Ο Kylian Mbappé χαρίζει όλο το πριμ από το Μουντιάλ σε φιλανθρωπική οργάνωση

Και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί είναι ο μόνος που το έκανε.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιουλίου 2018

Ο Kylian Mbappé δέχεται την μπάλα από τον Lucas Hernández λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Κροατίας. Αφού σηκώνει το κεφάλι, βλέπει μπροστά του τον Domagoj Vida και την εστία του Danijel Subasic ακριβώς πίσω του. Με ένα συρτό σουτ στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κροάτη τερματοφύλακα και γράφει το 4-2 για τους Τρικολόρ στον τελικό του Μουντιάλ.

Ποιος πιστεύεις πως χάρηκε περισσότερο γι' αυτό;

  1. Η οικογένεια του Mbappé;
  2. Η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου;
  3. Η Paris Saint-Germain;
  4. Η φιλανθρωπική -μη κερδοσκοπική- οργάνωση Premiers de Cordée;

Η σωστή απάντηση όπως αντιλαμβάνεσαι είναι αυτή του Νο.4 και το γιατί μπορείς να το φανταστείς, αν ήδη δεν το γνωρίζεις. 

Ο Mbappé είχε ανακοινώσει πριν τον τελικό ότι αν η Γαλλία κερδίσει, θα δωρίσει το πριμ της Ομοσπονδίας, που ανέρχεται στις €400.000, στην οργάνωση Premiers de Cordée, η οποία παρέχει αθλητική εκπαίδευση και οργανώνει δραστηριότητες για παιδιά. Αν πάλι η Γαλλία έχανε, το ποσό αυτό θα ανερχόταν στις €280.000.

Το ακόμη καλύτερο -όπως έγινε αργότερα γνωστό- είναι πως ο 19χρονος επιθετικός της PSG είχε αποφασίσει πριν ακόμη ξεκινήσει το Μουντιάλ να διαθέσει όλα τα χρήματα, που θα κέρδιζε σε αυτό μέσω πριμ, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα λάμβανε €20.000 για κάθε αγώνα που συμμετείχε, αν η Γαλλία κατάφερνε να φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.

Λίγο πριν το μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά μάλιστα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην L'Equipe πως "κερδίζει ήδη αρκετά χρήματα και δεν είναι σκοπός του να βγάλει χρήματα από την εθνική ομάδα". Και αυτό, φίλε αναγνώστη, είναι ένα πραγματικό μάθημα. 

Βγάζουμε το καπέλο στον Kylian.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σπορ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχέγονη γοητεία του πιο βίαιου αθλήματος στον πλανήτη

Μία από τις πιο παλιές και συναρπαστικές παραδόσεις στην Φλωρεντία και η σχέση της με το σημερινό ποδόσφαιρο.