καλά να διαλέγουν ταλέντα και κυρίως έχουν την τεχνογνωσία να τα εξελίσσουν. Έχουν όμως και την σπάνια ικανότητα να πωλούν ακριβά.

Το προφίλ

O Jadon Sancho είχε ένα εγγυημένο μέλλον στο φυτώριο μιας εκ των πλουσιοτέρων ομάδων του κόσμου, της Μάντσεστερ Σίτι. Και μάλιστα, έναν προπονητή που ξέρει πάρα πολύ καλά πώς να συνεργάζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές, τον Pep Guardiola. Ενάμιση χρόνο πριν, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ του πρόσφεραν νέο συμβόλαιο 30.000 λιρών την εβδομάδα. Μέσα στον πιτσιρικά όμως υπήρχε φλόγα, υπήρχε μια προσμονή που δεν μπορούσε να καταλαγιάσει, για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να φεύγει σαν άνεμος μπροστά, να ντριμπλάρει, να σερβίρει ασίστ, να σκοράρει. Και ήθελε να το κάνει αμέσως.

 Έτσι κατέληξε στην Μπορούσια, η οποία πλήρωσε ένα ποσό κοντά στα €8.000.000 για να τον κάνει δικό της, πόσο μάλιστα για έναν παίκτη που ήταν ακόμη ανήλικος και δεν είχε ούτε ένα λεπτό επίσημου αγώνα στα πόδια του. Οι Βεστφαλοί είδαν την επένδυσή τους όχι απλά να αποδίδει, αλλά να αποκτά και τεράστια μεταπωλητική αξία με το 'καλημέρα'.

Ο Jadon Sancho έγινε Κόκκινος Διάβολος

 

ΤΖΕΙΝΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ 1

Αν ψάξεις στο ίντερνετ, θα βρεις πολλά βίντεο από τα όσα έκανε στις κατηγορίες των Νέων και των Β' ομάδων. Θα έβλεπες έναν παίκτη με θανατηφόρα ντρίμπλα και έκρηξη, σχεδόν ανίκητο στο 1vs1. Έναν παίκτη που από τα 12 του παίζει με την πειθαρχία, τακτική και προσωπική, που ζητούν όλοι οι σύγχρονοι προπονητές και ταυτόχρονα με την ποδοσφαιρική αλητεία της αλάνας.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά και στον ποδοσφαιρικό πλανήτη από τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο Lucien Favre τον έριξε στα βαθιά. Συστήθηκε με τα δύο γκολ που σημείωσε εναντίον της Χέρτα (στα τέλη Οκτωβρίου του 2017) αλλά και γενικότερα τις κινήσεις του σε εκείνο το παιχνίδι. Πολλοί είπαν ότι μοιάζει στον Raheem Sterling. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο Sancho πήρε τη θέση του επιθετικού της Σίτι, κατά το ντεμπούτο στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, στο ματς εναντίον της Κροατίας στα μέσα Οκτώβρη του 2018.

Μερίδιο της εικόνας του Sancho ανήκει ασφαλώς και στον Favre, ο οποίος ανάστησε τον Balotelli και ανέδειξε τον Jean Michaël Seri στη γαλλική Νις. O 63χρονος Ελβετός προπονητής χρησιμοποιούσε τον 18χρονο Άγγλο πότε στην δεξιά πλευρά για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και πότε στην αριστερή, όπου συγκλίνοντας και ντριμπλάροντας γίνεται πιο απειλητικός και δημιουργεί χώρους για τους υπόλοιπους. 

ΖΑΝΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ 1

Η αλματώδης πορεία του συνεχίστηκε και την επόμενη διετία, όπου ξεκίνησε να συνεργάζεται άψογα και με τον Erling Haaland, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ο Νορβηγός επιθετικόες μετακόμισε στο Ντόρτμουντ από το Σάλτσμπουργκ.

Ο Sancho έχει ακόμη τεράστια περιθώρια βελτίωσης, ακόμη και σε βασικά κομμάτια του παιχνιδιού. Όμως ήδη είναι ένας εξαιρετικά αποφασιστικός παίκτης, με επίδραση στην Μπορούσια των τελευταίων ετών. Οι μεγάλοι (και πλούσιοι) ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον είχαν βάλει εδώ και καιρό στο μάτι αλλά ο νεαρός με την θαυμάσια ντρίμπλα και το στοιχείο του απρόβλεπτου στο παιχνίδι του -κάτι που τους εξιτάρει όλους- επέλεξε τελικά την Γιουνάιτεντ. 

Ο Jadon Malik Sancho, γιος μεταναστών από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, μεγαλωμένος στο Camberwell του νότιου Λονδίνου, δείχνει πια έτοιμος να φτάσει στην κορυφή. Με την φόρα που έχει, μένει να δούμε πότε ακριβώς θα το καταφέρει. Μαζί του και η Γιουνάιτεντ. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν άπαντες στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear