Το Freezeout game θα κυνηγά για πάντα τον Isiah Thomas

Η κόντρα του θρυλικού γκαρντ των Pistons με τον Michael Jordan ξεκινά πίσω στο 1985.

O Isiah Lord Thomas III, που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα του 1961 στο Σικάγο, είναι ένας από τους σπουδαιότερους γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ και επί σειρά ετών αποτέλεσε τον ηγέτη της ίσως πιο badass ομάδας που είδαν ποτέ τα παρκέ του ΝΒΑ, των Detroit Pistons. Των Bad Boys του Chuck Daly. Δυστυχώς για τον ίδιο, οι περισσότεροι θα τον μνημονεύουν πάντοτε περισσότερο, όχι για την τεράστια αγωνιστική του αξία, αλλά για την περιβόητη κόντρα του με τον Michael Jordan και τις συνέπειες που αυτή προκαλεί ακόμη και σήμερα, όπως άλλωστε καταγράφεται και στο απόλυτο τηλεοπτικό hit των ημερών, το ντοκιμαντέρ The Last Dance

Στα χρόνια της αγωνιστικής του δράσης (1981-1994), ο Thomas θεωρούνταν ο καλύτερος βραχύσωμος γκαρντ (με ύψος περίπου 1,85 μ.) της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Ικανότατος και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με αρχηγικές ικανότητες αλλά ταυτόχρονα και ένας μπελάς για κάθε αντίπαλο εξαιτίας της αμυντικής του προσήλωσης και της σκληράδας του. Στις 13 σεζόν που έμεινε στους Pistons κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (ήταν μάλιστα MVP των Τελικών του 1990) ενώ είναι ο κορυφαίος στην ιστορία του franchise σε πόντους, ασίστ, κλεψίματα και αριθμό αγώνων. 

Πέρα όμως από τις θρυλικές μονομαχίες με τους Bulls στα τέλη των 80s και τα early 90s, υπάρχει μία ιστορία που εξηγεί την κόντρα του με τον Air. Οι ρίζες της βρίσκονται πίσω στο 1985 και το All Star Game εκείνης της χρονιάς, στην Ιντιάνα.

Εκεί, ως ηγέτης της Ανατολής είχε παρακινήσει τους άλλους τρεις της πεντάδας -για την ιστορία αυτοί ήταν οι Julius Erving, Larry Bird και Moses Malone- να μην δίνουν πάσες στον rookie Michael Jordan. Ο Air δεν το ξέχασε ποτέ - ο Thomas άλλωστε επιδιδόταν σε αγωνιστικό bullying στον Jordan κάθε φορά που τον συναντούσε εντός παρκέ, με σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετό trash talking. 

Το Freezeout game θα κυνηγά για πάντα τον Isiah Thomas

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν στο να είναι ο θρυλικός γκαρντ των Pistons η μεγαλύτερη απουσία από την αυθεντική Dream Team, που εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Και να χάσει μέσα από τα χέρια του μία τεράστια ευκαιρία να γραφτεί το όνομά του σε περισσότερες σελίδες της μπασκετικής -και κατ' επέκταση αθλητικής- ιστορίας.

AIZAIA TOMAS 2

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για την περίεργη περίπτωση του Kyrie Irving, 10 εξωφρενικές ιστορίες από την καριέρα του Charles Barkley, τα πιο άβολα rap τραγούδια από παίκτες του NBA και την τρελή ιστορία του Dennis Rodman.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.