Δεν άξιζε αυτό στον Mo Salah

Η Αίγυπτος αποκλείστηκε από το Μουντιάλ. Αλλά πριν από αυτό, χρειάστηκαν κάποια ντροπιαστικά σκηνικά, με "θύμα" τον πιο εμβληματικό Αφρικανό ποδοσφαιριστή.

Η Σενεγάλη, λίγους μόλις μήνες μετά το θρίαμβό της στο Copa Africa, κατάφερε να προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ. Όπως και στην περίπτωση του τελικού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, έτσι και τώρα, έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αιγύπτου στη διαδικασία των πέναλτι. Δυστυχώς για τους Φαραώ, μοιραίος παίκτης ήταν ο κορυφαίος Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας εκ των συναρπαστικότερων του κόσμου για τον 21ο αιώνα. Ο Mo Salah.

Ένα ανεκπλήρωτο όνειρο 

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ της Λίβερπουλ έχει κατακτήσει τα πάντα με τους Κόκκινους σε συλλογικό επίπεδο -και με παρτενέρ τον άνθρωπο που τον πλήγωσε και πάλι Sadio Mane στο πλευρό- αλλά έχει κάνει ξεκάθαρο πως μία πολύ σημαντική διάκριση με την εθνική του ομάδα, θα ήταν το απόλυτο επίτευγμα της καριέρας του. Υπενθυμίζουμε πως -μεταξύ άλλων- η τροπαιοθήκη του περιλαμβάνει Champions League και Premier League.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν υπάρχει ήδη φαβορί για το Μουντιάλ του Κατάρ;

Η διάκριση με τη χώρα του όμως είναι κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Όπως έχουμε δει άλλωστε και με περιπτώσεις άλλων κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έχουν κερδίσει τα πάντα αλλά ποτέ δε σταματούν να υπηρετούν το εθνόσημο, ακόμη και κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες και υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα, σαν τον Cristiano Ronaldo ή ακόμη και τον Gareth Bale.

Ο λάθος τρόπος

Για να μη βρεθεί όμως η Αίγυπτος σε δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο, έπρεπε να συμβούν κάποια γεγονότα, που δεν τιμούν κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των πέναλτι από τους Αιγύπτιους, οι παίκτες "εμποδίζονταν" από λέιζερ που είχαν επιστρατεύσει οι οπαδοί των γηπεδούχων Σενεγαλέζων. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Salah, που έστειλε την μπάλα άουτ από τη λευκή βούλα. 

Έπειτα, οι "ομορφιές" που ακολούθησαν. Ο Salah δέχτηκε ουκ ολίγα αντικείμενα στην πορεία του προς τα αποδυτήρια, ενώ χρειάστηκε η συνοδεία σωματοφυλάκων για κάθε ενδεχόμενο. Φυσικά, η FIFA δεν τοποθετήθηκε καθόλου για όλα αυτά. 

 

Σκηνικά που ασφαλώς βαραίνουν ακόμη περισσότερο τον 29χρονο επιθετικό της Λίβερπουλ και έναν εκ των πιο εμβληματικών Αφρικανών ever. Και σίγουρα δεν του αξίζει όλο αυτό.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.