Όσα πρέπει να ξέρεις για τον 'Πράσινο' Juancho Hernangómez

Ο ισπανός σταρ του Παναθηναϊκού φέρνει αέρα NBA και Netflix στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός ενεργοποίησε μία από τις μεγάλες 'μεταγραφικές βόμβες' της χρονιάς στο μπάσκετ, αποκτώντας για δύο χρόνια τον 27χρονο ισπανό διεθνή forward Juancho Hernangomez και ανεβάζοντας στα ύψη τον ανταγωνισμό στην Euroleague και στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Σίγουρα, η νέα σεζόν φαντάζει ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στην μπασκετική Ευρώπη, με πολλές άλλες ομάδες να κάνουν την έκπληξη και να ενισχύονται σχεδόν τρομακτικά (όπως η Monaco με την προσθήκη του NBAer Kempa Walker).



Ο Juancho Hernangomez γεννήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας στις 28 Σεπτεμβρίου του 1995, έχει ύψος 2.06 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής της CB Las Rozas πριν μετακινηθεί στους 'μικρούς' της Real Madrid. Το 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη CB Estudiantes και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2016, ενώ η συνέχεια τον έφερε στον μαγικό κόσμο του NBA με σημαντική παρουσία σε ομάδες όπως οι Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Boston Celtics, Utah Jazz και Toronto Raptors.

Με τον ερχομό του Juancho Hernangomez στην Ελλάδα, επιλέξαμε 10 στοιχεία μέσα από τη ζωή και την καριέρα του - ποιος ξέχασε το Hustle στο Netflix στο οποίο υπήρξε συμπρωταγωνιστής του Adam Sandler; - και τα βρίσκεις παρακάτω: 

1. Αναδείχθηκε MVP του τελικού του EuroBasket 2022 που πραγματοποιήθηκε στη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, 'φορτώνοντας' τα καλάθια της Γαλλίας με 27 πόντους (7 τρίποντα). Χάρη στον Juancho, η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, κερδίζοντας τη Γαλλία με σκορ 88-76.


2. Αδερφός του Juancho είναι επίσης σταρ μπασκετμπολίστας, Willy Hernangómez. 29 χρονών, δύο χρόνια μεγαλύτερος του Juancho, ο Willy Hernangómez έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο NBA, παίζοντας σε ομάδες όπως New Orleans Pelicans και Charlotte Hornets. Όπως τα έφερε η τύχη, και ο Willy επιστρέφει φέτος στην Ευρώπη, παίρνοντας μεταγραφή στην ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ αναδείχθηκε MVP του EuroBasket 2022 (και ο Juancho σαν MVP του τελικού).

3. Δεν είναι τα μόνα αδέρφια Ισπανών που έπαιξαν στο NBA, Νωρίτερα, με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, τα αδέρφια Pau και Marc Gasol έπαιζαν σε ομάδες του NBA και οδηγούσαν την εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας στην κορυφή. Λέτε να έχουμε και συνέχεια; 

4. Τον Ιούνιο του 2022, προβλήθηκε το sports drama Hustle στο Netflix με πρωταγωνιστή τον Adam Sandler και τον Juancho Hernangomez. Μία από τις ταινίες – έκπληξη της περσινής χρονιάς, βρήκε τον Adam Sandler ξανά σε σπουδαία φόρμα (μετά το Uncut Gems) και τον Juancho να ανταποκρίνεται περίφημα στα υποκριτικά του καθήκοντα. Η ταινία έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη ζωή του Juancho αλλά δε βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

O Adam Sandler υποδύεται έναν scouter για τους Philadelphia 76ers που βλέπει στο πρόσωπο ενός νεαρού μπασκετμπολίστα από την Ισπανία, του Bo Cruz (Juancho Hernangomez), τον επόμενο σταρ του NBA. Πρώτα, όμως, πρέπει να τον πείσει να αφήσει το σπίτι και τη μητέρα του που ζουν στην Ισπανία. Ανάμεσα στους παραγωγούς της ταινίας και ο LeBron James με τη SpringHill Company.


5. Αμέσως μετά τον τελικό του EuroBasket 2022 ο Adam Sandler τουίταρε ' Bo Cruz! Τα καταφέρατε. Σε αγαπώ Juancho. Και εσένα Willie. Συγχαρητήρια σε όλη την ισπανική ομάδα”. Ένα νέο bromance γεννήθηκε.

6. Ο ρόλος του στην ταινία Hustle μόνο από τύχη δεν ήρθε. Έφτιαξε μία audition tape – τη γύρισε στην κουζίνα του σπιτιού του με τη βοήθεια της αδερφής και του αδερφού του - και οι παραγωγοί της ταινίας, ανάμεσά τους και ο Adam Sandler, αμέσως διέκριναν κάτι πάνω στον Juancho.

'Είδα την κασέτα του και ήταν ένας πραγματικά αστείος, cool, χαρισματικός τύπος, και κολασμένα όμορφος. Ήταν πολύ φυσικός, πραγματικά αληθινός. Με τον Juancho μαζί μας, ξέρατε ότι είχαμε και κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Είναι πραγματικός μπασκετμπολίστας' είναι τα λόγια του Adam Sandler για την πρώτη εντύπωσή του από τον Juancho.


7. Είναι ένας σύγχρονος forward που βλέπει τον κόσμο από τα 2.06 μέτρα ύψος αλλά δε διστάζει να σουτάρει έξω από τα 6.75. Οι Γάλλοι το διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι στον τελικό του EuroBasket 2022.

8. Και οι δύο γονείς του Juancho, o Guillermo Hernangómez Heredero και η Margarita Geuer υπήρξαν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες τις δεκαετίες του '80 και '90. Ιδιαίτερα η μητέρα του, Margarita, υπήρξε μία από τις καλύτερες παίκτριες που έβγαλε η Ισπανία, κερδίζοντας, μάλιστα, με την εθνική της ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket του 1993.

9. "Ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής, όπως κάθε παιδί στην Ισπανία", είχε δηλώσει παλαιότερα. Μπορεί να μεγάλωσε με γονείς επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, αλλά μέσα από συνεντεύξεις του, ο Juancho έχει εξομοληγηθεί ότι αρχικά ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο αλλά το ύψος που άρχισε να παίρνει, τον εμπόδισε.

10. Το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει. Ο Juancho έχει και μία μικρότερη αδερφή που υπεραγαπά. H 23χρονη Andrea Hernangomez παίζει μπάσκετ στους Fairfield Stags του πανεπιστημίου Fairfield στο Connecticut των ΗΠΑ, όπου και σπουδάζει, ενώ έχει περάσει από την ισπανική ομάδα – πρότυπο Estudiantes.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr