Μερικές σκέψεις για τα αποψινά ζευγάρια του Champions League

Δύο εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Champions League "σφραγίζονται" σήμερα.

Το νέο format του Champions League έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει δράση κάθε εβδομάδα και έτσι οι αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση συνεχίζονται με τις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία και Πόρτο - Ίντερ. Τα δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά της διοργάνωσης μόνο δεδομένα δε θεωρούνται και οι μάχες αναμένονται μεγάλες. Ας δούμε ποια είναι τα δεδομένα.

Μάνστεστερ Σίτι - Λειψία

Στη Γερμανία η ομάδα του Pep Guardiola δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη και με την κατάσταση στην Premier League να είναι οριακή, οι 'Πολίτες' χρειάζονται να διεκδικήσουν το Champions League, γιατί κινδυνεύουν να μείνουν άτιτλοι. Οι Γερμανοί προέρχονται από άνετη νίκη με 3-0 κόντρα στην Γκλάντμπαχ και θα εμφανιστούν χωρίς τον τραυματία σταρ τους, Nkuku, χωρίς να έχουν την παραμικρή πίεση. 

Ο Haaland έχει σκοράρει 6 φορές κόντρα στη Λειψία και φυσικά θα αποτελέσει βαρόμετρο για τους γαλάζιους. Στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ο Guardiola του έδωσε το πέναλτι με σκοπό να βρει και πάλι ρυθμό. Θα τον χρειαστεί στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Λειψία. Η Σίτι θα παραταχθεί χωρίς απουσίες και θέλει να επιβεβαιώσει το γιατί θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

  • Τρίτη 14 Μαρτίου 22:00, Cosmote TV

​​​​​​

Πόρτο - Ίντερ

Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της φάσης των "16". Η Πόρτο έχει την ευκαιρία να γίνει η δεύτερη πορτογαλική ομάδα που περνά στους 8, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του θεσμού. Στο Μιλάνο η Ίντερ είχε επιβληθεί με 1-0 χάρη σε γκολ του Lukaku, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να κερδίσουν. Οι σημερινοί βρίσκονται σε παρόμοια μοίρα και χρειάζονται την πρόκριση για να... χρυσώσουν το χάπι μιας δύσκολης σεζόν.

Η Ίντερ έχει δει το Σκουντέτο να απομακρύνεται, καθώς η εκπληκτική Νάπολι έχει "κλειδώσει" την κατάκτησή τουμ ενώ η Πόρτο βλέπει την πλάτη της Μπενφίκα στην Πορτογαλία. O Sérgio Conceição θα παραταχθεί χωρίς τους βασικούς Otavio (τιμωρημένος) και Evanilson (τραυματίας) και ψάχνει την πρόκριση στο κατάμεστο Ντραγκάο. Οι Taremi και Galeno και ο τρόπος που θα τροφοδοτηθούν είναι βεβαίως το σημείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αναμέτρηση. 

  • Τρίτη 14 Μαρτίου 22:00, Cosmote TV
     

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος