Όταν η Σεβίλλη κέρδισε τον José Mourinho

Η Σεβίλλη κατέκτησε ξανά το Europa League και έγραψε ιστορία.

Η Σεβίλλη κατέκτησε για 7η φορά το τρόπαιο - συνώνυμο της ιστορίας της επικρατώντας της Ρόμα του Jose Mourinho στη Βουδαπέστη. Η ομάδα του Jose Luis Mendilibar αν και έμεινε πίσω στο σκορ στην αρχή του αγώνα, ανέκαμψε και ούσα καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πήρε αυτό που άξιζε, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ένας ατέλειωτος τελικός

Ο τελικός του Europa League διήρκεσε συνολικά περισσότερο από τρεις ώρες αφού ξεκίνησε στις 22:00 της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τρία λεπτά μετά τη 01:00 της επόμενης ημέρας. Ο αγώνας τα είχε όλα. 7 λεπτά καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο, 6 στο δεύτερο, περίπου 11 στην παράταση και φυσικά τα πέναλτι. Ήταν ένα ματς που δεν ήθελες να τελειώσει και πράγματι, δεν τελείωνε. 

Όταν η Σεβίλλη κέρδισε τον José Mourinho

Βέβαια, είχε και πολύ ποδόσφαιρο και τακτική. Η Ρόμα προηγήθηκε νωρίς, στο 35ο λεπτό με τον Dybala να σκοράρει και ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ του Mancini στο δεύτερο ημίχρονο. Από τη στιγμή που προηγήθηκε, η ομάδα του Mourinho έμεινε πίσω, κλείνοντας χώρους με αποτέλεσμα μοιραία, να πληγωθεί. Η Σεβίλλη είχε μερικές ευκαιρίες να κατακτήσει το τρόπαιο από την κανονική διάρκεια, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Διαβάστε Επίσης

Στην παράταση "έσπασαν καρδιές" και ο Jose Mourinho τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για διαμάχη που είχε στον πάγκο του, ενώ στο... 131ο λεπτό η Ρόμα είχε δοκάρι με τον Smalling στην τελευταία φάση του αγώνα. Έπειτα, ήρθε η ώρα του Bono, που θυμήθηκε τον μουντιαλικό εαυτό του και απέκρουσε 3 πέναλτι για να δώσει τον τίτλο στη Σεβίλλη. Μάλιστα, αυτός που σκόραρε το τελευταίο πέναλτι ήταν ο Montiel, ο οποίος είχε χαρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή πριν από 5 μήνες!

Οι φίλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν ατμόσφαιρα που θύμισε '90s στη Βουδαπέστη, ωστόσο υπήρξαν κατηγορίες ότι πολλοί φίλοι της Ρόμα πέρασαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Οι οπαδοί της Σεβίλλης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και εκατοντάδες αστυνομικοί κατέληξαν μέσα στο γήπεδο, φέρνοντας στο μυαλό μας σκηνές από το ελληνικό παρελθόν. 

Η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League για 7η φορά τα τελευταία 17 χρόνια αποδεικνύοντας ξανά, γιατί είναι η κορυφαία ομάδα του θεσμού. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.