Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε τον αποκλεισμό στο Roland Garros μετά την ήττα του από τον Carlos Alcaraz στα προημιτελικά και πλέον καλείται να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα για την σεζόν στο γρασίδι. Η χθεσινή ήταν η 5η ήττα του απέναντι στον Ισπανό σε 5 αναμετρήσεις και φαίνεται ότι το Νο.1 στον κόσμο του έχει πάρει τον αέρα, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο τον Στέφανο Τσιτσιπά σημαντικό ρόλο στην ήττα έπαιξαν τα χάπια μελατονίνης που πήρε πριν από τον αγώνα. 

Η μελατονίνη τον κάνει να κοιμάται στα πρώτα σετ

Στη συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση ο έλληνας πρωταθλητής είχε μια ιδιαίτερη δικαιολογία για την ήττα, η οποία έκανε εντύπωση και στα διεθνή μέσα: "Ένα πράγμα που θα αποφύγω στο μέλλον είναι τα χάπια μελατονίνης και τον ύπνο πριν από τα ματς, γιατί ξεκάθαρα δε βοηθάει. Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες. Έπαιξα αργά το βράδυ, μπορεί όχι πολύ αργά, αλλά αρκετά για να χαλάσει το πρόγραμμά μου. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και η αποθεραπεία το πιο σημαντικό πράγμα όταν παίζεις σε Slams. Έκανα το ίδιο λάθος στο παρελθόν και όταν έπαιξα με τον Novak στο Bercy πριν ένα χρόνο είχα ακριβώς το ίδιο σκορ με τα δυο πρώτα σετ σήμερα. Μάλλον στη μελατονίνη αρέσει το 1 και το 2! Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό. Ήμουν τελείως εκτός, κατά μία έννοια κοιμόμουν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι άσχημο."

Λίγο αργότερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε φυσικά και τα εύσημα στον Alcaraz ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό του Roland Garros, δείχνοντας ότι δε θέλει να δώσει συνέχεια. "Δε θέλω να στερήσω τίποτα από τον Carlos, παίζει πολύ καλά. Άξιζε να κερδίσει, ας μην μιλάμε γι' αυτό. Είμαι απλά σκασμένος που όλο αυτό με επηρέασε τόσο. Ας προχωρήσουμε".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.