Βεζένκοφ και Ολυμπιακός πήραν όλα όσα άξιζαν

Μια ανανέωση που μοιάζει περισσότερο με αμοιβαία αναγνώριση και είναι win-win και για τις δύο πλευρές.

Η υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολη. Την ώρα που ο κόσμος ακόμα γιόρταζε τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η διοίκηση των Ερυθρολεύκων κινήθηκε αθόρυβα και ανανέωσε τον καλύτερο -βάσει ranking και όχι μόνο- παίκτη της Euroleague. Ο Βεζένκοφ χρωστά πολλά στον Ολυμπιακό και η ομάδα πολλά στον παίκτη και ο αμοιβαίος σεβασμός έφερε μια ανανέωση, που έμοιαζε περισσότερο με αναγνώριση.

 

Ο Ολυμπιακός αναγνώρισε στον Σάσα Βεζένκοφ τη γεωμετρική πρόοδο στην απόδοσή του. Ο Bούλγαρος φόργουορντ πήρε τη σκυτάλη από τον Γιώργο Πρίντεζη και εκμεταλλευόμενος τόσο τη σκληρή δουλειά που έριξε, όσο και την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα και ολόκληρου του οργανισμού, κατάφερε να βρει το το υψηλότερο συμβόλαιο της καριέρας του και να βάλει πλώρη για να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης που αγωνίζεται στην Ελλάδα. 

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να "κάτσει" στα περίπου 900.000 Ευρώ που θα έδινε στον Βεζένκοφ φέτος και λίγα περισσότερα την επόμενη χρονιά, ωστόσο αναγνωρίζοντας ότι ο Σάσα είναι πια άλλος παίκτης, προχώρησε σε μια γενναία αύξηση που θα έχει άμεσα ισχύ. Με την κίνηση αυτή "ψήνει" τον παίκτη ακόμα περισσότερο, καθώς ο ίδιος θα λάβει περίπου 1,5 εκ. Ευρώ στην MVP σεζόν του και ακόμα περισσότερα την επόμενη, αν αποφασίσει να μείνει στην Ελλάδα.

Ο Βεζένκοφ αναγνωρίζοντας στον Ολυμπιακό τη στήριξη που του παρείχε από το 2018, όταν η καριέρα του έπλεε σε αχαρτογράφητα νερά, μέχρι και σήμερα που τον έχει καλέσει δύο φορές για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, έδειξε επίσης την αφοσίωσή του. "Έδωσε" στην ομάδα την αύξηση του NBA out σε ένα ποσό πάνω από το 1 εκατομμύριο (με λίγα λόγια αν οι Σακραμέντο Κινγκς θελήσουν να τον υπογράψουν φέτος το καλοκαίρι, θα πρέπει να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό και στον Ολυμπιακό), ενώ έμεινε στο Λιμάνι με χρήματα λιγότερα από εκείνα που θα έβρισκε οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. 

Στον δρόμο των Σπανούλη και Πρίντεζη

Στον ίδιο δρόμο της αφοσίωσης και της αλληλοστήριξης περπάτησαν την προηγούμενη δεκαετία οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Ο Βεζένκοφ, αν μείνει στην Ευρώπη, δείχνει έτοιμος να γίνει η σημαία της ομάδας. Οι συμπαίκτες του τον λατρεύουν, αν λάβουμε υπόψιν τις αντιδράσεις τους στην ανακοίνωση και ο ίδιος δείχνει να απολαμβάνει τη στιγμή. 

Βεζένκοφ και Ολυμπιακός πήραν όλα όσα άξιζαν
Κώστας Σλουκας

"Ξεκίνησε ως ευκαιρία. Γρήγορα έγινε σπίτι μου και τώρα μπορεί να θεωρηθεί κομμάτι μου και το μέρος που ανήκω. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους του Ολυμπιακού, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και όλο τον οργανισμό για την εμπιστοσύνη. Ειδικές ευχαριστίες στην οικογένειά μου και στους φίλους μου που είναι πάντα δίπλα μου και μου δίνουν ώθηση. Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς οπαδούς μας για την υποστήριξη. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας", έγραψε ο ίδιος στο Instagram. 

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός είναι ακόμα πιο "άνετος" όσον αφορά τα συμβόλαιά του. Ο κορμός μένει, η εμπιστοσύνη στον προπονητή είναι δεδομένη, το σερί νικών κόντρα στον Παναθηναϊκό έφτασε το 10-0, ο κόσμος γεμίζει το ΣΕΦ περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά και ο προγραμματισμός των αδερφών Αγγελόπουλων βαίνει άριστα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.