5 ιστορικές κουτουλιές που 'έπεσαν' στο NBA

Με αφορμή το χτύπημα του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Blake Griffin, βρήκαμε μερικά ακόμη που άφησαν εποχή στο NBA.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αντέδρασε άσχημα τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν μετά από σκληρό φάουλ του Blake Griffin, έριξε κουτουλιά στο Forward της Βοστώνης με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο 30χρονος παίκτης των Μπακς, αν και δεν έχασε στιγμή το χαμόγελό του, έγινε ο δεύτερος της οικογένειας που ρίχνει κουτουλιά σε αγώνα NBA, καθώς 3 χρόνια πριν ο Γιάννης είχε επίσης κουτουλήσει τον Mo Wagner και είχε αποβληθεί. Με αφορμή την αποβολή του Θανάση Αντετοκούνμπο βρήκαμε 5 ακόμη 'διάσημες' κουτουλιές στο NBA

5 ιστορικές κουτουλιές που 'έπεσαν' στο NBA

John Starks vs Reggie Miller

Οι Νικς και οι Πέισερς είχαν μία από τις πιο σκληρές κόντρες στα 90s και δεν ήταν λίγοι οι αγώνες που ο John Starks μάρκαρε τον Reggie Miller, με το thrash talking να δίνει και να παίρνει. Σε μία από αυτές τις μονομαχίες τα πνεύματα άναψαν και ο Starks κουτούλησε τον Reggie Miller. Πάντως, οι δυο τους πολλές φορές κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια και η κόντρα τους θεωρείται μία από τις πιο αυθεντικές του NBA

Dennis Rodman vs Stacey King

Προτού γίνει μέλος των Σικάγο Μπουλς, ο Rodman είχε αποδείξει πόσο σκληρός ήταν, έχοντας θητεύσει στα Bad Boys των Ντιτρόιτ Πίστονς. Το Δεκέμβριο του 1993, αντιμέτωπος των Μπουλς με τα χρώματα των Σπερς, σε ανύποπτη φάση άρχισε να διπλαηκτίζεται με τον Stacey King. Στο κέντρο του γηπέδου τον κουτούλησε και ως απάντηση δέχθηκε το βίαιο σπρώξιμό του. Για την ιστορία, οι δυο τους δεν έγιναν ποτέ συμπαίκτες, μιας και ο King είχε αποχωρήσει από το Σικάγο όταν ο Rodman εντάχθηκε στην ομάδα.

Shaun Livingston vs Courtney Kirkland (Διαιτητής)

Ο μετρ του σουτ μέσης απόστασης Shaun Livingston ήταν ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες της δυναστείας των Ουόριορς και σπάνια νευρίαζε. Ωστόσο, κόντρα στους Χιτ το 2018 και σε πασιφανές φάουλ που δέχθηκε με παρόντα στη φάση τον διαιτητή Courtney Kirkland, εξερράγη. Ο διαιτητής που δε χρέωσε σωστά το φάουλ ως όφειλε, στην προκειμένη φάνηκε να κινείται απειλητικά προς το μέρος του και ο Livingston κόλλησε το κεφάλι του στο δικό του με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τον αγώνα και ο Kirkland δέχθηκε παρατηρήσεις από τη λίγκα, μάλιστα τιμωρήθηκε με μία εβδομάδα αποκλεισμό. 

Kevin Garnett vs Dwight Howard

Ο Garnett ήταν παιχταράς και ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες του πρωταθλήματος σε άμυνα και επίθεση, εντούτοις κάθε χρόνο έφερε τον τίτλο του πιο αντιπαθητικού παίκτη της λίγκας. Στη δύση της καριέρας του, όταν έπαιζε για τους Brooklyn Nets, τα έβαλε με τον Dwight Howard, ρίχνοντας του μια κουτουλιά, κάτι που οδήγησε φυσικά σε αποβολή του. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο vs Mo Wagner

Σε μία από τις σπάνιες στιγμές που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχασε την ψυχραιμία του στη δεκαετή καριέρα του στο NBA, τα έβαλε με τον Γερμανό Mo Wagner. Στη "Φούσκα" του Ορλάντο, όπου παιζόταν το πρωτάθλημα την εποχή του Covid, ο Γιάννης εκνευρίστηκε με τον Wagner και τον χτύπησε με το κεφάλι του. Στη συνέχεια, οι διαιτητές τον έθεσαν εκτός αγώνα, ενώ έκτοτε αν και έχει αρκετές φορές προκληθεί, ποτέ δεν ξαναέδωσε σημασία. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.