Όταν ο 19χρονος Michael Jordan έδειχνε τα 'δόντια' του από νωρίς

Λίγο πριν ο Michael Jordan γίνει Νο.3 του NBA Draft, είχε προλάβει να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο Final 4 του NCAA με τη φανέλα του North Carolina.

Λίγες ημέρες προτού το San Diego, η Florida, το Miami και το Uconn συναντηθούν στο Τέξας για το Final 4 του March Madness, οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν εγκαταλείψει το NBA, προκειμένου να ασχοληθούν με τα τελευταία προγνωστικά. Το Final 4 του NCAA συγκεντρώνει περισσότερο κοινό ακόμη και από τελικούς NBA και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα events της χρονιάς, οπότε, μέρες που είναι, εμείς γυρίζουμε το ημερολόγιο 41 χρόνια πίσω. Σαν σήμερα, στις 29 Μαρτίου 1982, ο 19χρονος πρωτοετής του North Carolina, Michael Jordan ευστόχησε στο πρώτο πραγματικά μεγάλο σουτ της καριέρας του, χαρίζοντας τον τίτλο στο κολέγιό του. 

Ενώ απέμεναν 15 δευτερόλεπτα ο Jordan πήρε την μπάλα από τους μεγαλύτερους συμπαίκτες του και επιδεικνύοντας για πρώτη φορά το τεράστιο μπασκετικό του θράσος, σκόραρε και έβαλε μπροστά τους Tar Heel με 63-62. Ήταν το πρώτο "The Shot", της μυθικής του καριέρας. 

Τι έγινε αμέσως μετά

Μετά από το καλάθι του Jordan, ο Fred Brown του Georgetown έφερε γρήγορα τη μπάλα στο γήπεδο. Όμως η πάσα του κατέληξε στον James Worthy (ναι, μετέπειτα των Λέικερς) της North Carolina και έτσι κρίθηκε ο τίτλος για τους "γαλάζιους". Αν και μόλις πρωτοετής, ο Jordan έδειξε την αυτοπεποίθηση που θα έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν της καριέρας του. "Σκεφτόμουν ότι το παιχνίδι μπορεί να κατέληγε σε ένα σουτ του τελευταίου δευτερολέπτου", είπε. "Είδα τον εαυτό μου να το παίρνει και να το πετυχαίνει".

Το Georgetown στο μεταξύ, είχε ηγέτη τον πανύψηλο σέντερ Patrick Ewing, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους. Ο Jordan αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν ο κακός του δαίμονας, αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας τους ήρθαν αντιμέτωποι σε σπουδαίες μάχες στις αναμετρήσεις Μπουλς - Νικς. 

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα του North Carolina από το 1957 και πέρα από τον Michael Jordan και τον James Worthy, το οφείλει και στον σπουδαίο προπονητή Dean Smith. Για την ιστορία, στο Draft του 1984 στο ΝΒΑ, ο Jordan επιλέχθηκε από τους Μπουλς στο Νο. 3, ενώ ο Ewing ένα χρόνο αργότερα στο Νο.1.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος