Ολυμπιακά ρεκόρ που καλό θα ήταν να σπάσουν στο Τόκιο

Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε. Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι μία πολύ καλή ευκαιρία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αθλητικής -και όχι μόνο- κοινής γνώμης από τις 23 μέχρι και τις 8 Αυγούστου, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Τόκιο. Περισσότεροι από 4.000 αθλητές από 200 χώρες -ή τουλάχιστον όσοι από αυτούς μπορέσουν να αγωνιστούν χωρίς απρόοπτα τραυματισμών ή κορονοϊού- είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με φόντο την Ολυμπιακή δόξα.

Όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και εδώ, υπάρχουν κάποια ρεκόρ (Ολυμπιακά πάντοτε - κάποια και παγκόσμια ταυτόχρονα) που μπορεί να καταρριφθούν. Όπως τα παρακάτω.

Το διπλό ρεκόρ του Usain Bolt

Το 2008, στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου, ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ του στίβου έτρεχε τα 200 μέτρα σε 19,30'', που μέχρι σήμερα είναι το σχετικό ρεκόρ. 4 χρόνια αργότερα, στο Λονδίνο, κατέρριπτε και το αντίστοιχο ρεκόρ στα 100 μέτρα, με χρόνο 9 δευτερόλεπτα και 63 δέκατα. Αξίζει να αναφερθεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. ανήκει ασφαλώς στον ίδιο από το 2009 (9,58'')

Τα πιο πρόσφατα

Το πιο πρόσφατο Ολυμπιακό ρεκόρ όσον αφορά τους άντρες, ανήκει στον Αμερικανό δεκαθλητή Ashton Eaton, ο οποίος στις 18 Αυγούστου 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατάφερε να συγκεντρώσει 8.893 βαθμούς. Μοιάζει λίγο δύσκολο να καταρριφθεί στην παρούσα φάση. Αλλά γιατί όχι;

Στο αντίστοιχο των γυναικών, η κάτοχος είναι η Κενυάτισσα δρομέας Vivian Cheruiyot - και πάλι από την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, 5 χρόνια πριν. Η Cheruiyot είχε τρέξει τα 5.000 μέτρα σε 14 λεπτά, 26 δευτερόλεπτα και 17 δέκατα.

Το στοιχειωμένο

Μπορεί κανείς να ξεπεράσει τον Bob Beamon; Ο Αμερικανός αθλητής είχε πηδήξει 8.90 μ. στο άλμα εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πόλης του Μεξικό, το 1968. Θα έχει ενδιαφέρον να το επιχειρήσει κάποιος στο Τόκιο. Για την ιστορία, το παγκόσμιο ρεκόρ ανήκει στον Mike Powell: Ο Αμερικανός αθλητής είχε εκτοξευθεί στα 8,95 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το 1991. Εντελώς συμπτωματικά, και πάλι στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Το ιστορικό

Η Ανατολικογερμανίδα Ilona Slupianek κατέχει ένα από τα πιο μεγάλα σε διάρκεια ολυμπιακά ρεκόρ. Στη σφαιροβολία. Η συγκεκριμένη αθλήτρια είχε κατορθώσει στους Ο.Α. της Μόσχας, το 1988, να στείλει τη σφαίρα στα 22,41 μέτρα, χωρίς καμία έκτοτε να έχει καταφέρει να την πλησιάσει.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος