4 πράγματα για την 5η μέρα του Μουντιάλ

Ο θρυλικός Cristiano Ronaldo, η γκολάρα του Richarlison, o Γκανέζος Μπουχαλάκης, η χαμένη ευκαιρία του Ui-jo Hwang και όλα όσα ξεχωρίσαμε στο Κατάρ.

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων ολοκληρώθηκε και η δράση στο Κατάρ έχει πάρει "φωτιά". Τα πάντα είναι ανοικτά σε όλους τους ομίλους και το πρώτο Μουντιάλ της ιστορίας που διεξάγεται χειμώνα είναι όσο αμφίρροπο το περιμέναμε. Η πέμπτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπορεί να σημαδεύτηκε από το αδιανόητο ρεκόρ του Cristiano Ronaldo, ωστόσο υπήρξαν μερικά ακόμη πραγματάκια που ξεχώρισαν.

Το απίστευτο ρεκόρ του Cristiano Ronaldo

Ο Πορτογάλος σουπερστάρ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 5 διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Ronaldo πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα για σχεδόν μια 20ετία και το επισφράγισε αυτό με ένα απίθανο ρεκόρ. Ο μοναδικός άνεργος παίκτης του Μουντιάλ σκόραρε το 1-0 στη νίκη της Πορτογαλίας με 3-2 κόντρα στην Γκάνα και έσπασε άλλο ένα στοιχειωμένο ρεκόρ.

Ο Richarlison μας θύμισε τι θα πει βραζιλιάνικη μαγεία

Πολλοί λένε ότι κάθε Μουντιάλ ξεκινά επίσημα όταν αγωνιστεί η Βραζιλία. Η Σελεσάο αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς για τα Παγκόσμια Κύπελλα και κόντρα στην "σκληρή" Σερβία έδειξε τι είναι ικανή να κάνει. Αυτό πάντως που ξεχώρισε ήταν το γκολ του επιθετικού της Τότεναμ, Richarlison. Ο Vinicius Jr. έκανε την κούρσα από την αριστερή πλευρά και με το εξωτερικό τροφοδότησε τον συμπατριώτη του, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα με μαγικό κοντρόλ και ολοκλήρωσε με ανάποδο ψαλίδι, πετυχαίνοντας πιθανότατα το γκολ της διοργάνωσης. Τα λόγια περισσεύουν.

Ο Γκανέζος... Μπουχαλάκης

Αν έριχνες μια ματιά στο Twitter χθες το απόγευμα θα έβλεπες ότι το όνομα του Ανδρέα Μπουχαλάκη ήταν trend. Ο λόγος ήταν η ενέργεια του Inaki Williams στο 99ο λεπτό. Ο επιθετικός της Μπιλμπάο, λίγα δευτερόλεπτα πριν το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Γκάνα ολοκληρωθεί κρύφτηκε πίσω από τον τερματοφύλακα της Πορτογαλίας και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ παρόμοιο με εκείνο του Μπουχαλάκη κόντρα στον Άρη πέρυσι. 

Το αποτέλεσμα ήταν κωμικοτραγικό για τον ίδιο, αφού γλίστρησε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την πανέξυπνη σκέψη του. Όλα τα λεφτά ήταν πάντως η αντίδραση του Cristiano Ronaldo.

H χαμένη ευκαιρία του Ui-jo Hwang

Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στη Νότιο Κορέα με αντίπαλό την Ουρουγουάη στο μεσημεριανό παιχνίδι, ωστόσο του σουτ του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή κατέληξε ψηλά άουτ. Ο 30χρονος παραμένει "άσφαιρος" από την αρχή της σεζόν, με τους Κορεάτες να απογοητεύονται από τη σπουδαία χαμένη ευκαιρία του. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας