Η εθνική πόλο έγραψε ιστορία

Προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, κερδίζοντας με 9-6 την Ουγγαρία.

Η εθνική ομάδα πόλο, στην 16η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο, επικρατώντας με 9-6 της αντίστοιχης της Ουγγαρίας. Πρόκειται για το πρώτο αντιπροσωπευτικό τμήμα σε ομαδικό σπορ που κατορθώνει κάτι τέτοιο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συνέχισε την θαυμάσια πορεία της στο Ολυμπιακό τουρνουά κατορθώνοντας αυτή τη φορά να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Άξια θαυμασμού

Μένει να δούμε ποιο θα είναι τελικά το χρώμα του μεταλλίου, στον τελικό της Κυριακής (08/08 - 10.30), με αντίπαλο μία εκ των Ισπανία ή Σερβία, που αναμετρώνται στον δεύτερο ημιτελικό του Τόκιο. Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μία τεράστια επιτυχία, που μπορεί φυσικά να γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Σε κάθε περίπτωση όμως το επίτευγμα είναι γιγαντιαίο.

Η συνέπεια της εθνικής πόλο ωστόσο είναι αξιοθαύμαστη τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς βρίσκεται πάντοτε στα σημαντικότερα αθλητικά ραντεβού, σε ένα άθλημα που δεν έχει τη λάμψη των δημοφιλέστερων ομαδικών. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Η ιστορία του ματς

Η εθνική έχασε τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά η άμυνά της ήταν για ακόμη μία φορά απροσπέλαστη, με τα μπλοκ και τον Μάνο Ζερδεβά να κρατούν "άσφαιρους" του Ούγγρους, ακόμη και σε φάση με διπλή αποβολή. Μετά από 6,5 λεπτά αγώνα, ο Αργυρόπουλος αξιοποίησε την τέταρτη ποινή που κέρδισε η ελληνική ομάδα και άνοιξε το σκορ και αμέσως μετά ο Γκιουβέτσης διπλασίασε τα "γαλανόλευκα" τέρματα, όμως ο Βάμος "έσπασε το ρόδι" και μείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.

Ο Αργυρόπουλος με μία πολύ ωραία και δύσκολη ενέργεια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, όμως λίγο αργότερα (κι αφού η Ουγγαρία απάντησε άμεσα) χρεώθηκε και με τη δεύτερη ποινή του. Το 3-2 δεν άλλαξε ως τη λήξη του ημίχρονου, που όμως βρήκε τον Θοδωρή Βλάχο να... ψάχνει αμυντικό, αφού και οι Σκουμπάκης και Δερβίσης έφτασαν τις δύο αποβολές. Η εξαιρετική άμυνα στον παραπάνω και κάποιες βιαστικές επιλογές των Μαγυάρων, ήταν τα στοιχεία που επέτρεψαν στην εθνική να διατηρήσει το προβάδισμα, καθώς τα βασικά επιθετικά ατού της (Φουντούλης, Γενηδουνιάς, Βλαχόπουλος) ήταν εξουδετερωμένα.

Η Ουγγαρία βελτιώθηκε κάπως στον παίκτη παραπάνω στην τρίτη περίοδο και κατάφερε δύο φορές να ισοφαρίσει, αλλά ο Στέλιος Αργυρόπουλος συνέχισε να δίνει πολύτιμες λύσεις και η ελληνική ομάδα μπήκε με προβάδισμα (6-5) στο τελευταίο καθοριστικό οκτάλεπτο. Ο Μάνχερτς σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε ξανά, αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκαν τα "βαριά χαρτιά". Ο Φουντούλης με ταχύτατη εκτέλεση πέτυχε το πρώτο ελληνικό γκολ στα ίσια και ο Βλαχόπουλος σε παραπάνω έφεραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο +2 (7-5), περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ο Ντένες Βάργκα μείωσε προσωρινά, αλλά ο "βενιαμίν" Κώστας Γκιουβέτσης "εκτέλεσε" τον Νάγκι και ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής νέων, ο Δημήτρης Σκουμπάκης, "σφράγισε" τον ελληνικό θρίαμβο.

 


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.