Εσύ θα έδινες 92.000 δολάρια για να δεις τον Lebron James να σπάει το ρεκόρ πόντων στο NBA;

Κι αν ο LeBron James δεν σκοράρει τους απαιτούμενους πόντους;

Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 06 Φεβρουαρίου 2023

Ήταν δεδομένο ότι ο υγιής LeBron James φέτος θα έσπαγε το απόλυτο ρεκόρ πόντων στην ιστορία του NBA. O forward των Λος Άντζελες Λέικερς ωστόσο, τη σεζόν που διανύουμε βάλθηκε να τρελάνει τους πάντες και έχει φτάσει τους ψηλότερους μέσους όρους πόντων που είχε ποτέ στην καριέρα του. Και όλα αυτά στα 38 του. Σύμφωνα λοιπόν με την στατιστική, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεπεράσει τον Kareem Abdul-Jabbar στις 8 Φεβρουαρίου, κόντρα στους Θάντερ στο πρώην Staples Center του Λος Άντζελες και αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει φρενίτιδα.

Δύο μέρες πριν από τον αγώνα αυτό μοιάζει δύσκολο καθώς ο James θα πρέπει να σημειώσει 36 πόντους για να ξεπεράσει τους 38.387 του Jabbar, αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει μερικούς από τους πιο πλούσιους φίλους του ΝΒΑ, ανά τον κόσμο από την αναζήτηση εισιτηρίων για την ιστορική (;) αναμέτρηση.

Τιμές που σοκάρουν

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Vivid Seats", οι τιμές του αγώνα με τους Θάντερ έχουν αυξηθεί κατά 389%, με το μέσο εισιτήριο να κοστίζει πλέον 1.150 δολάρια (1.067 ευρώ), ενώ στους υπόλοιπους αγώνες κοστίζει 235 δολάρια (218 ευρώ). Το φθηνότερο εισιτήριο αυτήν την στιγμή κοστίζει 423.50 δολάρια (393.04 ευρώ). Όσο για το ακριβότερο; Το Bleacher Report κατέγραψε ότι εισιτήριο για τον επικείμενο αγώνα άγγιξε ως και τα 92.000 δολάρια, δηλαδή 85.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, οι τιμές για τον μεθεπόμενο αγώνα του James είναι ακόμα ψηλότερες. Συγκεκριμένα, οι Λέικερς αντιμετωπίζουν τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο το ξημέρωμα της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου και το μέσο εισιτήριο ξεπερνά πλέον τα 1.600 δολάρια, ενώ δεν θα μπορείς να μπεις στο γήπεδο αν δεν δώσεις τουλάχιστον 756.25 δολάρια. Κόντρα στους Μπακς άλλωστε, πέρα από το ρεκόρ, οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του σύγχρονου ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Τι λέει ο Jabbar για όλα αυτά;

Ο Kareem Abdul-Jabbar έχει επανειλημμένα επικρίνει τον James τα τελευταία χρόνια για τα πάντα. Από το ότι ο James μοιράστηκε ένα αστείο meme του Spider-Man COVID κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέχρι τον προκλητικό πανηγυρισμό του Big Balls μετά τη νίκη επί των Πέισερς το 2021. Αυτές τις μέρες όμως εμφανίζεται και αυτός συγκινημένος. "Κουβαλάω τη δάδα ως κάτοχος του ρεκόρ εδώ και 38 χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος και ανακουφισμένος που θα την παραδώσω στον επόμενο άξιο αποδέκτη", δήλωσε ο Jabbar στο 'NBA on TNT'. "Ο LeBron το κέρδισε και ελπίζω να το κουβαλάει ακόμα περισσότερο από ό,τι εγώ".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος