Μια ματιά στο inbox του αρχηγού Neymar

Ο Neymar σε μια ασυνήθιστη κίνηση δημοσιοποίησε τα ανέλπιστα γλυκά μηνύματα που αντάλλαξε με τους συμπαίκτες και τον προπονητή του μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία.

Ο προημιτελικός με την Κροατία έχει λήξει και η Βραζιλία έχει αποκλειστεί από το Μουντιάλ του Κατάρ. Το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και πολυνίκης του θεσμού είναι εκτός διοργάνωσης και η κάμερα πάει απευθείας πάνω στον αρχηγό της ομάδας. Ο Neymar στα 30 του είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σελεσάο ξεπερνώντας τον Pele και μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι και τον οδυνηρό αποκλεισμό ξεσπά σε κλάματα. Αυτό το Μουντιάλ ήταν η απόλυτη ευκαιρία της γενιάς του. Φέτος έκανε σκληρή δουλειά, γιατί ήξερε ότι αυτή ήταν η στιγμή του. Αλλά απέτυχε και έτσι είναι ο αθλητισμός.

Ένας άνθρωπος που βγάζει εκατομμύρια έπεσε στο χορτάρι και έκλαιγε γιατί έχασε. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό και τι βάρος σηκώνει κάποιος που εκπροσωπεί την Εθνική Βραζιλίας και ο Ney έσπευσε να το κάνει γνωστό σε όλους. Όχι μόνο μετά τον αγώνα αλλά και 24ωρα αργότερα, όταν δημοσιοποίησε τις συνομιλίες με μερικούς συμπαίκτες του, καθώς και το γράμμα που έστειλε στον προπονητή του, Tite. 

Τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον μοιραίο Marquinhos, τον παίκτη που έχασε το κρίσιμο πέναλτι

Neymar: "Πώς είσαι; Πέρασα να σου πω ότι είμαι φαν σου. Ένα πέναλτι δεν θα αλλάξει το τι πιστεύω για σένα. Είμαι μαζί σου για πάντα και το ξέρεις. Σε αγαπώ"

Marquinhos: "Τι γίνεται, αδερφέ; Βελτιώνομαι σιγά σιγά, μόνο ο χρόνος θα το κάνει να περάσει όλο αυτό. Εσύ; Πώς είσαι; Σε ευχαριστώ για το μήνυμα και που με σκέφτηκες αδερφέ, είσαι κι εσύ εκπληκτικός και ήθελα να λειτουργήσουν όλα. Είναι πολύ δύσκολο να σκέφτομαι ότι το πέναλτι ήταν εμπόδιο στα όνειρά σου. Πρέπει να συνεχίσουμε, να είμαστε δυνατοί, να αφήσουμε το χρόνο να περάσει και να δούμε τι έχει φυλάξει το ποδόσφαιρο για εμάς"

Neymar: "Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να σκεφτόμαστε, να αφήσουμε το χρόνο να περάσει. Εγώ γνωρίζω περισσότερο από όλους πως όλα περνούν, καλές ή κακές στιγμές το ίδιο. Μείνε δυνατός, απόλαυσε τη συντροφιά της οικογένειάς σου και ποτέ μην ξεχνάς ότι εκτός από το ότι είμαι συνάδελφός σου, είμαι και φίλος σου και θέλω το καλό σου. Σε αγαπώ και θα συνεχίσουμε μαζί"

Marquinhos: "Αυτό είναι αλήθεια αδερφέ, μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε για να φτάσουμε εδώ, τι περάσαμε αυτές τις μέρες εκεί, γι' αυτό πονάει τόσο πολύ. Το βάρος είναι μεγάλο, αλλά ο τύπος στον παράδεισο γνωρίζει τι κάνει. Αν μου το έδωσε αυτό είναι επειδή μπορώ να το στηρίξω και να συνεχίσω. Είσαι φανταστικός, αλήθεια. Είμαι φαν σου, σε ευχαριστώ, να είσαι κι εσύ καλά. Θα χρειαστούμε ο ένας τον άλλον στις επόμενες μάχες, σε αγαπώ πολύ."

Τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Rodrygo, που επίσης αστόχησε στα πέναλτι

Neymar: "Αδερφούλη μου, είμαι εδώ για να σου πω ότι είσαι φανταστικός. Είναι τιμή μου που αποτελώ μέρος στην καριέρα σου, που σε άκουσα να λες ότι είμαι είδωλό σου και που σε βλέπω να γίνεσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Βραζιλίας. Ο μόνος κόσμος που χάνει πέναλτι είναι αυτός που τα εκτελεί. Εγώ ήδη έχω χάσει πολλάάάά στην καριέρα μου και έμαθα απ' όλα. Αλλά ποτέ δεν τα παράτησα, πάντα προσπαθούσα να είμαι καλύτερος με κάθε τρόπο. Μου αρέσεις γι' αυτό που είσαι, όχι μόνο ως παίκτης αλλά και ως το καλό παιδί που είσαι, με την καρδιά που έχεις.

Μείνε δυνατός, αυτές οι κριτικές θα σε κάνουν ισχυρότερο και να θυμάσαι πάντα αυτό που σου είπα: Θα καταλήξεις να πάρεις ένα τρόπαιο με τη Βραζιλία'. Σου εύχομαι διεθνείς επιτυχίες, να αποκοπείς από τον κόσμο αυτές τις μέρες, να ξεκουραστείς και να επιστρέψεις πανίσχυρος. Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς. Είμαστε μαζί"

Rodrygo: "Σ' ευχαριστώ, είδωλό μου, από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι για όλα και που καθυστέρησα το όνειρό σου. Ελπίζω να μπορείς να συνεχίσεις μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε μαζί. Φυσικά, αυτό αν είναι το καλύτερο για σένα. Μένουμε μαζί και σε ευχαριστώ για όλη την αγάπη"

Neymar: "Μην απολογείσαι, γαμώτο! Είσαι τρελός; Ο μόνος κόσμος που χάνει είναι αυτός που εκτελεί τα πέναλτι. Είσαι τέρας. Θα σου διδάξω αργότερα πώς να τα εκτελείς. Θα μείνουμε μαζί. Να προσέχεις"

Rodrygo: "Θα το χρειαστώ"

Το γράμμα που έστειλε στον Tite

"Πριν γνωριστούμε προσωπικά, παίξαμε πολλές φορές μεταξύ μας και νόμιζα ότι ήσουν πολύ ενοχλητικός. Επειδή έφτιαξες μια ομάδα για να με σημαδεύει, έκανες τα πάντα για να με νικήσεις και ακόμα μίλησες άσχημα για μένα, Αλλά η μοίρα είναι αστεία ε; Σε βάλανε εσένα προπονητή και μένα το νούμερο 10. Σε ήξερα ως προπονητή και ήξερα ότι ήσουν πολύ καλός, αλλά ως άνθρωπος είσαι υπέροχος. Ξέρεις ποιος είμαι και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα. Θέλω να σε ευχαριστήσω ανοιχτά για όλα, όλες τις διδαχές που μας έδωσες, ήταν τόσες πολλές. Θα είσαι πάντα ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα ή θα έχω ποτέ.

Είχαμε όμορφες στιγμές, αλλά είχαμε στιγμές που μας πλήγωσαν και αυτό το τελευταίο θα μας πληρώνει για καιρό. Άξιζες να πάρεις αυτό το κύπελλο. Όλοι το αξίζαμε για όλα όσα κάναμε και για όλα όσα παρατήσαμε για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το μεγαλύτερό μας όνειρο. Αλλά ο Θεός δεν το ήθελε έτσι. Ο Θεός μας έδωσε τα πάντα. Σε ευχαριστώ καθηγητή Τίτε για όλα τα διδάγματα. Και αν υπάρχει μια φράση που δεν θα ξεχάσω είναι το 'ψυχικά δυνατός' και θα πρέπει να είμαστε πολύ (ψυχικά δυνατοί) εκείνοι τη στιγμή."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Πολλοί Βραζιλιάνοι και μη απογοητεύτηκαν από τον αποκλεισμό της Σελεσάο, αλλά κανείς δεν στεναχωρήθηκε περισσότερο από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, πόσω μάλλον από αυτούς που νιώθουν ότι η καριέρα τους θα τελειώσει χωρίς ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος