Ο Cristiano Ronaldo είναι ο πρώτος σκόρερ και για το 2023

Έχει παίξει όμως περισσότερα παιχνίδια από τους αντιπάλους του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 02 Ιανουαρίου 2024

Καλύτερος από τον Cristiano Ronaldo, το 2023, κανείς. Ούτε αυτήν τη χρονιά δεν κατάφερε κανείς να τον κερδίσει, παρά τα 39 του χρόνια (που θα κλείσει τον Φεβρουάριο).

Με τα δύο γκολ στον αγώνα της Αλ Νασρ επί της Αλ Ιτιχάντ του πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Karim Benzema, ο Πορτογάλος σταρ πήρε την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ του ημερολογιακού έτους με 53 γκολ, ξεπερνώντας τους Kylian Mbappé και Harry Kane, οι οποίοι έμειναν στα 52, και απομακρύνθηκε ο Erling Haaland (με 50 γκολ). Σε αντίθεση με τους πιο κοντινούς του αντιπάλους, ο CR7 έχει ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά του για να αυξήσει το σκορ του.

Ρεκόρ σε ηλικία σχεδόν 39 ετών

Ο μέσος όρος σκοραρίσματος είναι χαμηλότερος από εκείνον του Γάλλου της Παρί Σεν Ζερμέν και του Άγγλου της Μπάγερν Μονάχου, οι οποίοι έχουν παίξει λιγότερα ματς το 2023, 53 και 57 αντίστοιχα, έναντι 62 του Ronaldo.

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ένας πεινασμένος, ανελέητος και αμείλικτος "βομβιστής", παρά το πέρασμα του χρόνου: για όγδοη φορά στην καριέρα του, μάλιστα, ο CR7 έσπασε τον τοίχο των 50 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Βέβαια, οι επικριτές του δεν παρέλειψαν να επισημάνουν πως αυτό το ρεκόρ επηρεάζεται, τουλάχιστον εν μέρει, από το επίπεδο του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο είναι σαφώς κατώτερο από εκείνο των κύριων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ανταγωνιστές του Ronaldo. Αλλά τα ρεκόρ παραμένουν. Και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να θέτει νέα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το έβδομο θαύμα του Λευτέρη Πετρούνια

Ο "άρχοντας των κρίκων" στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος