Το Κατάρ δεν έκανε καθόλου πλάκα σχετικά με το αλκοόλ στο Μουντιάλ

Τι θα γίνει με την κατανάλωση μπίρας στα γήπεδα του Κατάρ; Πονοκέφαλος για τη FIFA λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα την Κυριακή το απόγευμα.

Γράφει: Esquire Editors 18 Νοεμβρίου 2022

Σοκ στη FIFA και τους σπόνσορες του Μουντιάλ που ξεκινά στο Κατάρ προκαλεί η απόφαση της βασιλικής οικογένειας της χώρας να ζητήσει ολική απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε όλα τα γήπεδα όπου από την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Η είδηση "σκάει" 48 ώρες πριν το σφύριγμα για τον πρώτο αγώνα δημιουργώντας ένα ασφυκτικά πιεστικό πρόβλημα προς άμεση επίλυση για τη FIFA που καλείται να διευθετήσει όχι μόνο το πώς θα το εκλάβουν οι οπαδοί του ποδοσφαίρου που έχουν ταξιδέψει ή ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο Κατάρ αλλά κυρίως, οι μεγάλοι χορηγοί, όπως η εταιρεία Budweiser που έχει συμφωνία πολλών εκατομμυρίων.

Η κατανάλωση μπίρας στα γήπεδα είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία της διασκέδασης για εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους και η απαγόρευση πώλησης πέφτει σαν βόμβα καθώς αν η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμορφωθεί με τη βούληση των Καταριανών αυτό θα συνιστά παραβίαση όρων συμβολαίου με τον χορηγό.

Το Μουντιάλ του Κατάρ είναι με διαφορά το πλέον αμφιλεγόμενο στην ιστορία της διοργάνωσης. Τα ερωτήματα και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή. Πρώτα και κύρια διοργανώνεται Νοέμβριο, πράγμα πρωτάκουστο, και μάλιστα σε κλειστά γήπεδα λόγω των θερμοκρασιών στη χώρα και επιπροσθέτως η αυστηρά μουσουλμανική χώρα εφαρμόζει πολύ αυστηρές απαγορεύσεις για τις γυναίκες, για τους ομοφυλόφιλους που διώκονται και συλλαμβάνονται, για την κατανάλωση αλκοόλ.

Το Μουντιάλ αυτό είναι αιματοβαμμένο όπως καταγγέλλουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρουσιάζουν ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες των εργατών που δούλεψαν για να χτιστούν τα γήπεδα και όλες οι εγκαταστάσεις, ενώ δίνουν στοιχεία και για μεγάλο αριθμό θανάτων εργατών από εξάντληση.

Ειδικότερα για το αλκοόλ, αυτό που ισχύει είναι να επιτρέπεται η πώληση μόνο σε ξένους επισκέπτες που μπορούν να πίνουν σε αδειοδοτημένους χώρους συνήθως ξενοδοχείων ή εστιατορίων καθώς και σε ξένους μόνιμους κατοίκους που δεν είναι μουσουλμάνοι και έχουν ειδική άδεια για να καταναλώνουν αλκοόλ στο σπίτι τους.


Σε εξέλιξη οι συζητήσεις

Όπως γράφει η εφημερίδα New York Times, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μετά το αίτημα για απαγόρευση το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα γίνει δεκτό. Το αίτημα παρουσίασε επισήμως ο σεΐχης Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, τρίτος γιος του εμίρη του Κατάρ.

Πριν προκύψει αυτή η εμπλοκή με την πώληση αλκοόλ, είχε γίνει γνωστό ότι ένα μεγάλο ποτήρι μπίρας θα κόστιζε περίπου 13,80 ευρώ στους χώρους των γηπέδων και ότι ο κάθε θεατής αγώνα θα είχε δικαίωμα σε μέχρι τέσσερα ποτήρια ως μέτρο για να μη μεθύσει, ενώ για τους μεθυσμένους είχαν προβλεφθεί ειδικοί χώροι για να συνέρχονται οι μεθυσμένοι.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear