Scottie Pippen εναντίον Michael Jordan, ξανά

Μετά το The Last Dance, ακολουθεί το Unguarded.

Το The Last Dance έκανε την εμφάνισή του στις οθόνες μας μέσω του Netflix την άνοιξη του 2020 και -εν μέσω καραντίνας- δε σημείωσε απλά επιτυχία αλλά ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται πια τα αθλητικά ντοκιμαντέρ. Στο επίκεντρο της παραγωγής του Jason Hehir ήταν φυσικά η τελευταία χρονιά του Michael Jordan στους Chicago Bulls. Σε αυτό, εκτός από τον Air, μίλησαν αρκετοί πρώην συμπαίκτες του - μεταξύ των οποίων και ο Scottie Pippen, που ουδέποτε έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το τελικό αποτέλεσμα.

Τα απομεινάρια του The Last Dance

Υπενθυμίζουμε πως μετά την προβολή του The Last Dance, ο Pippen είχε δηλώσει πληγωμένος από την απεικόνισή του στο ντοκιμαντέρ παρότι πήρε αρκετά εύσημα και την προβολή που του άξιζε, με τον Jordan να λέει συνεχώς πως είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ. 

Scottie Pippen εναντίον Michael Jordan, ξανά

Εκεί, υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο μέρος σχετικά με τη δυσαρέσκεια του Pippen στο πρώτο μισό της σεζόν 1997-98 και το σίγουρα άδικο για τον ίδιο συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Επιπλέον, γινόταν διαρκώς κουβέντα για τις φήμες που τον ήθελαν να γίνεται ανταλλαγή σε άλλη ομάδα εκείνη την εποχή - κάτι που και ο ίδιος είχε πυροδοτήσει με τις ξεκάθαρες δηλώσεις του αλλά και το γεγονός πως επέλεξε να κάνει εγχείρηση στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και όχι το προηγούμενο καλοκαίρι.

ΣΚΟΤΙ ΠΙΠΕΝΟ Pippen θα προτιμούσε σίγουρα να έχουν παραλειφθεί όλα αυτά ή τουλάχιστον να έχουν παρουσιαστεί λιγότερο και πιο επιφανειακά. "Νομίζω ότι ο Scottie συμπεριφέρθηκε εγωιστικά σε αυτές τις περιπτώσεις" αναφέρει σε κάποια στιγμή του δευτέρου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ ο Michael Jordan. 

To The Last Dance ανέτρεξε επίσης και στον έβδομο τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας του 1990, όταν οι Chicago Bulls αντιμετώπισαν τους Detroit Pistons και στον οποίο ο Pippen ήταν σκιά του εαυτού του εξαιτίας μιας ημικρανίας.

Πολλοί υποστηρίζουν πως το ντοκιμαντέρ επικεντρώθηκε περισσότερο στην αποτυχία παρά στο πρόβλημα υγείας του νο.33 των Ταύρων και τον πόνο που είχε να αντιμετωπίσει - πέρα από το ούτως ή άλλως βασανιστικό μαρκάρισμα του μετέπειτα συμπαίκτη του Dennis Rodman

Και όχι, δεν τελειώσαμε με αυτά: Στο Game 3 των ημιτελικών της Ανατολής του 1993 απέναντι στους New York Knicks, ο Phil Jackson έδωσε εντολή για το τελευταίο σου.

Παραλήπτης της μπάλας δεν ήταν ασφαλώς ο Pippen αλλά ο Toni Kukoc, με τον θρυλικό φόργουορντ να αρνείται να βγει στο παρκέ για τα τελευταία δευτερόλεπτα, νιώθοντας προδομένος από την απόφαση του προπονητή του.

Ο Κροάτης ευστόχησε, ο Pippen το μετάνιωσε και ζήτησε συγγνώμη αλλά όλοι θα θυμούνται τη δακρυσμένη πρωτοβουλία του Bill Cartwright κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα αποδυτήρια, αμέσως μετά το παιχνίδι.

Unguarded, όνομα και πράγμα

O Scottie Pippen στο νέο βιβλίο απομνημονευμάτων του με τίτλο Unguarded δε μιλά ακριβώς και με τα καλύτερα λόγια για τον Jordan. Για την ακρίβεια, θα έλεγε κανείς πως ο Ινδιάνος είναι μάλλον οργισμένος με τον MJ.  

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΡΟΝΤΜΑΝ ΠΙΠΕΝ

"Τις προηγούμενες εβδομάδες, μίλησα με αρκετούς πρώην συμπαίκτες μου, οι οποίοι αισθάνονται πως δεν τους σεβάστηκαν, όπως άλλωστε αισθάνομαι και εγώ. Πώς τολμάει ο Michael να μας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, έπειτα απ' όσα κάναμε για τον ίδιο και το brand του;" αναφέρει σε κάποιο σημείο ο Pippen. Συνεχίζοντας, γράφει πως "ο Jordan πήρε 10 εκατ. δολάρια για το ντοκιμαντέρ, την ίδια στιγμή που εγώ και οι υπόλοιποι παίκτες δεν πήραμε ούτε σεντ".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και το γεγονός πως ο Jordan τον είχε χαρακτηρίσει εγωιστή. "Θέλεις να μάθεις τι είναι εγωισμός; Εγωισμός είναι να αποσύρεσαι αμέσως πριν την έναρξη της προετοιμασίας στο training camp, όταν πλέον είναι πολύ αργά για τον οργανισμό να υπογράψει free agents. Αυτό ήταν κάτι υποκριτικό και αναίσθητο από τον Jordan. Η συμπεριφορά του δε, απέναντι σε άλλους παίκτες με κάνει ακόμη να ανατριχιάζω, ακριβώς όπως έκανα και τότε".

"Ο Michael και εγώ δεν υπήρξαμε ποτέ κοντά, ούτε τότε, ούτε τώρα" σημειώνει επιπροσθέτως το πάλαι ποτέ νο.33 των Ταύρων. Και όλα αυτά, αναφέρονται μόνο στις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Παρακάτω γίνεται λόγος τόσο για τον Charles Barkley ("δεν ήταν ποτέ συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος ώστε να κερδίσει ένα πρωτάθλημα") όσο και για τον Isiah Thomas ("ήταν βρώμικος παίκτης, με την ικανότητα να κάνει τα πιο ακατάλληλα σχόλια").

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες θα μπορούσε να πει κανείς. Και οι Chicago Bulls των 90s ήταν ενδεχομένως το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος