Όλες οι φορές που ο Kyle Lowry ανέβασε τη θερμοκρασία στο NBA

O αγαπημένος "κοντός" του Καναδά μεγάλωσε και σήμερα κλείνει τα 37 του χρόνια.

O Kyle Lowry ήρθε στον κόσμο μια μέρα σαν κι αυτή, στις 25 Μαρτίου του 1986 και είναι γέννημα - θρέμμα της Φιλαδέλφεια. Μεγάλωσε στην περιοχή την εποχή που ο Allen Iverson έκανε όλο το NBA να χάσει τα μυαλά του με τα μαγικά του και έτσι εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει το δικό του μύθο. O Lowry είχε ακριβώς το ίδιο ύψος (1,83) με τον The Answer και βλέποντας τον να ηγείται στην ομάδα της πόλης του, είχε βρει και εκείνος τη δική του απάντηση για το μέλλον. 

Ο Lowry δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, τόσο στη σχολική, όσο και στην πανεπιστημιακή του καριέρα, ωστόσο όλα άλλαξαν, μόλις έγινε επαγγελματίας. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, τα πέρασε στην άγρια δύση, σε Μέμφις και Χιούστον και μετά χρειάστηκε να αλλάξει χώρα για να βρει τη Γη της Επαγγελίας του. Στο Τορόντο, ο Lowry πέτυχε περισσότερα από εκείνα που είχε ονειρευτεί μεγαλώνοντας στη Philly. Σήμερα, ο κοντός αμερικανός αγωνίζεται στους Μαϊάμι Χιτ και ανήμερα των 37ων γενεθλίων του, βρήκαμε τις 5 καλύτερες στιγμές του στο NBA. 

Ράπτορς - Χιτ, Game 7 των ημιτελικών του 2016 

Οι Τορόντο Ράπτορς κερδίζουν τους Μαϊάμι Χιτ στο Game της σειράς των ημιτελικών της Ανατολής. Ο Lowry σημείωσε 35 πόντους και 9 ασίστ, φέρνοντας την πρόκριση στον τελικό της Ανατολής. Ήταν απίθανος σε όλη τη σειρά.  

Ρόκετς - Τζαζ (Μάρτιος 2011) 

Με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς ο Lowry πέρασε τέσσερα χρόνια. Ήταν η ομάδα στην οποία έγινε σιγά-σιγά διψήφιος και τον Μάρτιο του 2011 ξεκίνησε να δείχνει πόσο πολύπλευρος παίκτης ήταν. Κόντρα στους Τζαζ σημείωσε το πρώτο triple-double της καριέρας του, με  28 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. 

Ράπτορς - 76ερς, Game 7 των τελικών της Ανατολής του 2019 

Στο ματς το οποίο έμεινε στην ιστορία χάρη στο βασανιστικό τρόπο με τον οποίο έπεσε η μπάλα στο καλάθι των 76ers μετά από το σουτ του Leonard, o Lowry είχε κάνει εξαιρετική αθόρυβη δουλειά. Σε 39 λεπτά είχε 10 πόντους, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ, με πολύ σκληρή άμυνα, παίζοντας σαν βετεράνος. 

Ράπτορς - Χιτ, Game 1 των ημιτελικών του 2016 

Στην καλύτερη σειρά playoff της καριέρας του, ο Lowry έκανε σχεδόν τα πάντα. Στο πρώτο παιχνίδι, μπορεί να μην είχε καταφέρει να φύγει νικητής, ωστόσο πέτυχε ένα σουτ πίσω από το κέντρο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. 

Ράπτορς - Γουόριορς, Game 6 των τελικών του 2019 

Στην πρώτη ευκαιρία που δόθηκε στον Kyle Lowry να γίνει πρωταθλητής του NBA, ήταν καθοριστικός. Ο Lowry αν και σε όλη τη σεζόν βρισκόταν στη σκιά των Leonard και Siakam, βγήκε μπροστά στο 6ο παιχνίδι και με ηγετική εμφάνιση, κατατρόπωσε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Είχε 26 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ και έφερε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Τορόντο! 


 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος