Ζητείται αντίπαλος για τον Carlos Alcaraz

O 20χρονος Ισπανός τενίστας δε χρειάζεται πλέον συστάσεις.

Κατέκτησε τα 4 από τα 6 τουρνουά στα οποία αγωνίστηκε και στα υπόλοιπα δύο έφτασε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Μετρά 29 νίκες σε 31 παιχνίδια μέσα στο 2023 και κέρδισε το τελευταίο Grand Slam στο οποίο αγωνίστηκε, ενώ στο χώμα είναι ακόμα αήττητος, κάνοντας το double σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Όλα αυτά ενώ έφυγε από την κατηγορία των teenager, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στις 5 Μαΐου, όταν και έκλεισε τα 20 του χρόνια. Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Roland Garros, ο Carlos Alcaraz είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτησή του και έχει βάλει πλώρη για το Νο.1 στον κόσμο. 

Σαν να παίζει μόνος του

Τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στη Μαδρίτη ο Alcaraz έδειχνε να μην έχει αντίπαλο. Έχασε συνολικά δύο (!) σετ σε 11 αναμετρήσεις και έφυγε από την πατρίδα του με το απόλυτο των πόντων. Πριν τον τελικό κόντρα στον Τσιτσιπά είχε αναφέρει ότι θα εκτελέσει πολλά dropshots και τον κέρδισε σχεδόν μόνο με αυτά. Γενικά σου δίνει την εντύπωση ότι δεν υστερεί πουθενά. Μια "λερναία ύδρα" του σπορ που θα κερδίσει με ό,τι του δίνει ο αντίπαλος. Και παράλληλα είναι πολύ εντυπωσιακός. Το Tennis TV έχει ήδη δημοσιεύσει τα πρώτα βιντεάκια σύγκρισης με τον Rafa Nadal και πλέον ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπερβάλει.

Ο Alcaraz δε συγκρίνεται όμως με κανέναν άλλον. Δεν έχει κακή επιφάνεια και δεν υπάρχει αντίπαλος που να τον τρομάζει, αν και φέτος έχει κάνει τις δύο ήττες του κόντρα σε αριστερόχειρες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Πέρυσι κατάφερε να κλείσει τη χρονιά στο No.1 του κόσμου, κάνοντας ένα άλμα 31 θέσεων για να φτάσει στην κορυφή. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει μέχρι στιγμής ζήσει καμία καθίζηση στην απόδοσή του. Ακόμα και μετά τον τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή από το Australian Open και τον άφησε περισσότερο από έναν μήνα εκτός, επέστρεψε και κατέκτησε αμέσως το πρώτο τουρνουά που αγωνίστηκε. 

Από τότε παίζει στα κόκκινα. Έχει κερδίσει ανάμεσα σε άλλους, σχεδόν όλους τους εκπρόσωπους της νέας γενιάς (Τσιτσιπάς, Sinner, Fritz, Auger Alliassime, Medvedev - του λείπει ο Rune) και γενικότερα δείχνει ότι είναι σε μια κατάσταση που αγνοεί τη λέξη "ήττα". Βέβαια, ο Alcaraz έχει φορμαριστεί πολύ γρήγορα και καλείται να μείνει στον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό για τουλάχιστον ένα ακόμη μήνα, μέχρι το τέλος του Roland Garros. Και αυτό είναι το μοναδικό αγκάθι που μπορεί να σκεφτεί κανείς στη μέχρι τώρα πορεία του.

Διαβάστε Επίσης

Στο παρισινό Grand Slam είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Rafa Nadal, ενώ ο Novak Djokovic δεν βρίσκεται στο κατάλληλο επίπεδο ακόμη. Έτσι, ο δρόμος τόσο του Ισπανού Νο.2 στον κόσμο, όσο και του Στέφανου Τσιτσιπά μοιάζει ανοιχτός για μια μεγάλη πορεία. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος