Το περασμένο Σάββατο, ο Ronaldo ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ένα μεγάλο ποσοστό της Κρουζέιρο έναντι περίπου 70 εκατ. Ευρώ σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία Tara Sports, η οποία κατέχει μετοχές και στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Το Φαινόμενο θέλει με αυτόν το τρόπο να βοηθήσει την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του και την οποία υποστηρίζει από μικρό παιδί. 

Μία δύσκολη αποστολή

Αυτή τη στιγμή, η Κρουζέιρο αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Ronaldo και οι συνεργάτες του ωστόσο δε φαίνεται να πτοούνται, έχοντας ένα πολύ συγκεκριμένο και φιλόδοξο πλάνο για την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Βραζιλία μάλιστα, η Fenway Sports Group -όμιλος στον οποίο ανήκει και η Λίβερπουλ- είχε εκφράσει επίσης το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του club αλλά "ηττήθηκε" από την πλευρά του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 

> Διάβασε ακόμη: Dusan Vlahovic όπως λέμε Gabriel Batistuta

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώσαμε την αποστολή μας με επιτυχία. Θέλω να δώσω πολλά στην Κρουζέιρο και όλοι μαζί να την οδηγήσουμε εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται. Γνωρίζω καλά πως έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας, γι' αυτό και ζητώ τη βοήθεια των φιλάθλων, ώστε να παρουσιαστούμε από εδώ και στο εξής ενωμένοι και δυνατοί. Δε χρειάζεται να πανηγυρίζουμε ακόμη αλλά οι φιλοδοξίες μας είναι τεράστιες" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ronaldo, ως διοικητικό στέλεχος πια της ομάδας.

Η Κρουζέιρο είχε υποβιβαστεί στη 2η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της το 2019 και από τότε ελάχιστα θετικά δείγματα υπήρχαν σχετικά με μία ενδεχόμενη ανάκαμψη. Για την ακρίβεια, πέρυσι λίγο έλειψε να πέσει ακόμη χαμηλότερα (στην αντίστοιχη Γ' Εθνική της Βραζιλίας) αλλά τελικά κατόρθωσε να κρατηθεί στην 14η θέση, μόλις 5 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Xavi είχε φύγει από την Μπαρτσελόνα το 2015

Παρεμπιπτόντως, βοήθησε σε αυτό και ο -μέχρι και σήμερα- προπονητής της Vanderlei Luxemburgo, που είχε υπό τις οδηγίες του τον Ronaldo τόσο στην εθνική Βραζιλίας όσο και στην Ρεάλ Μαδρίτης.  

Τα πράγματα για τους οπαδούς της δε, ήταν ακόμη χειρότερα, καθώς είδαν τη μισητή αντίπαλο να κατακτά το πρωτάθλημα και το κύπελλο, συν το γεγονός πως έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Copa Libertadores.

Επί του παρόντος, η Κρουζέιρο χρωστά σε δάνεια 176 εκατ. Ευρώ και δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές έπειτα από σχετική απαγόρευση της FIFA, καθώς υπάρχουν οφειλές τόσο σε παλαιότερους παίκτες όσο και σε ομάδες. Ο Ronaldo θα φροντίσει να υπάρξει άμεση αποπληρωμή αυτών των υποχρεώσεων, ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν το ban. 

Επιπροσθέτως, κάνει ήδη κάποιες κινήσεις ώστε να έρθει η συσπείρωση μεταξύ των παικτών: Το Σαββατοκύριακο κάλεσε αρκετούς εξ' αυτών στο σπίτι τους, τους έκανε το τραπέζι και μετά τους προσκάλεσε να παίξουν διαδικτυακά FIFA με πασίγνωστους ποδοσφαιριστές όπως οι Douglas Costa και Paulo Dybala. Μάλιστα, φεύγοντας από τη συνάντηση, τους έκανε δώρο ένα PlayStation 5 στον καθένα. Αρκούν αυτά; Σίγουρα όχι. Αλλά ο Ronaldo και το επιτελείο του έχουν αποδείξει πως μπορούν να ανταπεξέλθουν. Το ίδιο άλλωστε έκαναν και με την περίπτωση της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

> Διάβασε ακόμη: 10 σπουδαίες ατάκες για το ποδόσφαιρο

Η ελπίδα φαίνεται έστω και αμυδρά να επανέρχεται στη γαλανόλευκη πλευρά του Μπέλο Οριζόντε, συνδυαστικά με τη φιλοδοξία και την αυτοπεποίθηση του νέου ιδιοκτήτη. 

Ο χρόνος θα δείξει αν ο Ronaldo μπορεί να αποδειχθεί ένας εξίσου ικανός παράγοντας, όσο και striker στα prime years της τεράστιας καριέρας του. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.