Μερικές σκέψεις για το φινάλε των πρώτων ομίλων στο Μουντιάλ

Οι Σενεγαλέζοι χορευτές, η αποκάλυψη του Μουντιάλ, Cody Gakpo, η νέα γενιά του αγγλικού ποδοσφαίρου και οι τραγικές φιγούρες των Ιρανών ποδοσφαιριστών.

Οι πρώτοι δύο όμιλοι του Μουντιάλ ολοκληρώθηκαν με τα διπλά παιχνίδια το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης. Στον πρώτο όμιλο το Κατάρ δε μπόρεσε να συγκεντρώσει κανέναν βαθμό και ηττήθηκε με 2-0 από την Ολλανδία, ενώ η Σενεγάλη έφερε τα πάνω-κάτω στον όμιλο κερδίζοντας το εκπληκτικό μέχρι χθες Εκουαδόρ. Στον δεύτερο όμιλο, τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν. Αγγλία και ΗΠΑ μπόρεσαν να προκριθούν στην επόμενη φάση, με τους Αμερικανούς να επικρατούν με 1-0 του Ιράν σε ένα παιχνίδι που είχε για πολλούς λόγους τα βλέμματα στραμμένα πάνω του. Τι κρατάμε από την τελευταία αγωνιστική των πρώτων δύο ομίλων;

Οι φοβεροί Σενεγαλέζοι στις εξέδρες κέρδισαν εντυπώσεις και πρόκριση 

Ντυμένοι με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, οι Σενεγαλέζοι έφεραν, όπως σε κάθε Μουντιάλ, την κουλτούρα τους και στη Ντόχα. Στην τελευταία αγωνιστική αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο, η Σενεγάλη μπόρεσε και κέρδισε το Εκουαδόρ με 2-1 και προκρίθηκε στην φάση των 16 του Μουντιάλ. Στην εξέδρα το πάρτι είχε στηθεί πολύ νωρίτερα με τον κόσμο τους να χορεύει πριν καλά καλά ξεκινήσει ο αγώνας. 

Ο Cody Gakpo είναι το αστέρι της διοργάνωσης μέχρι τώρα

Ελάχιστοι είναι οι παίκτες που σε αυτό το Μουντιάλ βλέπουν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται και αν ένας μέχρι στιγμής ξεχωρίζει 100%, τότε αυτός είναι ο Ολλανδός Cody Gakpo. Ο 23χρονος αριστερός εξτρέμ της Αιντχόφεν είναι αναντικατάστατο μέλος των Οράνιε του Van Gaal και με 3 γκολ σε 3 αγώνες τους οδηγεί μαεστρικά. Η χρηματιστηριακή του αξία αναμένεται να ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια που αναφέρονται στο Transfermarkt και όπως σημειώνει ο Fabrizio Romano, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη μπει δυνατά στη διεκδίκησή του.

Η νέα γενιά του αγγλικού ποδοσφαίρου οδηγεί τις παλιοσειρές

Τι κι αν στον χαμένο τελικό του EURO, πολλοί έσπευσαν να τα 'χώσουν' στη νέα γενιά του αγγλικού ποδοσφαίρου; Φυσικά οι περισσότεροι τότε στάθηκαν στα εμετικά σχόλια κατά των έγχρωμων ποδοσφαιριστών των Λιονταριών, σήμερα όμως είναι εξαφανισμένοι. Rashford και Saka οδηγούν τους Άγγλους με τον Phil Foden της Μάντσεστερ Σίτι να είναι από κοντά. Οι Άγγλοι σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι επικράτησαν με 3-0 της Ουαλίας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Το 'It's Coming Home' σιγά σιγά τραγουδιέται και στους δρόμους της Ντόχα...

Οι Ιρανοί ποδοσφαιριστές τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο μετά τις καταγγελίες για απειλές των οικογενειών τους

Οι παίκτες του Carlos Queiroz προχώρησαν σε έναν ιδιαίτερο τρόπο διαμαρτυρίας απέναντι στο καθεστώς της πατρίδας τους στα πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ. Τι κι αν η κυβέρνηση των Φρουρών της Επανάστασης προσπάθησε να οικειοποιηθεί τις επιτυχίες της ομάδας; Όταν έγινε αντιληπτό στην Τεχεράνη ότι οι παίκτες της ομάδας αποδοκιμάζουν τις πρακτικές τους σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι προχώρησαν σε απειλές για τις οικογένειές τους σε περίπτωση που δεν τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο.

Οι παίκτες λύγισαν μπροστά από τις απειλές αυτές και σιγοτραγούδησαν τον ύμνο, έχοντας σκυφτά κεφάλια. 
 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας