Πώς την έχεις δει Kylian Mbappe;

Ο Γάλλος σταρ θυμίζει τον LeBron James του 2010. Και αυτό δεν είναι καλό.

Αφού παρέλαβε το βραβείο του παίκτη της σεζόν για την Ligue 1, ο Kylian Mbappé έσπευσε να ενημερώσει άπαντες πως η ανακοίνωση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου. Λογικά, αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι η μετακίνησή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπως άλλωστε έχουν αποκαλύψει και κάποια από τα σημαντικότερα Μέσα του πλανήτη. 

Παράλογες απαιτήσεις, απελπισμένη πρόταση

Μερικά 24ωρα πριν, η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο μικρός ποδοσφαιρικός οργανισμός είναι, προτείνοντάς του να γίνει -κυριολεκτικά- το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα.

Πώς την έχεις δει Kylian Mbappe;

Η διοίκηση των Παριζιάνων δε δίστασε να του παραχωρήσει τον πλήρη έλεγχο, με ένα συμβόλαιο που θα του απέφερε ετήσιες απολαβές της τάξεως των €50.000.000 ετησίως αλλά και τη δυνατότητα να αποφασίζει για τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, όπως επίσης και για το ποιοι παίκτες θα πρέπει να αποκτηθούν ή να αποχωρήσουν. 

> Διάβασε ακόμη: Κι αν ο Luis Díaz είναι η μεταγραφή της χρονιάς;

Η πρόταση αυτή πέρα από την απελπισία των ανθρώπων της Παρί, προέκυψε και από τις αντίστοιχες απαιτήσεις που είχε προβάλει η οικογένεια Mbappé, στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν και οι φήμες για το μέλλον του 23χρονου επιθετικού είχαν φουντώσει. 

Η περίπτωση του Ronaldo

Σε μία δυνητικά αποδοχή της παραπάνω πρότασης, ο Kylian Mbappé θα αποκτούσε αρμοδιότητες που εκτείνονται πολύ πιο μακριά από το χορτάρι και, όπως πιθανότατα αντιλαμβάνεσαι, θα ήταν το νο.1 της ιεραρχίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Παρί. Συνήθως δεν πηγαίνει και πολύ καλά αυτό, ειδικά αν η αυτοπεποίθηση υπερνικά τις ικανότητες - δε μιλάμε για το γήπεδο, εκεί είναι ο κορυφαίος. 

ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΙΝΤΕΡ 3

Το αντι-παράδειγμα, δηλαδή το πώς πρέπει να λειτουργεί σωστά και δομημένα ένα κανονικό ποδοσφαιρικό club που σέβεται τις αρχές και την ιστορία του, είναι αυτό της Ίντερ, πίσω στο 2002. Τότε προπονητής των Νερατζούρι ήταν ο Héctor Raúl Cúper και σταρ της ομάδας ο Ronaldo.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν εντελώς αντίθετος με κάποιες από τις αντιλήψεις και τις προπονητικές μεθόδους του Αργεντινού προπονητή. Τόσο, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ίντερ, Massimo Moratti, θέτοντάς του το ή-εγώ-ή-αυτός δίλημμα.

> Διάβασε ακόμη: Μία Χρυσή Μπάλα για τον Karim Benzema;

Ο Moratti, ο οποίος είχε ξοδέψει 5 χρόνια νωρίτερα το ποσό-ρεκόρ (τότε) των $27.000.000 για να τον κάνει κάτοικο Μιλάνου, δεν το σκέφτηκε στιγμή: Ο Cúper θα παρέμενε προπονητής της ομάδας και ο Ronaldo θα έπρεπε να βρει ομάδα. Εντελώς συμπτωματικά -και για την περίπτωση του Mbappé- το Φαινόμενο κατέληξε το επόμενο καλοκαίρι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

The Decision: Η γαλλική εκδοχή

Αλλά ας γυρίσουμε στον Kylian Mbappé και τη δική του "Απόφαση". Ναι, η όλη φάση θυμίζει αρκετά το σίριαλ που είχε στήσει ο LeBron James, το ΝΒΑ και το ESPN, στις 8 Ιουλίου του 2010. Ξέρεις, τότε που ο Βασιλιάς ανακοίνωνε σε live μετάδοση την μετακίνησή του στο Μαϊάμι και τους Heat, σε ένα show από αχρείαστο έως εγωπαθές και γελοίο.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Erling Haaland πάει στην Μάντσεστερ Σίτι

Το περιβόητο "The Decision" έχει παραδεχθεί άλλωστε και ο James, αρκετά χρόνια μετά, κάνοντας μάλιστα λόγο για το "μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του".

Κάτι αντίστοιχο επιχειρεί να πραγματοποιήσει τώρα και ο Mbappé - όποιος δεν το αντιλαμβάνεται μάλλον ζει σε σπηλιά ή ξεκίνησε να παρακολουθεί σπορ την τελευταία 6ετία-7ετία. Ο πιθανότατα καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου δεν έχει -ή πιο ορθά, δεν θα έπρεπε να έχει- κανενός τέτοιου είδους ανάγκη αυτοπροβολής. Ούτως ή άλλως τα φώτα είναι στραμμένα επάνω του και η μεταγραφή του φυσικά θα απασχολεί τα πρωτοσέλιδα για αρκετούς μήνες. 

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην ακουστεί κάτι του στυλ "I'm taking my talents to Madrid".  Θα ήταν, και πάλι, γελοίο.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος