Ο Lionel Messi θα σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στη Γαλλία στον τελικό της Κυριακής.  Ο Αργεντινός σταρ θα ξεπεράσει το ρεκόρ του μεγάλου Γερμανού Lothar Matthäus, με την 26η παρουσία του σε τελικές φάσεις από το ντεμπούτο του πριν από 16 χρόνια. Ας κάνουμε μια αναδρομή στα πεπραγμένα του Messi στη μεγαλύτερη σκηνή του ποδοσφαίρου.

2006 Εμφανίσεις: 3 Γκολ: 1

Ο Messi ερχόταν κυρίως από τον πάγκο στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο ως έφηβος και πέτυχε ένα γκολ στην καθυστέρηση και να ολοκληρώσει τη νίκη με 6-0 επί της Σερβίας, τότε γνωστή ως Σερβία και Μαυροβούνιο. Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα εναντίον της Ολλανδίας στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων, αλλά επέστρεψε ως αλλαγή στη νίκη των "16" στην παράταση επί του Μεξικού στα 19α γενέθλιά του. Δεν συμμετείχε στην ήττα της "Αλμπισελέστε" στα πέναλτι, στον προημιτελικό εναντίον της Γερμανίας.

2010 Εμφανίσεις: 5 Γκολ: 0

Πλέον, ήταν ένας ολοκληρωμένος παίκτης και φορώντας τη φανέλα με το σήμα κατατεθέν του με το νούμερο 10, ο Messi έπαιξε κάθε λεπτό στη διοργάνωση με την Αργεντινή, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε κάποιο από τα πέντε παιχνίδια. Έδωσε μία ασίστ στον Carlos Teves, στη νίκη και πάλι επί του Μεξικού στους "16", αλλά για άλλη μια φορά η Αργεντινή αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο, από τη Γερμανία, αυτή τη φορά με το "βαρύ" 4-0.

2014 Εμφανίσεις: 7 Γκολ: 4

Η Γερμανία συνέχισε να απογοητεύει την Αργεντινή και τον Messi, αλλά αυτή τη φορά στον τελικό στο "Μαρακανά", με ήττα 1-0 στην παράταση. Ο Messi έπαιξε σε όλα εκτός από 23 λεπτά στα επτά παιχνίδια της ομάδας του, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ. Σκόραρε επίσης στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Ολλανδία στον ημιτελικό. Αναδείχθηκε παίκτης του τουρνουά, αφήνοντας στη 2η θέση τον Thomas Müller.

2018 Εμφανίσεις: 4 Γκολ: 1

Ένα απογοητευτικό τουρνουά για την Αργεντινή υπό τις οδηγίες του Jorge Sampaoli, αλλά η απόδοση του Messi παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Άνοιξε το σκορ κόντρα στη Νιγηρία στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, σε μία νίκη 2-1 που έδωσε την πρόκριση στους Νοτιοαμερικανούς, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει με ισοπαλία απέναντι στην Ισλανδία – με τον Messi να αστοχεί σε πέναλτι – και είχαν γνωρίσει τη συντριβή 3-0 από την Κροατία στο δεύτερο παιχνίδι των ομίλων. Με πολύ κόπο λοιπόν η Αργεντινή πέρασε στους "16", αλλά εκεί την περίμενε ήταν η νικήτρια του 3ου ομίλου Γαλλία, η οποία νίκησε με σκορ 4-3, παρά τις δύο ασίστ του Messi.

2022 Εμφανίσεις: 6 Γκολ: 5

Στo τουρνουά να χαρακτηρίζεται, ως ένας άλλος Jordan, ως "Τελευταίος Χορός" για τον Messi, ο Αργεντινός έχει μία εκπληκτική παρουσία στα γήπεδα του Κατάρ και ενέπνευσε στην πορεία της ομάδας ως τον τελικό, μετά από την εναρκτήρια ήττα από τη Σαουδική Αραβία που δημιούργησε πολλές αμφιβολίες για την ποιότητα της ομάδας. Ο 35χρονος έχει σκοράρει σε πέντε από τα έξι παιχνίδια των Αργεντινών – ομολογουμένως με τη βοήθεια τεσσάρων πέναλτι, σκοράροντας σε τρία από αυτά – και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ μαζί με τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Kylian Mbappe.

Αν προσθέσουμε και τις τρεις ασίστ, ο Lionel Messi συμμετείχε άμεσα σε οκτώ από τα 12 γκολ της Αργεντινής, με τη μαγευτική του πορεία να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο στο ματς με την Κροατία και ειδικά με τη μαγική του κίνηση και την ασίστ στον Alvares στη φάση του τρίτου γκολ. Συνολικά λοιπόν ο Messi μετράει 25 εμφανίσεις και 11 γκολ σε αυτά τα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα που έχει συμμετάσχει.

Από: TheToc.gr