Ένα άχρηστο τρόπαιο από το NBA με αγάπη

Ο τίτλος θα ονομάζεται Maurice Podoloff και δεν θα έχει καμία, μα καμία σημασία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Δεκεμβρίου 2022

Αφού έχασαν από τους Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς του ΝΒΑ τη σεζόν 2020-21, οι Φοίνιξ Σανς ήταν φανταστικοί στην περυσινή Regular Season ολοκληρώνοντάς την στην πρώτη θέση με ρεκόρ 64-18. Αυτό το ρεκόρ όμως δεν λέει τίποτα στον κόσμο του ΝΒΑ, αφού το πραγματικό πρωτάθλημα ξεκινά στην postseason. Στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας αποκλείστηκαν από τους Μάβερικς και ολοκλήρωσαν μια αποτυχημένη σεζόν. Η πρωτιά στην Regular Season δεν λέει τίποτα στο NBA. Ή μήπως όχι; 

Με άμεση ισχύ η λίγκα θεσπίζει έναν τίτλο για τους πρωταθλητές της Regular Season ανεξαρτήρτητου αποτελέσματος στα playoffs. Το οξύμωρο είναι ότι αυτός ο τίτλος δεν θα σημαίνει τίποτα απολύτως. Θα μπαίνει φυσικά στη Wikipedia, στη σελίδα της ομάδας που θα τον κατακτά ως τρόπαιο Maurice Podoloff και... μέχρι εκεί. 

Σε μια ανακοίνωση για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στα βραβεία του ΝΒΑ στο τέλος της σεζόν, η λίγκα αποκάλυψε ότι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο θα παίρνει πλέον το τρόπαιο Maurice Podoloff σε αναγνώριση της προσπάθειάς της. Ο Maurice Podoloff  ήταν ο πρώτος επίτροπος του ΝΒΑ και ο Adam Silver θέλησε να τον τιμήσει με αυτόν τον τρόπο.

Η τελευταία ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο των νικητών στην κανονική περίοδο και τον τίτλο του ΝΒΑ στα πλέι οφ ήταν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς της περιόδου 2016-17. Οι Ουόριορς έκαναν 67-15 εκείνη τη σεζόν, ένα χρόνο μετά το 73-9 και την ήττα στους τελικούς του ΝΒΑ από τον Λεμπρόν Τζέιμς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Τα υπόλοιπα άγνωστα τρόπαια του ΝΒΑ

Ενώ είναι ωραίο το γεγονός ότι η λίγκα θα μοιράσει ακόμη περισσότερα τρόπαια πάντως. Το Joe Dumars Trophy θα πάει στον νικητή του βραβείου NBA Sportsmanship, το Twyman-Stokes Trophy θα πάει στον NBA Teammate of the Year, το Red Auerbach Trophy θα πάει στον νικητή του βραβείου του προπονητή της χρονιάς στο ΝΒΑ και υπάρχει επίσης ένα ανασχεδιασμένο τρόπαιο για το εκτελεστικό στέλεχος της χρονιάς στο ΝΒΑ.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος