Αξίζει πραγματικά ο Kylian Mbappé €50.000.000 το χρόνο;

Ο Γάλλος σούπερ σταρ μετακομίζει στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ το επόμενο καλοκαίρι, υπογράφοντας ένα εξωφρενικό συμβόλαιο.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Ιανουαρίου 2022

Μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφικές βόμβες του 2022 και μία κίνηση που πολλοί περίμεναν εδώ και μερικά χρόνια φαίνεται να είναι γεγονός: Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, o Kylian Mbappé θα είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης από το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον Γάλλο σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να υπογράφει  συμβόλαιο που θα του αποφέρει ετησίως €50.000.000.

Θέλεις να στο κάνουμε ακόμη πιο λιανά; Ο 23χρονος striker θα εισπράττει σύντομα 4,2 εκατ./μήνα, €961.500/εβδομάδα, €137.360/ημέρα, €95,4/λεπτό ή €1,58/δευτερόλεπτο αν προτιμάς. Πολλά λεφτά. Για την ακρίβεια εξωφρενικά πολλά λεφτά. 

Είναι αυτή η αξία του Kylian Mbappé;

Τα προαναφερθέντα ποσά ακούγονται -και είναι- γιγαντιαία. Εύλογα, δημιουργείται το μεγάλο ερώτημα: Είναι αυτή η αξία του Kylian Mbappé; Ή μήπως προκύπτει από τις ανάγκες της αγοράς και τα οικονομικά σημεία των καιρών, όπως αυτά διαμορφώνονται στις μέρες μας στον χώρο του ποδοσφαίρου;

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία λογική σειρά. Από τη μία, ο Γάλλος διεθνής είναι με διαφορά το πιο hot όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την τελευταία διετία. Μετά τo Μουντιάλ της Ρωσίας όλοι έκαναν συγκρίσεις μέχρι και με την "αποκάλυψη" του Pele, το 1958.

Αξίζει πραγματικά ο Kylian Mbappé €50.000.000 το χρόνο;

Αυτό από μόνο του αρκεί για να κατανοήσει κάποιος την υπόσταση αλλά και το φαινομενικά άπειρο potential του παίκτη Mbappé. Από την άλλη, κανείς δεν αμφισβητεί πως μιλάμε για ένα world class project με κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά πρώτα δείγματα γραφής.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Mario Balotelli επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας

Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο Mbappé έχει την προσωπικότητα αυτή τη στιγμή να ηγηθεί σε ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά clubs -όπως η Ρεάλ Μαδρίτης- σε βάθος μίας ή και περισσότερων σεζόν και σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον από εκείνο του γαλλικού πρωταθλήματος.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Η Παρί Σεν Ζερμέν παίζει ουσιαστικά μόνη της τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει την πολυπόθητη υπέρβαση στο Champions League. Ούτε καν με τον Kylian Mbappé στο πλευρό των άλλων αστέρων της. Επιπροσθέτως, το να μπαίνουν στο τραπέζι τέτοια ποσά, μοιάζει να ξεπερνά τα όρια της λογικής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Η Βασίλισσα όμως ξέρει τι αγοράζει: Όχι μόνο έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή αλλά και την προοπτική που αυτός κουβαλά, μόλις στα 23 του χρόνια.

> Διάβασε ακόμη: Οι προφητείες του José Mourinho για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε αυτό, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μάλλον ήρθε η στιγμή να φύγει από το Παρίσι και να δείξει αν μπορεί να μπει στην κουβέντα των GOATs, σε ένα πολύ πιο λαμπερό αλλά σίγουρα και πιο απαιτητικό περιβάλλον. Για την ακρίβεια, ίσως και να μην υπάρχει πιο βαριά φανέλα από εκείνη της Ρεάλ.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕGetty Images

Όσον αφορά την ίδια τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή δε σταματά. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για μία πρώτη επαφή με τον Erling Haaland. Το φαντάζεσαι; Haaland-Mbappé μαζί; Wow.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος