Όσα μάθαμε από το φινάλε του 3ου & 4ου ομίλου στο Μουντιάλ

Μια τρελή θεωρία συνωμοσίας, τα κακά παιδιά από το Μεξικό, οι μεταμεσονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Σίδνεϊ και τα "μούτρα" που έκανε ο Messi στον Lewandowski.

Οι όμιλοι του Μουντιάλ σιγά σιγά ολοκληρώνονται και το βράδυ της Τετάρτης είχαμε το πρώτο πραγματικό θρίλερ με την Αργεντινή και την Πολωνία να περνούν τελικά στην επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό. Νωρίτερα, η Αυστραλία προκρίθηκε μετά τη νίκη της επί της Δανίας βγάζοντας τον κόσμο της στους δρόμους. Παρακάτω βρίσκεις τα 4 πιο ενδιαφέροντα στοιχεία από τη χθεσινή μέρα στην Ντόχα. 

Η θεωρία συνωμοσίας που θέλει πρωταθλήτρια την Αργεντινή

Ο Lionel Messi έχασε το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Πολωνία και κάποιοι Αργεντίνοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν! Ο λόγος είναι ότι οι παλιοί θυμήθηκαν τις προηγούμενες δύο κατακτήσεις της Αλμπισελέστε και έκαναν τα μαθηματικά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Το 1978 o Mario Kempes έχασε πέναλτι στο 3ο παιχνίδι και η Αργεντινή κατέκτησε το τρόπαιο. Το 1986 στο Μεξικό ο Diego Maradona έχασε πέναλτι στο 3ο παιχνίδι και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο. Το 2022 στη Ντόχα, ο Messi είδε τον Szczesny να αποκρούει το σουτ του και πλέον όλοι περιμένουν την ιστορία να επαναληφθεί. 

Για μερικά λεπτά ο νικητής του Πολωνία-Μεξικό κρινόταν από τις κίτρινες κάρτες!

Όσο απίστευτο και αν μοιάζει, η Πολωνία και το Μεξικό είχαν την απόλυτη ισοβαθμία για μερικά λεπτά και η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κρινόταν από τις κίτρινες κάρτες. Καθώς λοιπόν η Πολωνία έχανε με 2-0 από την Αργεντινή και το Μεξικό κέρδιζε 2-0 τη Σαουδική Αραβία, οι δύο ομάδες είχαν από 4 βαθμούς έχοντας σκοράρει και δεχθεί από 2 γκολ στη διοργάνωση, με το μεταξύ τους παιχνίδι να έχει λήξει 0-0. Το αμέσως επόμενο κριτήριο στην ισοβαθμία της FIFA είναι οι πόντοι fair play, οι Πολωνοί ήταν "καλύτερα παιδιά", επομένως οι Μεξικανοί έπρεπε να ψάξουν ένα παραπάνω γκολ κόντρα στη Σαουδική Αραβία για να προκριθούν.

Τελικά όντας εκτεθειμένοι, το δέχθηκαν εκείνοι και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Οι παίκτες της Πολωνίας ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Παρεμπιμπτόντως, τα κριτήρια στις πιθανές ισοβαθμίες είναι με σειρά τα παρακάτω:

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Τα πανηγύρια των καγκουρό τα ξημερώματα 

Η τεράστια διαφορά ώρας ανάμεσα σε Αυστραλία και Κατάρ δεν πτόησε τους φίλους της Αυστραλίας από το να ξεχυθούν στους δρόμους του Σίδνεϊ και της Καμπέρα και να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους επί της Δανίας. Οι Αυστραλοί, αν και έχασαν με 4-1 από τη Γαλλία την πρώτη αγωνιστική μπόρεσαν να επιστρέψουν στο τουρνουά και με δύο νίκες με 1-0 επί Τυνησίας και Δανίας έφτασαν στους 16. Επόμενος αντίπαλός τους, το ερχόμενο Σάββατο ο Messi και η Αργεντινή και είναι σίγουρο ότι στην Ωκεανία θα ξενυχτήσουν και πάλι. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπεις τους πανηγυρισμούς τους στις 03:30 το πρωί!

Τα "μούτρα" του Messi στον Lewandowski

Ο Robert Lewandowski έχει πληγώσει κατά καιρούς πολύ τον Lionel Messi καθώς με την Μπάγερν Μονάχου έχει πανηγυρίσει μερικές τεράστιες σε έκταση νίκες κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Messi έψαχνε τη ρεβάνς μέσω της Εθνικής του Ομάδας και παρόλο που έχασε το πέναλτι, τα κατάφερε. Προς το τέλος του αγώνα, ο Lewa έκανε ένα έντονο φάουλ στον Αργεντίνο και ο "Pulga" φάνηκε να πειράχτηκε. Στο τέλος της αναμέτρησης, οι κάμερες τους έπιασαν την ώρα που έλυναν τις διαφορές τους, σε ένα αστείο -αν μη τι άλλο- στιγμιότυπο. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος