Η χθεσινή ήταν μια καλή μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και το πολύπαθο ελληνικό βόλεϊ. Η Τετάρτη 16 Μαρτίου του 2023 θα μνημονεύεται στο εξής επειδή ο Ολυμπιακός κατέκτησε στο κατάμεστο ΣΕΦ το CEV Challenge Cup, τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του. Οι Ερυθρόλευκοι του Alberto Giuliani επικράτησαν της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-0 σετ και πανηγύρισαν μαζί με 12.000 φίλους τους, άλλη μία διάκριση. MVP του τελικού ήταν ο εκπληκτικός Κροάτης Dragan Travica, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Κουμεντάκης και Bonatto.

Στιγμές που κάθε αθλητής θέλει να ζήσει

Είναι γεγονός ότι οι αθλητές του βόλεϊ και άλλων σπορ δε βλέπουν συχνά τόσο κόσμο μπροστά τους. Στην Ελλάδα τουλάχιστον. Γιατί εδώ τα τελευταία χρόνια το βόλεϊ έχει υπάρξει περισσότερο αφορμή για τη χαλάρωση των οπαδικών στρατών, παρά άθλημα στο οποίο θα έφερνε η Ελλάδα διακρίσεις. Ας μην πάμε μακριά. Το διαπιστώσαμε στην ημιτελικά φάση του CEV Challenge Cup όταν γίναμε πανευρωπαϊκά ρεζίλι με την αναβολή του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού λόγω επεισοδίων.

Μπορεί λοιπόν αθλητές όπως ο Travica ή ο Hidalgo να έχουν ξαναζήσει τέτοιες στιγμές στην καριέρα τους, ωστόσο είναι διαφορετικό το να ζεις μια τέτοια νύχτα στην Ελλάδα. Δένεσαι με την ομάδα, βλέπεις ότι υπάρχει ανταπόκριση για αυτό που κάνεις και όπως και να έχει, κατακτάς έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο Ολυμπιακός πολύ έξυπνα ζήτησε την μεταφορά του γηπέδου στο ΣΕΦ. Μπορεί 5 χρόνια πριν, στον τελικό με τη Ραβένα, το ΣΕΦ να μπέρδεψε κάπως την ομάδα, όμως το βράδυ της Τετάρτης τίποτα δεν μπορούσε να πάει στραβά. Το γήπεδο της ομάδας μπάσκετ μεταμορφώθηκε μέσα σε μια μέρα και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κέρδισε τόσο έσοδα, όσο και κύρος, καθώς η εικόνα 12 χιλιάδων φίλων του να γεμίζουν το γήπεδο, ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη.

Στα καθαρά αγωνιστικά οι παίκτες του Giuliani, μπήκαν μουδιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και έμειναν πίσω με 6-10 στο πρώτο σετ, ωστόσο επέστρεψαν ένα σερί 6-0 και έκτοτε δεν ξανακοίταξαν πίσω. Όπως αποδείχθηκε και στο Ισραήλ, ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από τη Μακάμπι και ο πραγματικός τελικός ήταν ο... ημιτελικός κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Με την κατάκτηση του δεύτερου σετ, οι Πειραιώτες κατέκτησαν και μαθηματικά το τρόπαιο και στη συνέχεια ήταν απλά τυπικοί, κερδίζοντας εν μέσω αποθέωσης και το τρίτο σετ. Βαγγέλης Μαρινάκης και Youssef El Arabi ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους στο πάρτι, που αμέσως πήρε φωτιά. Είναι το πρώτο από τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια που διεκδικεί ο σύλλογος σε επίπεδο ανδρών και ο κόσμος του φάνηκε να το απολαμβάνει. 

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει πίσω του αυτήν την επιτυχία και να αφοσιωθεί και πάλι στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα διεκδικήσει άλλους δύο τίτλους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.