Η τέλεια καταιγίδα του Xavi στην Μαδρίτη

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 0-4 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Clásico και ίσως γίναμε μάρτυρες της επόμενης Μπλαουγκράνα αυτοκρατορίας.

Όπως συμβαίνει σε κάθε ιστορικό ντέρμπι του ποδοσφαιρικού τούτου κόσμου, έτσι και το Clásico δε μπορεί ποτέ, μα ποτέ, να είναι αδιάφορο. Ναι, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει -κατά πάσα πιθανότητα- την La Liga, ίσως και το Champions League (;), αλλά ξέρεις τι θα θυμούνται οι οπαδοί τόσο των Μερένχες όσο και τον Μπλαουγκράνα; Αποτελέσματα σαν το χθεσινό 0-4 του Σαντιάγο Μπερναμπέου, υπέρ της Μπαρτσελόνα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Xavi, ο επόμενος μεγάλος δάσκαλος

Όταν στις 6 Νοεμβρίου 2021 η διοίκηση της Μπαρτσελόνα παρέδιδε τα κλειδιά του μαγαζιού στον πρώην θρυλικό μέσο της ομάδας, είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της αλλά και στην πιο φιλόδοξη γωνιά των προσδοκιών της, βραδιές σαν τη χθεσινοβραδινή. Η ομάδα να ξαναβρεί ταυτότητα, να ανακτήσει το Pep Guardiola style αναφορικά με τη διαχείριση κάθε παιχνιδιού και, κυρίως, να μπορεί να κερδίζει την Ρεάλ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν στο χορτάρι, με την Μπαρτσελόνα να μοιάζει να εντάσσεται στο Xavi-verse, κομμάτι-κομμάτι, μετά την καταστροφική -σε ακόμη μία ομάδα- εποχή του Ronald Koeman.

Το Xavi-ball λοιπόν ήταν αυτό που επιβλήθηκε, με το προπονητή της ομάδας να γίνεται μόλις ο τέταρτος της ιστορίας που κερδίζει με 4+ γκολ την Ρεάλ στο γήπεδό της, μετά τους Ferdinand Daučík, Helenio Herrera και Pep Guardiola. Παρεμπιπτόντως, ο τελευταίος ήταν εκείνος που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας στο εμβληματικό 2-6 της 2ας Μαΐου του 2009, με τον Xavi να αγωνίζεται καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

> Διάβασε ακόμη: Άγιαξ, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σχολείο του κόσμου

"Δουλεύουμε πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε μέχρι το τέλος της σεζόν και να φτάσουμε σε τέτοια αποτελέσματα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δε φανταζόμουν πως θα κυριαρχήσουμε σε τέτοιο βαθμό απόψε. Ήταν ένα ανοιχτό ματς και είμαι χαρούμενος για την εξέλιξή του" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Xavi μετά τον θρίμαβο της ομάδας του, σε ένα παιχνίδι που εύκολα θα μπορούσε να έχει λήξει 1-7 ή 1-8 αν οι παίκτες των Μπλαουγκράνα ήταν λίγο πιο εύστοχοι ή αν δεν είχαν απέναντί τους τον Thibaut Courtois. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

H Marca από την πλευρά της έθεσε τα πράγματα σε ένα άλλο, σχεδόν αναπόφευκτο επίπεδο και μία σύγκριση που δε γινόταν να μην αναφερθεί. Έγραψε πολύ απλά: "Xavi does a Guardiola". Και ποιος να πει ότι δεν είναι εύστοχο αυτό;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας