Χριστίνα Φλαμπούρη, η αλπινίστρια της διπλανής πόρτας

Η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα αλπινίστρια που κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου μοιράζεται τις εμπειρίες της με το Esquire.

Για κάθε "δεν μπορώ", που λέμε καθημερινά στον εαυτό μας, πάντα θα υπάρχουν "μικροί" ήρωες της διπλανής πόρτας για να το καταρρίπτουν. Μία από αυτούς είναι η Χριστίνα Φλαμπούρη, μία δεινή μαρκετίστρια που χωρίς "αθλητικό παρελθόν" κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα αλπινίστρια που ολοκλήρωσε το ορειβατικό project 7 Summits και μοιράζεται με το Esquire την εμπειρία της.

Πιάνοντας κάθε κορυφή

Πώς ακριβώς συνδύασες το απαιτητικό 7 Summits με την επαγγελματική σου καριέρα; Παλιά θα με άκουγες να παραπονιέμαι ότι δεν μου φτάνουν οι ώρες της μέρας. Έκοψα το "χαζό" χρόνο που σπαταλούσα στην τηλεόραση ή τα social media και πλέον είμαι 100% προσηλωμένη σε ό,τι κάνω. Για περίπου τέσσερα χρόνια, δεν έκανα ούτε μία ημέρα καλοκαιρινές διακοπές. Όλη μου η άδεια ήταν αφιερωμένη στις αποστολές. Απόλυτη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής, βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει.

Χριστίνα Φλαμπούρη, η αλπινίστρια της διπλανής πόρτας

Είμαι γυναίκα καριέρας και δεν μετράω τη ζωή μου ανά 8 ώρες. Παίρνω, όμως, τόσο πολλή ενέργεια από το ότι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο είμαι σε διαφορετικό βουνό χωρίς κινητό, οπότε δεν μου κακοφαίνεται όταν τη Δευτέρα ενδέχεται να είμαι στο γραφείο μέχρι αργά. 

> Διάβασε ακόμη: Ο Έλληνας Aquaman δεν σταματά να κολυμπά ποτέ

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες ως γυναίκα πρωτοπόρος; Αρχικά, όταν προσπαθούσα να βρω χορηγίες για τις πρώτες ακριβές αποστολές, η βασική ερώτηση ήταν "με ποιον άντρα Έλληνα ορειβάτη θα πας;" και οι χυλόπιτες έρχονταν η μία μετά την άλλη. Σε δύσκολες διαδρομές στην Ελλάδα, με ρωτούσαν επίσης "πού είναι το αγόρι σου;". Σύμφωνα με τα στερεότυπα, ο ορειβάτης είναι μάλλον ένας 45χρονος με μπράτσα, μούσια και σχοινί στην πλάτη, μοιάζει σκληροτράχηλος και στην εξωτερική εμφάνιση. Σκεφτόμουν, λοιπόν, ότι δεν είχα γυμναστεί αρκετά. Τώρα δεν με επηρεάζει καθόλου. 

Ποιες κορυφές σε ενδιαφέρουν εκτός της ορειβασίας; Αντλώ περισσότερη δύναμη όταν βλέπω ότι η ιστορία μου κινητοποιεί τον κόσμο. Οπότε, "εκμεταλλεύτηκα" την πανδημία και έγραψα ένα παιδικό βιβλίο με σκοπό να κάνει τα παιδιά να ονειρευτούν "κορυφές", να νιώσουν ότι μπορούν να κατορθώσουν τα πάντα. Θέλω να μπορέσω να συμβάλω στα όνειρα μικρών και μεγάλων. 

Τι κρατάς από την εμπειρία αυτή; Κρατάω δύναμη για ζωή. Αν εγώ πριν από 6 χρόνια δυσκολευόμουν να κάνω μία απλή αναρριχητική διαδρομή στη Χασιά και τώρα έχω ολοκληρώσει τις 7 κορυφές, ποιος μπορεί να μου πει ότι κάτι είναι αδύνατο; Έτσι το έχω μεταφράσει στην καθημερινότητά μου, ως δύναμη για ζωή και εξερεύνηση με τη μεταφορική έννοια.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΗ 2

Είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ, πάντα υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε, δεν έχουμε δει ή δεν έχουμε νιώσει. Επιπλέον, είμαι πιο ευτυχισμένη στην καθημερινότητά μου, διότι εκτιμώ αυτά που έχω.

> Διάβασε ακόμη: Κανένα εμπόδιο δεν μοιάζει ικανό να σταματήσει τον Λευτέρη Παρασκευά

Ποια είναι τα σχέδιά σου στο εξής; Εξαιτίας της πανδημίας, δεν μπορώ ακόμη να κάνω μεγάλες αποστολές, το κόστος μίας ενδεχόμενης ακύρωσης είναι τεράστιο. Άρα, προσπαθώ να είμαι σε φόρμα σκαρφαλώνοντας στα ελληνικά βουνά και ελπίζω ότι τον Σεπτέμβριο θα βάλω μπρος την επόμενη μεγάλη αποστολή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.