5 rookies έτοιμοι να λάμψουν στη φετινή Euroleague

I Feel Devotion: 5 παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά στην Euroleague και φαίνονται έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν.

Η Euroleague επέστρεψε και όπως κάθε χρόνο, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η Αναντολού Εφές μπαίνει και φέτος ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο όλα είναι πιθανά σε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα στον κόσμο. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη με διαφορετικούς στόχους. Οι Ερυθρόλευκοι όπως απέδειξαν και στο ελληνικό Super Cup βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και πρόσθεσαν ελάχιστα στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με την ομάδα του Dejan Radonjic, που με 10 μεταγραφές θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προσαρμογής. 

Οι μεταγραφικές κινήσεις στη Euroleague ήταν και φέτος δεκάδες και εμείς, αμέσως μετά από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς, ξεχωρίσαμε τους 5 καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. 

Jaron Blossomgame - Μονακό

Η Μονακό διπλασίασε σχεδόν το μπάτζετ της φέτος και ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, έχοντας δημιουργήσει μία ομάδα γεμάτη αστέρια. Εκείνος ωστόσο που τραβά όλα τα βλέμματα πάνω του είναι ο Αμερικανός forward Jaron Blossomgame, που στα 29 του ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη Euroleague. Έγινε draft από τους Σπερς το 2017 και από το 2020 βρίσκεται στην Ευρώπη. Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Ουλμ με την οποία είχε εντυπωσιακούς μέσους όρους στο Eurocup με 16.2 πόντους και 7.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά. 

Darius Thompson - Μπασκόνια

Στα 27 του ο Αμερικανός γκαρντ είναι πια πολύπειρος στη Γηραιά Ήπειρο. Αγωνίζεται στα μέρη μας από το 2017, έχοντας παίξει στην Ολλανδία, την Ιταλία, τη Ρωσία και φέτος στην ισπανική Μπασκόνια. Έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του FIBA Europe Cup και το 2021 ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League με την Μπρίντιζι. Την περυσινή χρονιά ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Eurocup, σημειώνοντας 13,2 πόντους και 5,8 ασίστ κατά μέσο όρο. Η Μπασκόνια του Joan Penarroya του εμπιστεύεται φέτος τη θέση του βασικού γκαρντ και ο ίδιος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το ισπανικό πρωτάθλημα. 


> Διάβασε ακόμη: Οι 10 σημαντικότερες (μετα)κινήσεις μέχρι στιγμής στη Euroleague

Cassius Winston - Μπάγερν

Ο συγκεκριμένος γκαρντ έρχεται στην Ευρώπη για πρώτη φορά και σε ακόμη καλύτερη ηλικία (24). Ψάχτηκε τα τελευταία δύο χρόνια στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, όμως δεν του βγήκε. Στην Μπάγερν του Andrea Trinchieri φαίνεται ότι βρίσκει τον καλό του εαυτό και θυμάται τα καλά του χρόνια στο Michigan State, καθώς στις πρώτες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος σκοράρει περισσότερους από 20 πόντους ανά παιχνίδι. Η Euroleague φυσικά είναι διαφορετική περίπτωση. 

Carsen Edwards - Φενέρμπαχτσε

Σπάνια βλέπουμε παίκτες με το ταλέντο του να έρχονται σε τόσο μικρή ηλικία (24) από το NBA στην Euroleague. Ο Carsen Edwards μετά από μερικά εξαιρετικά παιχνίδια με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς τη διετία 2019-21 βρέθηκε στο Ντιτρόιτ, όπου δεν μπόρεσε να πείσει. Δεν ψάχτηκε ιδιαίτερα για το NBA και κατέληξε στη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, όπου μαζί με τους Καλάθη και Wilbekin και φυσικά τον Nemanja Bjelica θα προσπαθήσουν να στείλουν τους Τούρκους στο Final 4. 

Semi Ojeleye - Βίρτους Μπολόνια

Ήρθε σχεδόν από το πουθενά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια και ήδη αναδείχθηκε MVP του ιταλικού Super Cup. Προηγουμένως είχε 4 γεμάτες σεζόν με τους Μπόστον Σέλτικς, όντας ένας από τους πιο σημαντικούς ρολίστες τους. Είναι εξαιρετικός αμυντικός και αποτέλεσε μπελά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σειρά των Playoffs το 2017. Έφτασε στην Μπολόνια του Sergio Scariolo να προσθέσει βάθος στο ήδη εντυπωσιακό ρόστερ της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.