Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του NBA το 2023

Αυτή είναι η δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA το 2023.

Γράφει: Esquire Editors 22 Οκτωβρίου 2023

Το Forbes ανακοίνωσε τη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA το 2023, με τους Λεμπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι και Κέβιν Ντουράντ να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ τους ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Στέφεν Κάρι πρόκειται να εισπράξουν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν - και η εκτόξευση του salary cap του NBA σημαίνει ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι σούπερ σταρ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Forbes, κατά τη διάρκεια μιας έντονη offseason στο NBA, με τους Μπράντλεϊ Μπιλ, Κρις Πολ, Ντέμιαν Λίλαρντ και Τζρου Χόλιντεϊ να είναι ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που άλλαξαν ομάδα, ο Στέφεν Κάρι παρέμεινε στους Γκόλντεν Στέιτ. Αλλά ο γκαρντ των Warriors θα εξακολουθήσει να κινείται σε νέα εδάφη, από οικονομική άποψη τουλάχιστον.

Καθώς εισέρχεται στη δεύτερη σεζόν του τετραετούς συμβολαίου του ύψους 215 εκατ. δολαρίων πυο υπέγραψε το 2021, ο 35χρονος Κάρι θα εισπράξει 51,9 εκατ. δολάρια στο γήπεδο τη σεζόν 2023 - 2024, και θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θ αξεπεράσει το όριο των 50 εκατ. δολαρίων. Συνυπολογίζοντας και τα έσοδά του εκτός γηπέδου - συμπεριλαμβανομένων των χορηγιών κλπ - ο τετράκις πρωταθλητής του NBA θα εισπράξει περίπου 101,9 εκατ. δολάρια (προ φόρων και αμοιβών των ατζέντηδων), και θα βρεθεί πίσω μόνο από τον φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς, Λεμπρός Τζέιμς, στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA για το 2023.

Χάρη στα περίπου 70 εκατ. δολάρια που θα εισπράξει εκτός γηπέδου, ο Βασιλιάς Τζέιμς διατηρεί το στέμμα των υψηλότερων κερδών για δέκατη συνεχόμενη σεζόν, με περίπου 117,6 εκατ. δολάρια. Ο Τζέιμς και ο Κάρι είναι οι μόνοι δύο εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ, και ανάμεσα σε μόλις 15 αθλητές σε όλα τα αθλήματα, που έχουν φτάσει σε εννιαψήφιο ποσό σε ένα μοναδικό έτος.

Συνολικά οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του NBA θα εισπράξουν περίπου 746 εκατ. δολάρια, περίπου στα ίδια επίπεδα με το περσινό ρεκόρ των 741 εκατ. δολαρίων.

Το συνολικό ποσό του 2023 περιλαμβάνει 291 εκατ. δολάρια προερχόμενα εκτός γηπέδου, (λαμβάνοντας τον μέσο ότο μεταξύ των δύο παικτών που ισοβαθμούν στο Νούμερο 10 της φετινής λίστας των αποδοχών, του φόργουορντ των Los Angeles Clippers, Πολ Τζορτζ, και του σέντερ των Denver Nuggets, Νίκολα Γιόκιτς). Αν και το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μια πτώση 12% από το ρεκόρ των 330 εκατ. δολαρίων του 2022 - κυρίως επειδή ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος είχε εισπράξει 35 εκατ. δολάρια εκτός γηπέδου πέρυσι, έπεσε εκτός της πρώτης δεκάδας-, οι επικερδείς συμφωνίες με αθλητικά παπούτσια του NBA μεταξύ άλλων εξασφαλίζουν ότι κανένα άλλο επαγγελματικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να πλησιάσει τη δύναμη μάρκετινγκ που έχει. Τα κέρδη των δέκα πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του NFL (69 εκατ. δολάρια), του MLB (48 εκατ. δολάρια) και του NHL (13 εκατ. δολάρια) αποτελούν ένα μικρό μέρος των όσων εισπράττουν οι δέκα κορυφαίοι του NBA. Οι δέκα κορυφαίοι στο διεθνές ποδόσφαιρο επίσης υπολείπονται, καθώς "αγγίζουν" τα 236 εκατ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, ακόμη και καθώς οι μελλοντικοί Hall of Famers όπως ο Τζέιμς και ο Κάρι διευρύνουν τα εισοδήματα εκτός γηπέδου, κερδίζοντας από επενδύσεις σε επιχειρηματικά σχέδια και χτίζοντας αυτοκρατορίες στα μέσα ενημέρωσης, εκτός από τις παραδοσιακές χορηγίες τους, οι σημερινοί παίκτες του ΝΒΑ βγάζουν τα μεγαλύτερα κέρδη τους με τα συμβόλαια που υπογράφουν στις ομάδες. Το ανώτατο όριο μισθών του NBA (salary cap) ανέρχεται σε 136 εκατ. δολάρια αυτή τη σεζόν, υπερδιπλάσιο από τα περίπου 59 εκατ. δολάρια πριν από μια δεκαετία. Αυτή η άνοδος έδωσε στις ομάδες περισσότερα χρήματα για να προσφέρουν και ανέβασε τις τιμές των μεγαλύτερων συμβολαίων του πρωταθλήματος, με τους Τζέιμς, Γιόκιτς, Μπιλ και Τζόελ Εμπίντ να αναμένεται να ξεπεράσουν μαζί με τον Κάρι τα 50 εκατομμύρια δολάρια στο γήπεδο το επόμενο έτος και οκτώ άλλους παίκτες να φτάνουν σε αυτό το ποσό την επόμενη σεζόν.

Αναμένουμε ότι τα ονόματα με τα ποσά αυτά θα αυξηθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, καθώς το NBA θα υπογράψει νέες συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2025-2026, οι οποίες ενδέχεται να διπλασιάσουν τον μέσο όρο των 2,66 δισ. δολαρίων ετησίως που λαμβάνει σήμερα από τα ABC, ESPN και Turner Broadcasting.

Ο Λίλαρντ πρόκειται να γίνει ο πρώτο ςμπασκετμπολίστας που θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. δολάρια εντός γηπέδου το 2026 - 27, αλλά δεν θα αργήσει να έρθει ένα άλλο συμβόλαιο που θα ξεπεράσει το όριο αυτό

Αναλυτικά η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA για το 2023:

1. Λεμπρόν Τζέιμς, 38 ετών, Los Angeles Lakers -  117,6 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 47,6 εκατ. δολάρια - Εκτός γηπέδου έσοδα: 70 εκατ. δολάρια)

2. Στέφεν Κάρι, 35 ετών, Golden STate Warriors - 101,9 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 51,9 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 50 εκατ. δολάρια)

3. Κέβιν Ντουράντ, 35 ετών, Phoenix Suns - 91,4 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 46,4 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 45 εκατ. δολάρια)

4. Γιάννης Αντετοκούνμπο, 28 ετών, Milwaukee Bucks - 85,6 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 45,6 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 40 εκατ. δολάρια)

5. Ντέμιαν Λίλαρντ, 33 ετών, Milwaukee Bucks - 63,6 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 45,6 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 18 εκατ. δολάρια)

6. Κλέι Τόμσον, 33 ετών, Golden State Warriors - 61,2 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 43,2 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 18 εκατ. δολάρια)

7. Τζόελ Εμπίντ, 29 ετών, Philadelphia 76ers - 57,6 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 47,6 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 10 εκατ. δολάρια)

7. Τζέιμς Χάρτνεν, 34 ετών, Philadelphia 76ers - 57,6 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 35,6 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 22 εκατ. δολάρια)

9. Τζίμι Μπάτλερ, 34 ετών, Miami Heat - 55,2 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 45,2 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 10 εκατ. δολάρια)

10. Πολ Τζορτζ, 33 ετών, Los Angeles Clippers - 54,6 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 45,6 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 9 εκατ. δολάρια)

10. Νίκολα Γιόκιτς, 28 ετών, Denver Nuggets - 54,6 εκατ. δολάρια (Συμβόλαιο: 47,6 εκατ. δολάρια - Έσοδα εκτός γηπέδου: 7 εκατ. δολάρια)

Από: Capital.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.