Τώρα πια κανείς δε μιλά για τον Karim Benzema

Η δικαίωση του Karim Benzema ήρθε με την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Τον Ιούλιο του 2018 ο Cristiano Ronaldo αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους, ορίζοντας το τέλος μιας εποχής. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Βασίλισσας, ο Ronaldo κατέκτησε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής 4 Champions League με τους Μερένχες. Από πίσω στα στατιστικά ερχόταν πάντα ο Karim Benzema. Ο Γάλλος είχε αποκτηθεί το 2009 από τη Λυόν και την ημέρα της αποχώρησής του Πορτογάλου θα έκλεινε 10 χρόνια στη Μαδρίτη. 10 χρόνια στο παρασκήνιο, πολλά από αυτά στον πάγκο και κάποτε έτοιμος για πώληση. Ο Benzema πολλές φορές αδικήθηκε στο rotation μιας τέτοιας υπερομάδας και άλλες αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του. Έμενε όμως στη Μαδρίτη και σα ντόπιος πλέον, περίμενε την ευκαιρία του. Και σήμερα, στα 35 του, είναι ο γηραιότερος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας. 

Μέχρι το σημείο τομής ο Benzema δεν τα είχε πάει και άσχημα. 192 γκολ και 113 ασίστ σε 10 χρόνια στο Μπερναμπέου για τον δεύτερο καλύτερο επιθετικό της ομάδας, ήταν εντυπωσιακά. Ποιος όμως έβλεπε αυτό που θα ακολουθούσε και κυρίως ποιος αναγνώριζε το μεγαλείο του; 

> Διάβασε ακόμη: Μία Χρυσή Μπάλα για τον Karim Benzema;

Το 2015 ο Benzema έμπλεξε στη σκοτεινή υπόθεση του εκβιασμού του Mathieu Valbuena. Από κολλητοί φίλοι βρέθηκαν στα δικαστήρια και τελικά μόλις πέρυσι ο επιθετικός της Ρεάλ κρίθηκε οριστικά ένοχος. Ο Benzema τότε είχε πείσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό σε συμμορία που κατείχε sex tape του. Έπειτα αποδείχθηκε ότι γνώριζε μέλη της συμμορίας και ενδεχομένως δούλευε για εκείνους. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστεί από την Εθνική Γαλλίας και να χάσει μερικές σημαντικές πορείες της, ενώ λίγο έλειψε να εκδιωχθεί και από τη Ρεάλ. Η περίοδος εκείνη, τρία χρόνια πριν την αποχώρηση του Ronaldo, τον έκανε πιο ισχυρό από ποτέ. 

Είναι η εποχή που η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιρνε το ένα Champions League πίσω απ' το άλλο και που ο δαιμόνιος Florentino Perez ξαφνικά έκανε την κίνηση - ματ. Η παραχώρηση του CR7 έγινε όπως αποδείχθηκε την τέλεια στιγμή. Η Ρεάλ πήρε 117 εκατομμύρια ευρώ για έναν 33χρονο παίκτη από τον οποίο πήρε τα πάντα και μπόρεσε με αυτά τα χρήματα, να ορίσει το μέλλον της. Ήταν το καλοκαίρι που έφερε τον Vinicius Jr. για να πρωταγωνιστήσει λίγα χρόνια αργότερα και που θα άφηνε τον Karim Benzema, μόνο του επιτέλους στην επίθεση, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Και τότε ο Benzema ήταν απολύτως έτοιμος. 

Τι έκανε από το 2018 και έπειτα

Μέσα σε 4 χρόνια ο Γάλλος επιθετικός έβαλε 131 γκολ και μοίρασε 46 ασίστ. Έγινε ο κορυφαίος στις ασίστ στην ιστορία του συλλόγου και ο δεύτερος σκόρερ. Κυρίως όμως γνώρισε την παγκόσμια δόξα. Ο Benzema στο δικό του πλήρωμα του χρόνου επέστρεψε στην Εθνική Γαλλίας και τη χρονιά που πέρασε, σκόραρε 44 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ. 10 από αυτά ήταν στη φάση των Νοκ Άουτ του Champions League. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και ξανά το Champions League. Ήταν το 5ο του τρόπαιο και το 14ο της Ρεάλ. 


Φέτος, μετά την αποχώρηση του Marcelo για τον Ολυμπιακό, ο Benzema έγινε αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η χρονιά της αναγνώρισης του μεγαλείου του. Καλύτερος επιθετικός στην Ευρώπη, κάτοχος της Χρυσής Μπάλας και ένα Μουντιάλ που καταφθάνει, με τη Γαλλία να είναι φαβορί για το repeat. Ο Karim Benzema είναι ο καλύτερος "βαρύς σέντερ φορ" της γενιάς μας, έχοντας επανασυστήσει αυτόν τον όρο με το δικό του γαλαντόμο στυλ. Τώρα, δε μπορεί κανείς να πει τίποτα για αυτόν.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος