Είναι από τις μεταγραφές που γίνονται κάθε πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Όταν έσκασε η είδηση ότι ο Marcelo, ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, θα έβαζε τη φανέλα του Ολυμπιακού λίγοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να το πιστέψουν. Refresh στο refresh και σκρολάρισμα για περίπου 2 ώρες -τόσο διήρκησε η αναμονή- το βράδυ της Παρασκευής και όλα είχαν πια πάρει την τελική τους μορφή. Ο Marcelo έγινε παίκτης του Ολυμπιακού και η μεγαλύτερη κίνηση που έγινε ποτέ από τη διοίκηση Μαρινάκη πήρε σάρκα και οστά. Αυτό όμως που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτέμβρη, δεν το περίμενε κανείς.

Το αρχικό πλάνο με 4 θύρες ανοιχτές, γρήγορα κατέστη ανέφικτο

Σίγουρα ήταν αναμενόμενο ότι θα βρεθούν μερικές χιλιάδες στο Γ. Καραϊσκάκης για τον υποδοχή του βραζιλιάνου αριστερού μπακ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περίμενε κάποιος στην ΠΑΕ το ντελίριο των 27.000 φιλάθλων. Το αρχικό πλάνο ήταν να ανοίξουν μόνο οι κεντρικές θύρες, αυτές δηλαδή που βρίσκονταν μπροστά από τον χώρο της παρουσίασης, όμως γρήγορα έγινε αντιληπτό από τους υπεύθυνους του φαληρικού γηπέδου, ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο.

Μία ώρα πριν την την άφιξη του Marcelo στον αγωνιστικό χώρο, άνοιγαν συνεχώς νέες θύρες για να χωρέσει ο κόσμος, που μπορεί να είχε συγκεντρωθεί κατά βάση κεντρικά, αλλά γρήγορα γέμισε και το πέταλο, καθώς και την απέναντι πλευρά. Η γεωγραφία του κοινού ήταν πολύ διαφορετική εκείνη που συναντάς σε έναν αγώνα. Οικογένειες ολόκληρες, παιδιά που ήδη είχαν προμηθευτεί τη μπλούζα του Marcelo, ακόμη και εκατοντάδες τουρίστες βρέθηκαν στον Πειραιά για να καταγράψουν το επόμενο βήμα ενός μύθου του ποδοσφαίρου.

Στο γήπεδο έβλεπες υπέροχα γραφικούς τύπους με αποκριάτικες αφάνες, ισπανούς τουρίστες με φανέλες της Ρεάλ, ακόμη και μεσήλικες που φορούσαν τη φανέλα του Giovanni, του Rivaldo και άλλων που μάγεψαν με την ερυθρόλευκη φανέλα στο παρελθόν. Ήταν το βράδυ που όλοι, έγιναν για λίγο παιδιά.

Ο Christian Karembeu, ο αθόρυβος γίγαντας των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού πήρε πρώτος το μικρόφωνο. Είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή ρόλο ξεναγού για τον Marcelo και την οικογένειά του και ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να προλογίσει τον ερχομό του Βραζιλιάνου μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο.

Ο Marcelo είδε τον ηγέτη του Ολυμπιακού, βουρκωμένο, να τον καλωσορίζει και μετά δεν πίστευε στα μάτια του. Το Γ. Καραϊσκάκης σχεδόν γέμισε για 15 λεπτά παρουσίασης του και ένα "Πάμε Olympiacos" ήταν αρκετό για να υπογράψει το πρώτο κεφάλαιο της σχέσης του με την ερυθρόλευκη κερκίδα. Τα παιδιά του, που έχουν δει τον πατέρα τους να κατακτά τα πάντα (25 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης) έζησαν στιγμές που δεν είχαν ξαναδεί. Η αποθέωση ήταν καθολική αρκετή ώστε να κάνει μια αγκαλιά την οικογένεια Marcelo, για να αφεθεί στη συνέχεια στα συνθήματα. 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ / ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε τα γνωστά του κόλπα, γύρισε όλο το γήπεδο μοιράζοντας μπάλες στον κόσμο, κράτησε για λίγο ένα καπνογόνο και γύρισε στα αποδυτήρια. Ο ερχομός του έγινε η αφορμή για ένα αυθόρμητο ραντεβού 27 χιλιάδων φίλων του ποδοσφαίρου που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο.

 
Marcelo Unveiled At Olympiacos

Marcelo during his unveiling as an Olympiacos FC player... 🔥

Posted by SPORTbible on Tuesday, September 6, 2022


> Διάβασε ακόμη: Η ημέρα που άλλαξε το μπάσκετ

Οι σκηνές της υποδοχής του Marcelo έπαιξαν στα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή διαφήμιση στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια εποχή που την είχαμε ανάγκη. Οι φωτογραφίες και το βίντεο που μοίρασε στο Instagram έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια likes, με τους Benzema, Vinicius, Llull, Casemiro, Pato, Evra  κ.α. να σχολιάζουν την εντυπωσιακή παρουσίασή του. 

 

Η επόμενη μέρα βρήκε τον Marcelo στου Ρέντη, να προπονείται με τα ερυθρόλευκα στις εγκαταστάσεις της ομάδας και να ετοιμάζεται για την αγωνιστική του ενσωμάτωση. Εκεί αντιμετωπίζεται σαν σταρ, με τους νέους συμπαίκτες του να μη σταματούν να βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους. Πλέον όμως, αρχίζουν τα δύσκολα για όλους τους, καθώς καλούνται να βρουν απαντήσεις σε μια χρονιά, που μόνο αισιόδοξα δεν ξεκίνησε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.