Αυτό ήταν λοιπόν. Η Αργεντινή είναι η πρώτη φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ και ο Messi 8 χρόνια μετά την Βραζιλία θα έχει άλλη μία ευκαιρία να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει. Ο Pulga απέσπασε άλλο ένα βραβείο MVP στη νίκη με 3-0 κόντρα στην Κροατία, έχοντας από ένα γκολ και μία ασίστ και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Ας δούμε παρακάτω τι κρατάμε από τον πρώτο ημιτελικό στο Κατάρ. 

Ο τελευταίος χορός ενός τεράστιου παίκτη

Ο Luka Modric αποθεώθηκε χθες στο Lusail Stadium καθώς στα 37 του οδήγησε την Κροατία ξανά μέχρι το τέλος. Στον αγώνα με την Αργεντινή μπορεί να μην του βγήκε τίποτα, όμως ο κόσμος αναγνώρισε το μεγαλείο του. Το Σάββατο θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τα ερυθρόλευκα της Χρβάτσκα στον Μικρό Τελικό του Μουντιάλ.

Το Μουντιάλ της ζωής του

Ο Messi έχει πάρει το βραβείο Man of the Match σε 4 από τα 6 παιχνίδια που έχει παίξει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και σε περίπτωση κατάκτησης του από την Αργεντινή είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης. Την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να πάρει και αυτό το τρόπαιο για την Αργεντινή και να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Όλοι οι Λατίνοι γιορτάζουν

Οι εποχές που Βραζιλιάνοι και Αργεντίνοι "σκοτώνονταν" για το ποδόσφαιρο φαίνεται ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο Ronaldinho βρίσκεται στο Κατάρ για να το επιβεβαιώσει αυτό. Ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε με τον νόμο και βρέθηκε στο Lusail Stadium, με την κάμερα να τον "συλλαμβάνει" να πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του Alvarez. Ο ίδιος έχει υπάρξει άλλωστε και συμπαίκτης με τον Messi στην Μπαρτσελόνα. 

Julian Alvarez ή Lautaro Martinez στον τελικό;

Ο Lautaro Martinez είναι οπωσδήποτε πιο μπαρουτοκαπνισμένος και σκόραρε το κρίσιμο πέναλτι στον προημιτελικό με την Ολλανδία. Ο Julian Alvarez στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του είναι εκπληκτικός. Ήρθε ως αλλαγή τόσο στην Αργεντινή, όσο και στην Μάντσεστερ Σίτι για να σκοράρει 4 φορές μέχρι σήμερα και να βρίσκεται πίσω από τους Messi και Mbappe στη μάχη των σκόρερ. Ποιον θα ρίξει στη μεγάλη μάχη ο Lionel Scaloni;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.