Ποιος έβγαλε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την κούρσα του MVP;

Μια βροντερή απάντηση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε όσους πρόλαβαν να τον ξεγράψουν για φέτος.

Οι τελευταίες μέρες στο NBA είναι σχεδόν ιστορικές. 50άρες ο Luka Doncic, 54 o Clay Thompson, 71 πριν λίγες ώρες ο Donovan Mitchell. Ο Nikola Jokic κάνει πιο πληθωρικές εμφανίσεις και από τις 2 MVP σεζόν του και ο Jason Tatum οδηγεί τους Σέλτικς στην πρώτη θέση όλου του ΝΒΑ. Και ενώ κατευθυνόμαστε πλέον προς το All-Star Weekend, η συζήτηση για τον MVP έχει πάρει "φωτιά". Το όνομα του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο έδειχνε να μένει πίσω στην κούρσα, ωστόσο τα ξημερώματα της πρώτης Τετάρτης του έτους φρόντισε να επιστρέψει. 

Το ιστορικό Career High του Γιάννη

Στον ιστορικό για τον ίδιο αγώνα κόντρα στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, οι Μπακς επικράτησαν με 123-113 και ο ίδιος έκανε ρεκόρ καριέρας. Σκόραρε 55 πόντους, 19 εκ των οποίων στην 4η περίοδο, στην οποία ήταν ασταμάτητος. Αυτός ήταν ο 3ος συνεχόμενος αγώνας που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεπερνά τους 40 πόντους, κάτι που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ των Μπακς. 

Οι Μπακς φέτος έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τους τραυματισμούς και έχουν μείνει 3οι στην Ανατολική Περιφέρεια, μετά από τις 4 σερί ήττες στο τέλος του 2022, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραλείψει ότι ο ηγέτης τους κάνει την καλύτερη ίσως χρονιά του. Σκοράρει περισσότερους από 32 πόντους ανά παιχνίδι (οι περισσότεροι στην καριέρα του) και κουβαλάει τους Μπακς σε μια πολύ απαιτητική για την Ανατολή σεζόν. Και φυσικά παραμένει μέσα στην κούρσα για τον MVP της σεζόν, ειδικά αν οι Μπακς καταφέρουν τελικά να τερματίσουν στην κορυφή της Περιφέρειας. 

Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό από την 55αρα του Γιάννη δεν ήταν άλλο από τις 15/16 βολές και ο ίδιος σχολίασε σχετικά: "Απλώς δουλεύω! Πολλοί πιστεύουν ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό, όμως προσπαθώ να τα πάω καλύτερα, να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει, βάζω έξτρα δουλειά στις βολές, παλεύω να βρω ελεύθερους τους συμπαίκτες μου στο τρίποντο και να 'χτυπήσω' στη ρακέτα όσο περισσότερο μπορώ".

Το μπουγέλο από τους συμπαίκτες του για το ρεκόρ

Μετά το τέλος του αγώνα, δεν έλειψε το μπουγέλο των συμπαικτών του, το οποίο ο 27χρονος σταρ φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα. "Το νερό ήταν κρύο! Για αυτό χαμογελώ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το μπάσκετ. Έχει να κάνει με τη νίκη. Είμαστε μια σπουδαία ομάδα. Παίζουμε μαζί, κερδίζουμε μαζί, χάνουμε μαζί. Αυτό είναι το Μιλγουόκι και είμαι χαρούμενος που παίζω σε αυτή την ομάδα. Η πόλη του Μιλγουόκι έχει παίξει τεράστιο ρόλο στη διαδρομή μου! Χωρίς αυτήν, δεν θα ήμουν ο παίκτης που είμαι σήμερα. Δεν παίζω για το όνομα στην πλάτη (Αντετοκούνμπο), αλλά για το όνομα μπροστά στη φανέλα (Μιλγουόκι)".

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear