Τελικά, ποια είναι η πιο εμβληματική φανέλα στην ιστορία του NBA;

Ένα δύσκολο ερώτημα, με 10 μυθικές εμφανίσεις από το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη να κοντράρονται στα ίσια.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Δεκεμβρίου 2021

Η κλασική των Lakers ή η αντίστοιχη των Boston Celtics; Η μωβ των vintage Raptors ή η μαύρη των Bulls με τη λεπτή κόκκινη ρίγα; Η απάντηση σχετικά με την πιο εμβληματική εμφάνιση στην ιστορία του NBA μοιάζει δύσκολη. Αλλά μία ψηφοφορία φαίνεται πως θα δώσει την απάντηση.

NBA 75 Euro Vote

Οι φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη μπορούν τώρα να συμμετάσχουν στη δεύτερη ανοικτή ψηφοφορία του 'NBA 75 Euro Vote' για την All-Time NBA Jersey, επιλέγοντας ανάμεσα στις πιο εμβληματικές φανέλες στην ιστορία του NBA.

> Διάβασε ακόμη: Πώς ο Steph Curry άλλαξε το παιχνίδι

Η ψηφοφορία ξεκίνησε παράλληλα με τον εορτασμό της NBA Jersey Day (14 Δεκεμβρίου) και οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίσουν επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα NBA.com/Eurovote. Η λίστα με τις φανέλες επιλέχθηκε από μια επιτροπή ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, influencers και celebrities.

> Διάβασε ακόμη: Πώς οι Chicago Bulls καταστράφηκαν μετά τον Michael Jordan

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου (01.59μμ ώρα Ελλάδος) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Για όλες τις κατηγορίες, η ψήφος των φιλάθλων θα αντιπροσωπεύει το 50% των τελικών αποτελεσμάτων, ενώ οι ψήφοι επιτροπής θα συμπληρώσουν το υπόλοιπο 50%. 

Η NBA 75 Euro Vote αποδίδει φόρο τιμής στους νυν και πρώην Ευρωπαίους παίκτες που ενέπνευσαν γενιές φιλάθλων του μπάσκετ σε όλη την ήπειρο, καθώς και στην αγάπη των Ευρωπαίων φιλάθλων για την ιστορία του NBA. Οι υπόλοιπες κατηγορίες της NBA 75 Euro Vote περιλαμβάνουν την All-Time European NBA Moment (28 Φεβρουαρίου - 7 Μαρτίου 2022) και τις All-Time NBA European First and Second Teams (28 Μαρτίου - 10 Απριλίου 2022). 

> Διάβασε ακόμη: Η τρελή ιστορία του Dennis Rodman

Στην πρώτη κατηγορία, οι Chicago Bulls των 1995-98 ανακηρύχθηκαν ως η All-Time NBA Dynasty, αφού συγκέντρωσαν το 46% των συνολικών ψήφων (ψηφοφορία που έλαβε μέρος από 22 - 30 Νοεμβρίου).

Παρακολουθήστε ακριβώς από πάνω τη συζήτηση μεταξύ του τρεις φορές πρωταθλητή του NBA Toni Kukoć των Chicago Bulls (1995-98) και του Κροάτη ποδοσφαιριστή Ivan Rakitić, που σχολιάζουν τα αποτελέσματα για την All-Time NBA Dynasty. 

 

 

 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear