5 πράγματα για την 5η αγωνιστική της Euroleague

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού και το τρένο της Φενέρμπαχτσε στο επίκεντρο της 5ης αγωνιστικής.

Ο πρώτος μήνας στη Euroleague ολοκληρώθηκε και λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν τη βαθμολογική κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με 4-1. Ο Παναθηναϊκός μετά από την ήττα στο Τελ Αβίβ έχει μείνει στις τελευταίες θέσεις της λίγκας με αρνητικό ρεκόρ 1-4 και καλείται, με τον ερχομό του Dwayne Bacon, να βρει άμεσα λύσεις. Τι συνέβη όμως στην τελευταία αγωνιστική;

Πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο κατάμεστο ΣΕΦ

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για ελάχιστα εισιτήρια δεν έγραψε sold out το βράδυ της Πέμπτης και ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα με σύμμαχο το κοινό του. Αντίπαλός του η πανίσχυρη Μονακό, που μεταξύ άλλων, έψαχνε μια άτυπη ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό της από το Final 4. Οι Ερυθρόλευκοι αν και ξεκίνησαν μουδιασμένα, μπόρεσαν να ισορροπήσουν και να αποκτήσουν προβάδισμα 7 πόντων στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Η Μονακό όμως είχε πάντα τις λύσεις. Πότε με τον James, πότε με τον Loyd και πάντα με την άμυνά της, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Ολυμπιακού από τα 6,75 και μπόρεσε να περάσει μπροστά. 

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις των Σλούκα, McKissic και Bolomboy, ωστόσο οι Γάλλοι πέτυχαν μερικά σπουδαία σουτ και με πρωτοστάτη τον Okobo έφτασαν στη νίκη.

> Διάβασε ακόμη: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχασε ποτέ το κίνητρό του

Συνολικά η Μονακό σούταρε με 10/24 (41%) και ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τους Vezenkov και McKissic, σούταρε 3/16. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν επίσης ελάχιστες φορές στη γραμμή των βολών (5/6), συνεπώς η ήττα με 86-91 υπήρξε δικαιολογημένη. Την επόμενη εβδομάδα στο μεταξύ, υποδέχεται την Βαλένθια στο ΣΕΦ.

Το τρένο της Φενέρμπαχτσε συνεχίζει

Η Φενέρ έπαιξε το πιο δύσκολο παιχνίδι της φετινής σεζόν, εκτός έδρας κόντρα στην συμπολίτισσα Εφές. Απέναντι στους Πρωταθλητές, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν εκκωφαντική. Πέρασε άνετα με 79-88 έχοντας τους Wilbekin και Guduric σε εκπληκτική ημέρα και έκανε το 5/5. Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα της ομάδας από τη σεζόν 2013/14 και όλα αυτά χωρίς το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, το Nemanja Bjelica. Την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Sarunas Jasikevicius. 

Η Βίρτους Μπολόνια είναι εδώ. Η Ρεάλ;

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά από όταν εφαρμόστηκε το νέο format με αρνητικό ρεκόρ στους πρώτους 5 αγώνες και ήδη το όνομα του Pablo Laso ψιθυρίζεται στην ισπανική πρωτεύουσα. Αυτή τη φορά, η Ρεάλ ηττήθηκε εντός έδρας με 91-95 από την Βίρτους του Sergio Scariolo σε ένα παιχνίδι που φάνταζε εύκολο. Από τη Ρεάλ απέδωσαν μόνο οι Deck και Tavares με τη Βίρτους να καταφέρνει να βρίσκει λύσεις ακόμα και μέσα στη ρακέτα. Οι Ιταλοί έπαιξαν πολύ με την επαφή τα forwards της Ρεάλ και με 25/31 βολές κατάφεραν να σημειώσουν τη δεύτερη φετινή τους νίκη. Lundberg και Bako ήταν οι καλύτεροι της Βίρτους, που από την επόμενη αγωνιστική θα έχει και τον Tornike Shengelia στη διάθεσή της.

Οι δικαιολογίες τώρα τελειώνουν για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη σεζόν με πολύ άσχημο τρόπο και με αρκετές δικαιολογίες. Έχασε ήδη το ελληνικό Super Cup, έχει ηττηθεί από τον Άρη στην Basket League και στην Euroleague μετρά αρνητικό ρεκόρ 1-4. Η απουσία του Nate Wolters άφησε την ομάδα χωρίς καθαρό playmaker, ενώ το διαρκές ντεφορμάρισμα των Grigonis και Παπαγιάννη, την άφησε χωρίς σκορ. Κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια βελτίωσης, καθώς μπόρεσε για ένα ημίχρονο να ακολουθήσει την Ομάδα του Λαού, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι λύσεις στέρεψαν και η ήττα ήρθε φυσιολογικά με 85-74. Στο Γιαντ Ελιάου ο Παναθηναϊκός είχε για ακόμη μια φορά σε καλή μέρα τους Derrick Williams και Mateusz Ponitka, ενώ βοήθειες έδωσε και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Για τη Μακάμπι πάλι, ο Lorenzo Brown τα έκανε όλα (22π., 6ρ., 9 ασ.).

Η μεταγραφή του Dwayne Bacon αναμένεται να δώσει έξτρα επιθετικές λύσεις στο Τριφύλλι που ελπίζει ότι μπορεί να επανέλθει. Το ρόστερ είναι πια πολύ πιο ακριβό από αυτό των τελευταίων τριών χρόνων και ο Dejan Radonjic καλείται να βρει άμεσα λύσεις αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα που υποδέχεται την Παρτιζάν των Obradovic και Παπαπέτρου στο ΟΑΚΑ.

Η πραγματική επιστροφή της Παρτιζάν 

Οι Σέρβοι επέστρεψαν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από 9 χρόνια και οι πρώτες τους εμφανίσεις είναι απογοητευτικές. Ο Zeljko Obradovic γύρισε πέρυσι στην πατρίδα του και δεν το έκανε τυχαία. Μπορεί φέτος να διαχειρίζεται ένα από τα πιο φθηνά ρόστερ που έχει αναλάβει ποτέ, εντούτοις η καλή δουλειά δεν άργησε πολύ να φανεί. Στα τελευταία δύο παιχνίδια μετρά πια δύο νίκες με ένα ρόστερ γεμάτο νέους παίκτες. Τελευταίο θύμα της η Ζαλγκίρις, την οποία κέρδισε με 87-76 με τον Kevin Punter να σταματά στους 26 πόντους. Και για τους Ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος