Το τρίτο αστέρι στη φανέλα της έβαλε στο Κατάρ, η Εθνική ομάδα της Αργεντινής, μετά από έναν τελικό θρίλερ με αντίπαλο τη Γαλλία. Η ομάδα του Lionel Messi έφτασε τις 3 κατακτήσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφού είχε κερδίσει το τρόπαιο το 1978 και το 1986.

Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 2-2 και η παράταση 3-3, ωστόσο, στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι, ο Emiliano Martines απέκρουσε την εκτέλεση του Coman, ενώ ο Tchuameni ήταν άστοχος. Δύο γκολ πέτυχε ο Messi, ενώ χατ τρικ για τους Γάλλους ο Mbappe. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο 23ο λεπτό, άνοιξε το σκορ ο Messi με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ λίγα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 36' σε μια αντεπίθεση των παικτών του Scaloni ο Di Maria πλάσαρε για το 2-0! Στο 80' η Γαλλία μείωσε σε 2-1 με πέναλτι του Mbappe. Ενα λεπτό αργότερα ο Γάλλος ισφάρισε σε 2-2! Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Messi έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αργεντινή με 3-2. Στο 118' η Γαλλία κέρδισε πέναλτι με τον Mbappe να φέρνει ξανά το ματς στα ίσια (3-3).

Στο 23' ο Di Maria ήταν αυτός που ντρίμπλαρε τον Dembele, έπεσε στο έδαφος μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο Lloris έπεσε δεξιά, η μπάλα πήγε αριστερά και ο Lionel Messi έγραψε το 1-0. 

Στο 36' έγινε κλέψιμο της Αργεντινής και εκπληκτικά τριγωνάκια με τον Μέσι να περνάει τη μπάλα στον McAllister που έφυγε μόνος του από δεξιά και αυτός βρήκε τον Di Maria για το 2-0. 

Στο 80' ο Kolo Muani άφησε πίσω του τον Otamendi, που τον κράτησε ελαφρώς, ο Γάλλος έπεσε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Mbappe ευστόχησε από τα 11 βήματα και μείωσε σε 2-1.

Με τη σέντρα, ο Mbappe είναι αυτός που έφερε κυριολεκτικά τα πάνω - κάτω στο παιχνίδι και την ολική επαναφορά των "μπλε" για το 2-2 με λιγότερο από δέκα λεπτά στο παιχνίδι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης (109') σε μια αντεπίθεση της Αργεντινής, ο Messi έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Αργεντινή με κοντινό πλασέ διαμορφώνοντας το 3-2. Στο 118' η Γαλλία κέρδισε πέναλτι σε χέρι που έγινε μέσα στην άμυνα της Αργεντινής, ο Mbappe ήταν αυτός που ισοφάρισε εκ νέου για το 3-3.

Από: TheToc.gr