Κι αν ο Kylian Mbappé έχασε τη μπάλα;

Πώς μέσα σε ένα χρόνο το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να γίνει ένα από τα χειρότερα παιδιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σεπτέμβριος 2018: Η χρονιά στο Παρίσι ξεκινά και ο 20χρονος Kylian Mbappe έχει ήδη πετύχει στην καριέρα του -σχεδόν- τα πάντα. Πρωταθλητής Γαλλίας με δύο διαφορετικές ομάδας, πρωταθλητής κόσμου με τους Τρικολόρ, σημαντική πορεία στο Champions League, μαγικά γκολ και κυρίως ένα μέλλον που έφτανε ως τα όρια του GOAT. Άλλωστε, κανείς εκ των Messi και Ronaldo δεν είχε τα νούμερα και τις επιτυχίες του Mbappe στα 20 του. 

Η πρώτη του κανονική χρονιά στην Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαιώνει όλα όσα πιστεύαμε. 39 γκολ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τη συνεργασία του με τους Di Maria, Neymar και Cavani να είναι εντυπωσιακή. Ο Kylian Mbappe λατρεύεται στο Παρίσι και... στο Κατάρ σα Θεός και ακόμη κι αν δεν καταφέρνει να γράψει σημαντική πορεία στο Champions League, είναι πια βέβαιο ότι η ομάδα έχει βρει τον νέο της ηγέτη. 

Ο Thomas Tuchel του έχει μεταβιβάσει το περισσότερο βάρος και ο ίδιος δείχνει να το σηκώνει για τα καλά. Σε ένα σύνολο γεμάτο σταρ, όχι μόνο επιβιώνει, αλλά δείχνει από νωρίς στον Neymar, ποιος κάνει κουμάντο. Τη χρονιά του κορονοϊού οι συμμετοχές μειώνονται- οι επιτυχίες παραμένουν. Στη Γαλλία η Παρί θα τα πάρει όλα και στο πιο περίεργο Champions League όλων των εποχών θα φτάσει ως τον τελικό. Ο Mbappe έφτασε μια ανάσα από να έχει κατακτήσει τα πάντα. Είναι μόλις 22, σκοράρει ακατάπαυστα και έχει επιβληθεί στην κοινή γνώμη, ως ο ηγέτης της Παρί.

Μπροστά στον ράθυμο και εκνευριστικό Neymar, αναλαμβάνει τα ηνία. 
Το 2020-21 η Παρί Σεν Ζερμέν αλλάζει ελάχιστα. Ο Mbappe μοιάζει ασταμάτητος και με 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις είναι και πάλι ο πρώτος σκόρερ των Παριζιάνων. Στα μέσα της χρονιάς, σε μια ακατανόητη απόφαση, ο Tuchel αποχωρεί και ο Mauricio Pochettino ηγείται. Η σχέση του Γερμανού με τον Mbappe είχε προηγουμένως περάσει από 40 κύματα και οι φήμες ότι ο γάλλος στράικερ έχει αρχίσει να κάνει ό,τι θέλει, έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Ο ερχομός Messi 

Με τον Pochettino η Παρί θα υποστεί μία από τις μεγαλύτερες ζημιές στην πρόσφατη ιστορία της. Έχασε το πρωτάθλημα Γαλλίας από τη Λιλ και έμεινε μόνο με το Κύπελλο. Οι σχέσεις Pochettino - Mbappe είναι ακόμα καλές. Ωστόσο το καλοκαίρι αλλάζουν όλα στο Παρίσι. Ο Lionel Messi ολοκληρώνει μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία και φτάνει στη Γαλλία, για να βρει τους Neymar και Mbappe και μαζί με ένα σύνολο δισεκατομμυρίων θέλουν επιτέλους να κατακτήσουν τα πάντα.

Ο Pochettino καλείται να τους χωρέσει όλους μαζί και ταυτόχρονα έχει να διαχειριστεί την απίθανη αστοχία του συμπατριώτη του, που για πρώτη χρονιά έμενε κάτω από τα 10 γκολ. Messi και Pochettino γίνονται κάθε μέρα πρωτοσέλιδο και ο Mbappe μένει σε δεύτερη μοίρα. Η Παρί αποκλείεται από τη φάση των "16" του Champions League ξανά και ο Pochettino θεωρείται τελειωμένος από τον Φλεβάρη. Ο Mbappe σκοράρει ξανά περίπου 40 γκολ και όμως πια δεν είναι το πρώτο όνομα στην Παρί. Όλα αυτά μέχρι να ανοίξει το σίριαλ του νέου συμβολαίου. 

Το σίριαλ της ανανέωσης

Ήδη πριν από το καλοκαίρι οι φήμες για συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν πάρει φωτιά. Ο Γάλλος ταξίδεψε μάλιστα στη Μαδρίτη, συναντήθηκε με τον Florentino Perez και πράγματι έφτασε πολύ κοντά. Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά. Ο Nasser Al-Khelaifi όμως αποφάσισε να του δώσει τα πάντα.

Συνολικά μαζί με τα... σίγουρα μπόνους ο Mbappe θα είχε λαμβάνειν 300 εκατομμύρια για τρία χρόνια και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τον απόλυτο έλεγχο μέσα στα αποδυτήρια της Παρί. Δε θα ήταν απλά πιο πάνω από τον εκάστοτε προπονητή. Θα ήταν πιο πάνω από τεχνικούς διευθυντές και παράγοντες. Ο Mbappe θα έκανε ό,τι ήθελε. Ήταν ζήτημα τιμής για τους ιθύνοντες από το Κατάρ, να μην τον χάσουν από τη Ρεάλ. Και τελικά έχασαν τη μπάλα. 

Ο Pochettino το καλοκαίρι αποχώρησε και πολλοί πίστεψαν ότι υπήρχε δάκτυλος Mbappe. Για όλες τις ειλημμένες αποφάσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα θεωρούσαν άπαντες ότι κρύβεται από πίσω ο Γάλλος. Η χρονιά ξεκίνησε με τον άσημο Christophe Galtier να αναλαμβάνει. Ο Messi θυμίζει τον καλό του εαυτό και ο Neymar κάνει την πιο ώριμη χρονιά της καριέρας του. Όλα βαίνουν καλώς στο Παρίσι και ξαφνικά μπουμ. Ο Mbappe είναι απογοητευμένος καθώς σύμφωνα με τη Marca δε δέχεται πολλά από τα προνόμια που του είχαν τάξει σχετικά με τον έλεγχο της ομάδας και ζητά μεταγραφή τον Ιανουάριο. 

Ο ίδιος δε διαψεύδει, αλλά την ίδια μέρα σκοράρει κόντρα στην Μπενφίκα για το Champions League. Στη Μαδρίτη τα σενάρια ξαναφουντώνουν αν και τώρα πια ο Ancelotti έχει κάνει τα πλάνα του για τη χρονιά. Ο Mbappe βλέπει τη χρηματιστηριακή του αξία να είναι κάτω από εκείνη του άλλου παιδιού θαύματος (Erling Haaland), είναι πια μισητός στο Παρίσι και φαίνεται να τρώει πόρτα και από τη Ρεάλ. 

Το γαλλικό κράξιμο δεν έχει σταματημό

Ο Thierry Henry, ένας από τους πιο αγαπημένους του φίλους βγήκε στη γαλλική τηλεόραση και λέει όλα αυτά που σκεφτόμαστε. "Θα χρησιμοποιήσω τη δική μου ιστορία. Όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα, δεν μου άρεσε να παίζω στα άκρα της επίθεσης. Το μισούσα! Αλλά το έκανα για την ομάδα.Υπάρχει ένας κανόνας: αν ο προπονητής σού ζητήσει να κάνεις κάτι, το κάνεις, Αν φυσικά είναι για το καλό της ομάδας. Αν κάνει περισσότερο κακό, δέχομαι το επιχείρημα. Οι προπονητές τον έκαναν να νιώσει πως το κλαμπ είναι πιο σημαντικό από όλους; Ή του έδωσαν να καταλάβει πως εκείνος είναι πιο σημαντικός από το κλαμπ; Βλέπω πολύ εγωισμό, πολλή δύναμη για έναν παίκτη 24 ετών".

> Διάβασε ακόμη: Πώς την έχεις δει Kylian Mbappe;

Ο Mathieu Valbuena του Ολυμπιακού είναι μία από τις προσωπικότητες που ακούγονται πολύ όταν αποφασίσουν να μιλήσουν στη Γαλλία. Και εκείνος εμφανίστηκε νευριασμένος με τον Mbappe. "Είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι στο γήπεδο. Αν έχεις θέματα εκ των έσω που πρέπει να λύσεις, λύσε τα. Μπορώ να καταλάβω αν είναι απογοητευμένος επειδή δεν γίνονται όσα του υποσχέθηκαν. Αλλά πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται ως άνδρας, ως ηγέτης. Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης της Παρί, δε θα κρατούσα τον Mbappe".

Τιμούλα;

Λίγο πριν το Μουντιάλ, τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται για τον 24χρονο. Αν η Παρί τραβήξει το σκοινί και η Ρεάλ όντως δεν κάνει το βήμα παραπάνω, ποιος θα φέρει στην ομάδα του, το σπουδαιότερο ταλέντο που γεννήθηκε πριν από το 2000; Η τιμούλα πάντως έχει οριστεί. 400 εκατομμύρια δίνεις και τον φέρνεις.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος