Τα πράγματα κύλησαν ομαλά το βράδυ της Κυριακής και η OPAP Arena που ήταν κατάμεστη από νωρίς το απόγευμα, έβαλε τα γιορτινά της. Η σπουδαία ΑΕΚ που δημιούργησε ο Matias Almeyda κέρδισε και τον Βόλο με 4-0 και κατέκτησε τον τίτλο μετά από 5 χρόνια. Αυτή τη φορά όμως βρισκόταν στο δικό της γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όσα ακολούθησαν μετά από το παιχνίδι ήταν ακόμη πιο συγκινητικά, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να στήνει το δικό του πάρτι. 

Χωρίς να αγχωθεί στιγμή

Η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει έναν βαθμό κόντρα στον Βόλο για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, ωστόσο όπως ήταν δεδομένο, δεν θα αρκούνταν σε αυτό. Βγήκε από νωρίς μπροστά και ήδη από το ημίχρονο είχε σκορπίσει τους Θεσσαλούς με 2-0. Οι εξέδρες της OPAP Arena κατάμεστες από το απόγευμα, έδιναν πια το δικό τους παλμό. Zuber, Gacinovic, Pineda και Szymanski έβαλαν την υπογραφή τους στο ιστορικό παιχνίδι, για να δώσουν την αρχή στους πανηγυρισμούς. 

Η κάμερα έπιασε τον Δημήτρη Μελισσανίδη συγκινημένο, τον Αθανασιάδη να κλαίει από χαρά και όλον τον οργανισμό της Ένωσης να γιορτάζει τα όσα πέτυχε φέτος. Η φιγούρα του νικητή Almeyda ήταν άξια αναφοράς, όπως επίσης και ο τρόπος που λειτούργησε όλη τη σεζόν. Ο Αργεντίνος έδειξε με την παρουσία του ότι αποτελεί κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ίσως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ και πλέον καλείται να οδηγήσει την ομάδα του στο double.

Οι οπαδοί της Ένωσης σήκωσαν ένα πανό για τον πατέρα του, που έφυγε πριν από δύο χρόνια από τη ζωή και ο ίδιος απόλαυσε κάθε στιγμή μετά τον τίτλο. Χόρεψε στους ρυθμούς του Seven Nation Army, τραγούδησε με την ψυχή του στο πάρτι που στήθηκε στη συνέχεια στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αργυρός και γενικότερα "ξέφυγε" για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.