4 πράγματα για την 4η μέρα του Μουντιάλ

Οι Gentlemen Ιάπωνες, ο αθυρόστομος προπονητής των Καναδών, το αρνητικό ρεκόρ της Κόστα Ρίκα και ο σοκαριστικός τραυματισμός του Σαουδάραβα αμυντικού.

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ ολοκληρώνεται σιγά σιγά με τις εκπλήξεις να μη λείπουν. Οι Σαουδάραβες σόκαραν την Αργεντινή το μεσημέρι της Τρίτης και η Ιαπωνία έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Γερμανία την ώρα που το πρόγραμμα των 4 αγώνων ανά ημέρα συνεχίζεται. Τι μάθαμε όμως από τη χθεσινή αγωνιστική ημέρα;

Οι τακτικοί Ιάπωνες 

Οι Ιάπωνες είχαν πρόγραμμα. Πρώτα κέρδισαν τους Γερμανούς, ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο σε όλο το ματς. Μετά γιόρτασαν σα μικρά παιδιά τη νίκη τους και στο τέλος άφησαν τα αποδυτήριά τους καλύτερα από πριν. Φημίζονται για την εργατικότητα και την καθαριότητα τους σαν λαός και το απέδειξαν με τον πιο γλυκό τρόπο. Μάζεψαν τα πάντα και άφησαν και τα παραδοσιακά origami τους ως ενθύμιο. Respect!

Το "κρίμα" των Καναδών και ο αθυρόστομος προπονητής τους

Οι Καναδοί δημιούργησαν 21 ευκαιρίες κόντρα στο Βέλγιο, έχασαν πέναλτι και γενικά είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και όμως έχασαν. Τα xGoals μπορεί να είναι βασική παράμετρος στο σημερινό ποδόσφαιρο, ωστόσο σε ένα τουρνουά των τριών αγώνων, αρκετές φορές πηγαίνουν περίπατο. Ο Καναδάς είχε 2,83 χθες έναντι 0,86 του Βελγίου και όμως έχασε. Ο Άγγλος προπονητής τους, John Herdman δεν πτοήθηκε όμως. Μάζεψε τους παίκτες του και όπως εξομολογήθηκε μετά τους είπε "αξίζετε να βρίσκεστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα γ@#$%## την Κροατία"!

Το απίθανο αρνητικό στατιστικό της Κόστα Ρίκα

Οι Ισπανοί ήρθαν 8 χρόνια μετά να πάρουν τη ρεβάνς για όσα μας έκαναν οι Κοσταρικανοί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και μάλλον έδωσαν χαρά στο ελληνικό κοινό. Ο Keylor Navas έζησε ένα εφιαλτικό βράδυ καθώς μάζεψε 7 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Ισπανίας σε Μουντιάλ, την ίδια στιγμή που η χώρα της Κεντρικής Αμερικής ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ που είχε η ίδια από το 1990, έχοντας 0 τελικές σε όλο το παιχνίδι. 

Η σοκαριστική ακτινογραφία του Σαουδάραβα αμυντικού

Λίγα δευτερόλεπτα προτού ολοκληρωθεί ο θρίαμβος της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή, ο τερματοφύλακας της ομάδας Mohammed Alowais χτύπησε με το γόνατό του τον αμυντικό Yasser Al-Shahrani βγάζοντάς τον νοκ-άουτ. Η αντίδρασή του ήταν σοκαριστική καθώς την ώρα που ο συμπαίκτης του έμενε αναίσθητος, ούρλιαζε για βοήθεια. Σήμερα βγήκε η ακτινογραφία του Al-Shahrani  και τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο σκληρά. O 30χρονος αμυντικός θα χάσει τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς υπέστη κάταγμα γνάθου και οστών από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε στη Γερμανία για ειδική θεραπεία. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας