10 κόντρες που έγραψαν ιστορία στο NBA

Ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας έφερε φέτος τους Russell Westbrook και Patrick Beverley να είναι συμπαίκτες με αποτέλεσμα να πρέπει να αφήσουν πίσω την προσωπική τους κόντρα. Ας ρίξουμε μία ματιά, σε μερικές ακόμη μπασκετικές αντιπαλότητες.

Όλες οι εποχές στο NBA τρέφονταν από μια κόντρα. Μπορεί αυτή να ήταν ομαδική ή πιο προσωπική. Σήμερα η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες αντιπαλότητες έχουν πάει για λίγο στην άκρη, κυρίως λόγω της σεμνότητας που χαρακτηρίζει τους νέους σταρ του αθλήματος (Αντετοκούνμπο, Jokic, Curry κλπ), ωστόσο ιστορικά έχουμε δει σπουδαία rivalries. Λίγες μέρες πριν η χρονιά ξεκινήσει, σου παρουσιάζουμε τις 10 μεγαλύτερες μονομαχίες παικτών του ΝΒΑ. 

Russell Westbrook vs. Kevin Durant

Ο Russell Westbrook και ο Kevin Durant ήταν πριν πολλά-πολλά χρόνια το κορυφαίο δίδυμο στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να αποχωρήσει για το Γκόλντεν Στέιτ μέσω sms το 2016 -αφού είχε πει στον πρώην συμπαίκτη του ότι θα μείνει- ξεκίνησε η αντιπαλότητα μεταξύ τους. Είχαν έντονες μάχες και μπόλικο trash talking κάθε φορά που βρίσκονταν αντιμέτωποι. Τα τελευταία χρόνια έχουν χαλαρώσει και μεταξύ τους, ενώ παράλληλα βιώνουν και τη μία αποτυχία μετά την άλλη.

Shaquille O'Neal vs. Dwight Howard

Η καριέρα του Shaquille O'Neal τελείωνε, ενώ η καριέρα του Dwight Howard μόλις ξεκινούσε. Η διαμάχη δεν ξεκίνησε για αγωνιστικούς λόγους, αλλά επειδή ο Howard χρησιμοποίησε στολή Σούπερμαν στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2008. Ο O'Neal, έχοντας χρησιμοποιήσει το παρατσούκλι στο παρελθόν, ένιωσε προσβεβλημένος. Οι δυο τους έχουν μέχρι και σήμερα αντιπαλότητα, με τον πρώτο να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να κάνει πλάκα στον σέντερ των Λέικερς. Μιλάμε για μία κόντρα με 15 και πλέον χρόνια ιστορίας που συνεχίζεται και εκτός παρκέ. 

Kevin Garnett vs. Tim Duncan

Αυτή είναι μία απίστευτα παράξενη διαμάχη δεδομένων των συνθηκών. Ο KG ήταν από τους πιο σκληρούς trash talkers που πάτησαν ποτέ στο γήπεδο, ενώ ο Tim Duncan ήταν ο πιο ήσυχος εκεί έξω. Πρόσφατα μάλιστα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπλεξε το εγκώμιό του σχετικά με το πόσο εξαφανισμένος είναι από όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση. Ο Garnett λοιπόν, έκανε πάντα, ό,τι μπορούσε για να αποσπάσει την προσοχή του. Δύσκολα όμως τα κατάφερνε, αφού ο Big Fundamental σπάνια τσιμπούσε. 

Russell Westbrook vs. Patrick Beverley

Αν και πρώην MVP, o Russell Westbrook λόγω του εκκεντρικού χαρακτήρα του, πολύ συχνά βρισκόταν σε διαμάχες. Μία από αυτές που έγραψαν ιστορία ήταν με τον Patrick Beverley, με τον οποίο πολλές φορές έφτασαν κοντά στο να πιαστούν στα χέρια. Παράλληλα, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε πέσει πάνω στον Westbrook το 2013, προκαλώντας του ρήξη μηνίσκου. Σήμερα οι δυο τους είναι συμπαίκτες στους Los Angeles Lakers σε ένα παιχνίδι της μοίρας, όμως όπως φαίνεται πάλι δυσκολεύονται να τα βρουν. 

Michael Jordan vs. Isiah Thomas

Η διαμάχη του Michael Jordan με τον Isiah Thomas ήταν μία από τις σημαντικότερες αντιπαλότητες στην καριέρα του. Οι δυο τους συναντήθηκαν αρκετές φορές στα πλέι οφ, καθώς οι Bulls προσπαθούσαν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους και οι Pistons ήταν η μεγαλύτερη απειλή γι' αυτούς. Ενώ πολλοί μπορεί να είδαν μόνο μια ανταγωνιστική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο, ο Jordan πραγματικά μισούσε τον Thomas και εκτός γηπέδου. Ο πρώην MVP φέρεται να απαίτησε κάποτε να μην επιτραπεί στον σπουδαίο Pistons να μπει στην περίφημη Dream Team του 1992.

Shaquille O'Neal vs. Kobe Bryant

Αυτοί οι δύο ήταν αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο δίδυμο στην ιστορία του ΝΒΑ, καθώς κέρδισαν 3 πρωταθλήματα για τους Los Angeles Lakers κατά τη διάρκεια της κοινής τους θητείας. Ωστόσο, μέχρι το τέλος της θητείας του O'Neal στο Λος Άντζελες, οι δύο τους ήταν στα μαχαίρια.

> Διάβασε ακόμη: The Redeem Team ή αλλιώς όταν Kobe και LeBron λύτρωσαν την Team USA

Όταν ο O'Neal έφυγε από το Λος Άντζελες, ξέσπασε εναντίον του Bryant στα μέσα ενημέρωσης, με τον τελευταίο να απαντά με παρόμοιο τρόπο. Με τα χρόνια ευτυχώς συμφιλιώθηκαν και έγιναν φίλοι πριν από τον τραγικό θάνατο του Kobe το 2020. 

LeBron James vs. Kevin Durant

Ο LeBron James είχε πολλές αντιπαλότητες, αλλά καμία δεν ήταν μεγαλύτερη από τη διαμάχη του με τον Kevin Durant. Ενώ αυτοί οι δύο δεν είχαν πολλά προβλήματα εκτός γηπέδου, έχουν μια ξεκάθαρη έντονη αντιπαλότητα στο γήπεδο, ως οι δύο αναμφισβήτητα καλύτεροι παίκτες του πρωταθλήματος. 'Eχουν συναντηθεί πολλές φορές στα πλέι οφ και στους τελικούς του ΝΒΑ. Ο Durant έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα 2-1 στους τελικούς έναντι του James, καθώς οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επικράτησαν των Cleveland Cavaliers στους τελικούς του ΝΒΑ το 2017 και το 2018.

Isiah Thomas vs. Larry Bird

Ο Larry Bird και ο Isiah Thomas συναντήθηκαν πολλές φορές στα πλέι οφ, κυρίως έχοντας έναν σπουδαίο τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας το 1988 ο ένας εναντίον του άλλου. Εντούτοις, η πραγματική διαμάχη υπήρξε μεταξύ τους κυρίως εκτός γηπέδου και ξεκίνησε μετά από κάποια αμφιλεγόμενα σχόλια του θρύλου των Pistons. Ο Thomas είχε κάποτε υποστηρίξει ότι αν ο Bird δεν ήταν λευκός, θα ήταν ένας ακόμα τύπος, γεγονός που προώθησε μια μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο. Η διαμάχη συνεχίστηκε ως γνωστόν και μετά την εποχή που έπαιζαν. Όταν ο Bird προσλήφθηκε ως GM των Pacers το 2003, μία από τις πρώτες του αποφάσεις ήταν να απολύσει τον Thomas, ο οποίος ήταν τότε προπονητής.

Bill Russell vs. Wilt Chamberlain

Οι φίλαθλοι είχαν την τύχη να δουν τον Bill Russell και τον Wilt Chamberlain να παίζουν ταυτόχρονα. Ενώ ο δεύτερος είχε στο ενεργητικό του στατιστικά στοιχεία που ξεπερνούσαν τα όρια, ο πρώτος ήταν ένας κατά συρροήν νικητής, με 11 πρωταθλήματα σε όλη του την καριέρα. Την κόντρα ενέτεινε το γεγονός ότι οι δύο τους ανταγωνίζονταν τακτικά ο ένας τον άλλον στα πλέι οφ, ως αστέρια των Boston Celtics και των Los Angeles Lakers.

> Διάβασε ακόμη: O Bill Russell ήταν πάντα εκεί

Παρά την έντονη αντιπαλότητα στο γήπεδο, οι δύο τους ήταν στην πραγματικότητα φίλοι εκτός court.

Magic Johnson vs. Larry Bird

Από το ένα ζεύγος των μεγάλων Lakers και Celtics στο άλλο. Ο Magic Johnson και ο Larry Bird δεν συμπαθιόντουσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο πρωτάθλημα, καθότι αποτελούσαν μέλη των δύο μεγαλύτερων ομάδων του ΝΒΑ. Έπαιξαν για τρεις φορές στους τελικούς του ΝΒΑ ο ένας εναντίον του άλλου. Οι Lakers του Johnson νίκησαν τους Celtics του Bird δύο από τις τρεις φορές, δίνοντάς του το πλεονέκτημα του head-to-head. Ενώ οι δύο τους ήταν πολύ ανταγωνιστικοί όταν έπαιζαν, στην πραγματικότητα έγιναν φίλοι μετά την αποχώρησή τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.