Γιάννη Φουντούλη, έχεις το σεβασμό μας

"Ζητώ συγγνώμη για τη χαρά μας".

Ως ένα όνειρο ζωής που έγινε πράξη χαρακτήρισε στις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ουγγαρία, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης. Ο τεράστιος Έλληνας αθλητής, μέσα στην απερίγραπτη χαρά που βιώνει -μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του συγκροτήματος του Θοδωρή Βλάχου- δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τραγική κατάσταση που επικρατεί λόγω των πυρκαγιών στη χώρα μας, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για τους πανηγυρισμούς.

Το μεγαλείο ενός τέτοιου αθλητή συνδυαστικά με την ενσυναίσθηση και τη γενικότερη κοινωνική ευαισθησία είναι πραγματικά ο αθλητισμός που θέλουμε. Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο καθώς και για πολλούς ακόμη αθλητές της νέας γενιάς, που δείχνουν να γνωρίζουν ακριβώς που πατούν και πού βρίσκονται - εν αντιθέσει με κάποιους άλλους.

"Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τη χαρά που δείχνουμε και τον ενθουσιασμό που έχουμε, αλλά αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, οπότε -με όλο το σεβασμό- θα πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε". Λόγια βγαλμένα από το στόμα και την ψυχή του Γιάννη Φουντούλη, λίγα λεπτά μετά το θρίαμβο της εθνικής υδατοσφαίρισης επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο. "Ολοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, με το πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Ελληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω τη σημερινή εμφάνιση στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο, ενώ πίσω στη χώρα μας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες και δεν νομίζω ότι μία νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Πραγματικά μας θλίβει πάρα πολύ, ευχόμαστε να περιοριστούν όλα αυτά που συμβαίνουν και να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα, η φύση", επισήμανε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. 

Ο 33χρονος πολίστας έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, τόσο με την εθνική όσο και σε συλλογικό επίπεδο, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή αγαλλίαση. "Κανένας μεγάλος αρχηγός δεν έφερε την Ελλάδα εδώ. Εχουμε κάνει ένα Ολυμπιακό τουρνουά που μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα το φανταζόμασταν. Αυτό για να γίνει πράξη θέλει πολύ κόπο. Πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι σήμερα γράφτηκε ιστορία και το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε", είπε ο Φουντούλης, δίνοντας το... σύνθημα για τον τελικό της Κυριακής, και κατέληξε: "Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ στη χώρα μας, παρέα με αυτά τα παιδιά καταφέραμε κάτι που θα μνημονεύεται και θα αποτελεί ορόσημο και θα μας ενώνει για όλη μας τη ζωή".

Γιάννη Φουντούλη, έχεις το σεβασμό μας - και για όλα όσα είπες.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε για 7η φορά στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ο 34χρονος "άρχοντας των κρίκων" συνεχίζει να δεσπόζει στο άθλημα. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τζακάρτα, ο έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε για έβδομη φορά τη θέση του στον τελικό και κυνηγά το πέμπτο του μετάλλιο στη διοργάνωση.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πώς φροντίζει το NBA για την ψυχική υγεία των αθλητών

Ψυχολόγοι και θεραπευτές του ΝΒΑ εξηγούν πώς υποστηρίζουν τους παίκτες σε ζητήματα άγχους, κινήτρων και ταυτότητας, προσφέροντας πρακτικές στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν από όλους.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Η τρομερή ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι-'Εχανε με 12 πόντους 3 λεπτά πριν το τέλος (βίντεο)

Έπειτα από 34 δύσκολα λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τη διαφορά και επικράτησε της Μακάμπι, με καθοριστικές εμφανίσεις από τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ και Μιλουτίνοβ σε ένα έντονο παιχνίδι EuroLeague.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Ποια είναι η πρώτη επαγγελματίας αθλήτρια που έγινε μοντέλο της Victoria's Secret

Μια ξεχωριστή στιγμή στη μόδα και τον αθλητισμό, με μια παρουσία που συνδέει δύο διαφορετικούς κόσμους και αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη εικόνα ενός εμβληματικού brand.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Το ποδοσφαιρικό θαύμα των Νήσων Φερόε

Οι Νήσοι Φερόε πέτυχαν τρεις συνεχόμενες νίκες, σπάζοντας ρεκόρ και προσελκύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μια αναδρομή στην ιστορία και τις μεγάλες στιγμές τους.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Με αυτά τα παπούτσια έκανε ρεκόρ ο Harry Styles στον μαραθώνιο του Βερολίνου

Ο Harry Styles συμμετείχε στον Μαραθώνιο Βερολίνου 2025 και κέρδισε τις εντυπώσεις. Με σωστή προετοιμασία και ειδικά παπούτσια πέτυχε έναν χρόνο που τον βάζει σε ξεχωριστή κατηγορία.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης