Ο LeBron James και τα ρεκόρ της ζωής του

O επίσημος κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ πόντων στην ιστορία του NBA διαθέτει μία τεράστια "συλλογή" από πρωτιές στην καριέρα του.

Esquire Team
Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 08 Φεβρουαρίου 2023

Δεν υπάρχει πιθανότατα άλλος αθλητής στον κόσμο που να επιβεβαίωσε την κυριαρχία του με τέτοιον τρόπο, όπως ο LeBron James. Ο 38χρονος σήμερα forward των Λος Άντζελες Λέικερς είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά του NBA καθώς ξεπέρασε τον προκάτοχο του εν λόγω ρεκόρ Kareem Abdul-Jabbar (38.387 πόντοι) και γράφει πια τη δική του ιστορία στο μπάσκετ.

Όλα για εκείνον ξεκίνησαν πριν από μία σχεδόν 25ετία όταν ως παιδί-θαύμα έκανε αισθητή την παρουσία του στο Λύκειο St. Vincent-St. Mary. Πολύ γρήγορα όλη η Αμερική κατάλαβε ότι ήταν ξεχωριστός.

Ως λυκειόπαιδο κατάφερε να κερδίσει 3 φορές το πρωτάθλημα της πολιτείας του Οχάιο και μια φορά τον Εθνικό Πρωτάθλημα, με τους αγώνες του να μεταδίδονται σε εθνική μετάδοση. Όσο για το ρεκόρ του στο σχολικό πρωτάθλημα; 101-6. Δύο φορές αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στις ΗΠΑ και όλοι μιλούσαν για αυτόν. Ο James μπόρεσε να παρακάμψει το Κολέγιο εξαιτίας της αλλαγής του κανονισμού του NBA εκείνα τα χρόνια και βρέθηκε κατευθείαν στη Λίγκα. Φυσικά ήταν το Νο.1 του Draft που εκείνη τη χρονιά επέλεξαν οι τοπικοί Καβαλίερς. 

Το ταξίδι του δεν ήταν μεγάλο, όσον αφορά την απόσταση τουλάχιστον. Σχεδόν 50 χιλιόμετρα απείχε το γήπεδο του Λυκείου του από την Quicken Loans Arena των Καβς. Στις 30 Οκτωβρίου του 2003 ο 18χρονος LeBron James πάτησε για πρώτη φορά τα παρκέ του NBA, σκοράροντας 25 πόντους, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ και μοιράζοντας 9 ασίστ. Έκτοτε, όλα εξελίχθηκαν φυσικά για εκείνον. Κανένας άλλος αθλητής μέχρι σήμερα δε μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων εκτός από εκείνον που το κάνει 20 χρόνια τώρα και συνεχίζει. Εν αναμονή λοιπόν του απόλυτου ρεκόρ πόντων στην ιστορία, εμείς ψαχουλεύουμε όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα "παράσημα" της καριέρας του που άφησαν εποχή.

Όλα τα ρεκόρ του LeBron James

  • Τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων (1096 παιχνίδια)
  • Περισσότερες επιλογές στην All-NBA Team (13)
  • Τα περισσότερα παιχνίδια 20 πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ (1.171)
  • Μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει καταγράψει τουλάχιστον 30.000 πόντους, 10.000 ριμπάουντ και 10.000 ασίστ.
  • Μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που βρίσκεται στην πρώτη 5άδα όλων των εποχών σε πόντους, στην πρώτη 10άδα όλων των εποχών σε ασίστ και στην πρώτη 10άδα όλων των εποχών σε κλεψίματα.
  • Ένας από τους δύο παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που έχουν κερδίσει τουλάχιστον τέσσερα βραβεία MVP του ΝΒΑ και τέσσερα βραβεία MVP των τελικών του ΝΒΑ (ο Michael Jordan είναι ο άλλος).
  • Ο πρώτος σκόρερ σε συνολικούς πόντους στην ιστορία του NBA (Playoffs και Regular Season)
  • Οι περισσότεροι πόντοι στην ιστορία των Playoffs (7.631)
  • Περισσότερες νίκες στην ιστορία των Playoffs (174)
  • Τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία των Playoffs  (266)
  • Ο νεότερος παίκτης που έφτασε σε κάθε γύρο ορόσημο σε πόντους (μέχρι 37.000)

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος