Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Champions League, πράξη 3η

Ξέχασε κανείς την περυσινή επική μονομαχία ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι;

Και να που η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε σχεδόν ένα χρόνο μετά το περυσινό κάζο οι "Πολίτες" και ο Pep Guardiola έχουν την ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς. Το βράδυ στις 22:00 η κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι για άλλη μια φορά στα ημιτελικά του Champions League. Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια με τη Βασίλισσα να μετρά 2/2 προκρίσεις. 

Φυσικά οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί στο Champions League και εκτός της φάσης των ημιτελικών, το 2012 στους ομίλους και το 2020 με απόσταση 6 μηνών εξαιτίας του κορωνοϊού για την φάση των "16", ωστόσο όπως είναι λογικό περισσότερη συγκίνηση υπήρξε όταν έπαιξαν ημιτελικά. 

Η πρώτη φορά με το 1 (αυτο)γκολ σε 2 παιχνίδια

Το 2016, πριν ακόμα ο Pep Guardiola κάτσει στον πάγκο της, η Μάντσεστερ Σίτι είχε ξεκινήσει να γράφει δειλά-δειλά τις πρώτες τις πορείες στο Champions League και κοίταξε στα μάτια τη μόνιμη πρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Manuel Pellegrini στο τιμόνι της, η Σίτι απέσπασε εντός έδρας λευκή ισοπαλία στο Etihad και ηττήθηκε με 1-0 στη Μαδρίτη δεχόμενη αυτογκόλ στο 20ο λεπτό. Η Ρεάλ στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας στα πέναλτι της Ατλέτικο Μαδρίτης σε έναν ιστορικό τελικό. Από εκείνο το παιχνίδι παραμένουν στη Ρεάλ μόνο οι Carvajal, Kross, Modric και Lucas Vasquez, ενώ στην Μάντσεστερ Σίτι παραμένει μόνο ο αρχηγός της, Kevin De Bruyne. 

Όταν σταμάτησε ο χρόνος και μίλησε ο νόμος της Μαδρίτης

Η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για τα ημιτελικά του Champions League ήταν μόλις πέρυσι και μάλλον είναι τραυματική για τους φίλους της Μάντσεστερ Σίτι. Πιθανότατα και για τον ίδιο τον Guardiola, ο οποίος για πρώτη φορά πικράθηκε τόσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε Επίσης

Στο πρώτο παιχνίδι η Σίτι πάλι υποδέχθηκε τη Ρεάλ και ζήσαμε ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας του Champions League. Οι "Πολίτες" ήταν εμφανώς ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και μπόρεσαν να προηγηθούν τρεις φορές με δύο γκολ διαφορά, όμως καθεμία από αυτές η Ρεάλ είχε απάντηση με τον Karim Benzema. Το τελικό σκορ (4-3) ήταν μια μαγική εικόνα, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε στη ρεβάνς. 

Στη Μαδρίτη, η Σίτι ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και έκανε το 0-1 με τον Mahrez στο 72ο λεπτό του αγώνα και είχε ευκαιρίες για να κάνει το 0-2, όταν στις καθυστερήσεις έγινε μια ανατροπή που συγκρίνεται μόνο με τον τελικό του Solskjær το 1999. Μέσα σε 2 λεπτά ο Rodrygo πέτυχε δύο γκολ σε ένα "τελιωμένο" παιχνίδι και έστειλε το ματς στην παράταση, μιας και από πέρυσι είχε καταργηθεί ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Τότε, ο Karim Benzema έδωσε πάλι τη λύση.

Στον τελικό η Ρεάλ κέρδισε και τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το 14ο της τρόπαιο. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.