Πώς η Μπαρτσελόνα έγινε στα μουλωχτά φαβορί στο Final 4

Ο Sarunas Jasikevicius μπορεί να άκουσε μπόλικη γκρίνια όλη τη σεζόν, είναι όμως ο πρώτος προπονητής που προκρίθηκε στο Final 4 του Κάουνας.

Πολλά ακούστηκαν για τη φετινή Μπαρτσελόνα και τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε από τον Sarunas Jasikevicius φέτος. Ο λιθουανός προπονητής έχοντας αποτύχει παταγωδώς τα πρώτα δύο του χρόνια στην Καταλονία, ξεκίνησε τη σεζόν με πολλή γκρίνια και αρνητικά σχόλια για τον παρεμβατικό τρόπο του παιχνιδιού του. Σήμερα, η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στο Final 4 του Κάουνας, καθώς επικράτησε με 3-0 της τοπικής Ζαλγκίρις στη σειρά των Playoffs. 

Από το κράξιμο και την... ψυχεδέλεια στο Final 4

Ο Νικ Καλάθης από τον Οκτώβρη ακόμα είχε μιλήσει ανοιχτά για την ελευθερία που ένιωθε δίπλα στον κόουτς Ιτούδη, σε αντίθεση με τον Saras, που ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ στην αρχή της χρονιάς, όμως δεν πτόησε την Μπαρτσελόνα. Ούτε καν η απώλεια η απώλεια του Copa Del Rey με ήττα-αποκλεισμό από τη Μάλαγα, δεν έφερε την απόλυση Saras, για τον οποίο βασικότερο πρόβλημα φαίνεται ότι ήταν η επίσκεψη στην Άννα Βίσση και η... "ψυχεδέλεια" λίγες ώρες μετά την ήττα της Μπάρτσα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Εδώ μπορεί να γελάσαμε με τον προπονητή της ομάδας να ερμηνεύει Βίσση -και πολύ καλά έκανε, καθώς δεν είναι ρομπότ- αλλά στη Βαρκελώνη το πήραν κατάκαρδα και υπήρξαν σκέψεις μέχρι και για τιμωρία του. Ο Saras έκανε τη δουλειά του και η πιο ακριβή ομάδα της διοργάνωσης, τη δική της.

Ήταν βέβαια και αρκετά τυχερή. Από σπόντα βρέθηκε στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας και αντιμετώπισε τη χειρότερη ποιοτικά ομάδα των Playoffs, τη Ζαλγκίρις, με πλεονέκτημα έδρας. Και εννοείται πως το εκμεταλλεύθηκε. Παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, αρκετά διαφορετικό από εκείνο που πρεσβεύει ο προπονητής της, η Μπάρτσα προκρίθηκε με 3-0 νίκες στο Final 4 όπου περιμένει μια εκ των Ρεάλ και Παρτιζάν για μια θέση στον τελικό. Στη σειρά κόντρα στη Ζαλγκίρις είχε κάθε φορά και από έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή, με τον Jan Vesely να ανεβάζει ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται στην πρώτη θέση της ACB μαζί με την Μπασκόνια, και η ομάδα του Jasikevicius δείχνει ικανή για όλα. Το ρόστερ της μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικούς τύπους μπάσκετ με μεγάλη άνεση και οι παίκτες έχουν την εμπειρία να προσαρμοστούν αναλόγως σε κάθε πιθανό αντίπαλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια διοργάνωση όπως το Final 4. 

Διαθέτει παίκτες με πολύ ταλέντο, σχεδόν όλη η ομάδα σουτάρει καλά από τα 6,75 μ. και φυσικά με την τριετία Saras να ολοκληρώνεται, η Μπαρτσελόνα έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Αρκούν όλα αυτά για μια ομάδα που αν δεν κατακτήσει τον τίτλο θα θεωρείται αποτυχημένη; Θα το δείξει η ιστορία. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.