Μερικές σκέψεις για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ

Η φιλία της χρονιάς, η ντροπή με τους Εθνικούς Ύμνους, ο "βράχος" Konate, και το πρόβλημα με τα ντόπινγκ κοντρόλ.

Το ζευγάρι του τελικού του φετινού Μουντιάλ αποκαλύφθηκε. Το απόγευμα (17:00) της Κυριακής η Γαλλία και η Αργεντινή θα διεκδικήσουν το 3ο τους Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Mbappe και Messi μπορεί να είναι συμπαίκτες στη Ρεάλ, όμως για 90 τουλάχιστον λεπτά θα κυνηγήσουν το όνειρο σαν αντίπαλοι. Η Γαλλία επικράτησε χθες του Μαρόκου με 2-0 (Hernandez, Kolo Muani) εκμεταλλευόμενη το μουδιασμένο ξεκίνημα των Αράβων και στο δεύτερο ημίχρονο εξασφάλισε την πρόκρισή της σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Μουντιάλ. Τι μας έμεινε από το χθεσινό παιχνίδι;

Η ντροπή με τους Εθνικούς Ύμνους

Χιλιάδες Μαροκινοί βρέθηκαν χθες στο Lusail Stadium για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη ομαδική αθλητική επιτυχία στην ιστορία της χώρας και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν μοναδική. Λίγο πριν αρχίσει το ματς ωστόσο δεν έλειψαν και οι κακές στιγμές. Κατά μεγάλη πλειοψηφία οι αφρικανοί οπαδοί γιούχαραν την Μασσαλιώτιδα σε μία κακή στιγμή για τα αθλητικά δρώμενα παγκοσμίως. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι μετά τον αγώνα, σημειώθηκαν επεισόδια στο Παρίσι ανάμεσα σε Γάλλους και Μαροκινούς. 

Mbappe - Hakimi υποψήφιοι για τη φιλία της χρονιάς

Στον αντίποδα οι αθλητές έδειξαν το σωστό δρόμο εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Kylian Mbappe παρακολούθησε αγχωμένος τον προημιτελικό ανάμεσα στο Μαρόκο και την Πορτογαλία, όχι τόσο γιατί ήθελε να μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του, αλλά γιατί ήθελε να είναι εκεί για τον φίλο του. Achraf Hakimi και Kylian Mbappe είναι αυτοκόλλητοι στο Παρίσι και δε θα μπορούσαν να είναι αλλιώς και στο Κατάρ.

Αγκαλιάστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα και αντάλλαξαν φανέλες και συγκινητικά μηνύματα μετά το τέλος του αγώνα. Η εικόνα του Mbappe να πανηγυρίζει φορώντας τη φανέλα του Hakimi, είναι το ποδόσφαιρο. 

 

 

Ο Ibrahima Konate ήταν βράχος

Rabiot και Upamecano τέθηκαν εκτός μάχης με ίωση και ο Ibrahima Konate πήρε θέση στη βασική ενδεκάδα της Γαλλίας. Ο αμυντικός μέσος της Λίβερπουλ ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη του αγώνα και έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση και στον τελικό. Το βάθος της Γαλλίας είναι αδιανόητο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι έφτασε στο Κατάρ χωρίς πέντε "ενδεκαδάτους" παίκτες. 

Konate και Kunde δε μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό 

Οι δύο Γάλλοι ήταν εξαιρετικοί στον ημιτελικό με το Μαρόκο και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οδηγήθηκαν από τη FIFA σε εξαντλητικό ντόπινγκ τεστ, που τους στέρησε τη μαγική στιγμή των πανηγυρισμών. Το ντόπινγκ τεστ σε αυτές τις διοργανώσεις είναι μια κουραστική διαδικασία και όταν τα συναισθήματα είναι τέτοια, δε μπορούν παρά να εκνευρίσουν τους παίκτες που έχασαν μια από τις πιο όμορφες στιγμές της καριέρας τους. "Δεν μπορούμε ούτε να γιορτάσουμε" ανέφερε ο Konate, με τον Kunde να απαντά ότι "αυτό το πράγμα είναι χάλια".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος