Η Iga Swiatek είναι ανίκητη

Στα 22 φιλοδοξεί να κατακτήσει το 3ο Roland Garros της καριέρας της, βάζοντας πλώρη για το ρεκόρ της Steffi Graf.

Η τελευταία φορά που ηττήθηκε στα γήπεδα του Roland Garros ήταν στις 9 Ιουνίου του 2021, όταν η Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά έκανε το τέλειο παιχνίδι και την υποχρέωσε στον αποκλεισμό. Έκτοτε η Iga Swiatek μετρά μόνο νίκες στο Παρίσι και φέτος, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία κατακτώντας τον τρίτο της τίτλο εκεί. Φυσικά είναι το Νο.1 στην Παγκόσμια Κατάταξη. 

Η 22χρονη Πολωνή μετρά φέτος 35 νίκες και 6 ήττες και μάλλον είναι απογοητευμένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ολοκλήρωσε το 2022 με 67-9. Η Iga Swiatek στο φετινό τουρνουά δεν έχει χάσει σετ και έχει κερδίσει 4 από αυτά με bagel (6-0), ενώ φυσικά έχει μείνει λιγότερο χρόνο στο court από οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια. 

Ο "Θηλυκός Nadal"

Έγινε αρχικά γνωστή στον κόσμο ως ο "θηλυκός Nadal", αφού το 2020, έχοντας μόλις κλείσει τα 19 της (γεννημένη 31 Μαΐου 2001) κατέκτησε το πρώτο της Grand Slam, πάλι δίχως να χάσει σετ. Στο Παρίσι έχει ρεκόρ 26-2 δηλαδή κερδίζει το 92.86% των παιχνιδιών που δίνει εκεί, αριθμός που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την προ διετίας νίκη της Μαρίας Σάκκαρη. 

Η Swiatek αντιμετώπισε στα ημιτελικά τη Βραζιλιάνα Beatriz Haddad Maia και βγήκε αλώβητη και από αυτόν τον αγώνα. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Κarolina Muchova και θα μας κάνει εντύπωση αν χάσει σετ. 

Το όνειρο της Steffi Graf και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με την GOAT

Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται για ένα κορίτσι που είναι μόλις 22 ετών, οι αριθμοί της Swiatek μπορούν να συγκριθούν μόνο με θρύλους του αθλήματος. Η Steffi Graf κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων στο Παρίσι με 6 Roland Garros και είχε κατακτήσει τα πρώτα της δύο, πριν γίνει 19 αλλά το τρίτο της ήρθε πέντε χρόνια αργότερα. Συνεπώς αν η Swiatek κατακτήσει τη φετινή διοργάνωση θα γίνει η νεαρότερη στην ιστορία που φτάνει τα τρία τρόπαια. 

Το 67-9 που πέτυχε το 2022, μαζί με τα 2 Grand Slams που κατέκτησε τότε, την τοποθέτησε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αθλητριών που άλλαξαν το άθλημα, καθώς μόνο οι Serena Williams, Venus Williams και Justine Henin έχουν πετύχει καλύτερο ποσοστό νικών σε μια σεζόν. Βρίσκεται στο Νο.1 του κόσμου εδώ και 54 εβδομάδες και τώρα που η Sabalenka δεν πέρασε στον τελικό μετά από την ήττα της από την Τσέχα Karolína Muchová (την αντίπαλο δηλαδή της Swiatek στον τελικό) η παραμονή της θα επιμηκυνθεί κι άλλο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr